lorem

admteof@ukr.net

РЕКОМЕНДАЦІЙНИЙ ПЕРЕЛІК інформаційно-довідкових матеріалів з питань цивільного захисту Теофіпольського району

Приймальням «гарячої телефонної лінії» для надання консультативної допомоги населенню щодо дій у разі загрози та виникнення надзвичайних ситуацій
Телефони " Гарячої лінії" Райдержадміністрації:3-12-34; 3-06-63

Все про субсидії

БЕЗПЕКА ГРОМАДЯН
Безпека громадян
Меню сайту
Повідомлення
Голодомор
Податкова
Головна » 2012 » Травень » 3 » 15 років лікарні...
09:02
15 років лікарні...
Сьогодні Рух Міжнародного Червоного Хреста й Червоного Півмісяця є одним із наймасовіших і масштабніших на планеті. Його представництва є в більшості країн світу, а робота ведеться практично в усіх державах. В Україні, як і в багатьох інших країнах, немає такого району, де не було б представників цієї міжнародної організації. Червоний Хрест України є уособленням одвічних істин, непідвладних часові ідеалів людства – потреби в милосерді, гуманізмі, допомозі одне одному, адже справжнє милосердя – це конкретні справи.
Для людей, що працюють в Товаристві Червоного Хреста робити добро – це частина професії, покликання і стан душі.
З 1918 року Товариство Червоного Хреста України мало у своїй лікарні, аптеки, лазні, перукарні, санаторно-курортні відпочивальні.
З 1939 року все майно було забране у державну власність, а у 1995 року в Україні постало питання щодо відновлення власності Товариство Червоного Хреста України.
Так у 1997 році було створено першу в Україні Червонохресну лікарню в с.Святець Теофіпольського району. В цьому велика заслуга голови районної організації Червоного Хреста – Романович Валентини Олександрівни. Це вона віднайшла у районі розумного, талановитого керівника товариства «Святець» Василя Васильовича Мастія і вони спільно створили Червонохресну лікарню.
Особиста відповідальність Василя Васильовича, вболівання за стан здоров’я своїх односельчан, його далекоглядність спонукала співпрацювати з Товариством Червоного Хреста і ось уже протягом 15-ти років господарство стовідсотково забезпечує повноцінне функціонування лікарні.
В лікарні лікуються не тільки люди з місцевого товариства Святець, а й люди з усього району, та й навіть з Києва, Донецька. Про лікарню Червоного Хреста знають за межами області, по всій Україні.
Тому на день народження лікарні 27 квітня 2012 року завітало багато гостей, яких зустріли запашними короваями сестри милосердя лікарні. В свою чергу гості подарували іменинниці ряд таких необхідних для лікарні подарунків. Так, голова райдержадміністрації Володимир Довжук вручив мікрохвильову піч, директор ТОВ «Святець» Василь Мастій облаштував їдальню новими меблями, представники обласної організації Товариства Червоного Хреста – 25 комплектів простирадл та ковдр.
Голова сусіднього фермерського господарства «Кунчанське» Володимир Пицюк також ніколи не оминає увагою Червонохресну лікарню, завжди допомагає, підтримує. Ось і в цей день він також завітав на ювілей з щирими вітаннями, словами вдячності та поваги, і як завжди - з подарунком.
Голова Громадської ради при райдержадміністрації Ніна Киричок також вручила подарунок, висловила вдячність районній організації Товариства Червоного Хреста, яка є однією з найбільш активних та свідомих в районі, а її голова – Валентина Олександрівна бере активну участь в суспільному житті району, постійно проявляє високу життєву та моральну позицію, обрана секретарем Громадської ради при райдержадміністрації.
Подякували працівникам лікарні, Валентині Олександрівні, Василю Васильовичу за милосердя, доброту, любов до людей благочинний Теофіпольського благочиння Української Православної Церкви Сергій Філик, протоієрей Української Православної Церкви с.Святець Георгій Капітанюк, ксьондз Густав Качковський. Отець Сергій вручив лікарні ікону Святого великомученика Пантелеймона, який за фахом був лікарем, став відомий як великий цілитель і відзначався великим милосердям до вбогих, яких лікував без грошей.
Валентина Олександрівна ознайомила присутніх з персоналом та досвідом роботи закладу.
Після цього всі вирушили на урочистості, які відбувались в сільському будинку культури. Валентина Олександрівна розповіла про історію створення Червонохресної лікарні, про досвід роботи районної організації Товариства Червоного Хреста, висловила безмежну вдячність Мастію Василю Васильовичу за його підтримку і допомогу, людяність, розуміння проблем людей, які потребують допомоги, подякувала за роботу працівникам лікарні, головному лікарю Червонохресної лікарні Лисюку Ростиславу Григоровичу, волонтерам.
З вітальним словом до присутніх звернувся голова райдержадміністрації Володимир Довжук, який подякував усім працівникам Червоного Хреста за їх професіоналізм, уміння працювати з людьми, Романович Валентині Олександрівні – що вона крок за кроком реалізовує на теренах нашого району національні та регіональні програми  гуманітарної допомоги, Мастію Василю Васильовичу за його людяність, за добре, чуйне серце, а також наголосив, що  15-річчя лікарні для нас — не тільки радісна подія, а й серйозний привід іще раз нагадати про людяність і милосердя.
Мастій Василь Васильович ще раз привітав працівників лікарні, жителів села з цією знаменною датою, подякував за плідну працю, розуміння і підтримку, а також запевнив, що буде робити все можливе для того, щоб ця лікарня працювала ще довго на благо людей. Також Василь Васильович зробив ще один подарунок – вручив для потреб лікарні грошову допомогу.
 З вітальними словами звертались голова районної ради Віктор Лебединський, голова Громадської ради при райдержадміністрації Ніна Киричок, голова районної ветеранської організації Віктор Омелянович Лебединський, представники обласної організації Товариства Червоного Хреста, працівники лікарні, волонтери. Всі вони висловлювали щиру подяку, слова людської шани до людей, які роблять велику справу, піклуючись про людей, які потребують допомоги.
Учасники художньої самодіяльності районного будинку культури, танцювальний колектив Святецького будинку культури (керівник Зінчук Іванна)  подарували присутнім чудовий концерт.


Відділ з питань внутрішньої
політики і зв’язків з громадськими
організаціями та засобами масової
                 інформації апарату райдержадміністрації
Переглядів: 960 | Додав: art1288 | Рейтинг: 0.0/0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Історія
Герб
Вибори 2015
Вибори
Реформи в Україні
РЕФОРМИ
Підтримай АРМІЮ
Відправ СМС на номер 565
Пошук
Форма входу
Меню
Підписка

Введіть свою email адресу:

Отримуйте свіжі новини

Календар
«  Травень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Банери
Установите Flash player для просмотра!
Вверх
Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz