lorem

admteof@ukr.net

РЕКОМЕНДАЦІЙНИЙ ПЕРЕЛІК інформаційно-довідкових матеріалів з питань цивільного захисту Теофіпольського району

Приймальням «гарячої телефонної лінії» для надання консультативної допомоги населенню щодо дій у разі загрози та виникнення надзвичайних ситуацій
Телефони " Гарячої лінії" Райдержадміністрації:3-12-34; 3-06-63

Все про субсидії

БЕЗПЕКА ГРОМАДЯН
Безпека громадян
Меню сайту
Повідомлення
Голодомор
Податкова
Головна » 2016 » Січень » 29 » 29 січня Україна вшановуватиме пам'ять Героїв Крут
10:54
29 січня Україна вшановуватиме пам'ять Героїв Крут

Дуже важливо, щоб Україна пам'ятала уроки, винесені з героїчного подвигу під Крутами: уроки національної єдності і створення сильної армії. Про це сказав Заступник Глави Адміністрації Президента України Ростислав Павленко на брифінгу, присвяченому відзначенню Дня пам'яті Героїв Крут.

Заступник Глави АПУ поінформував про заходи за участю Президента Петра Порошенка у п'ятницю, 29 січня. Так, планується традиційне покладання квітів на Аскольдовій могилі у Києві, де поховано Героїв Крут, розстріляних більшовиками взимку 1918-го. Окрім цього, Президент проведе Урок мужності в Київському військовому ліцеї імені Івана Богуна. Цей урок транслюватиметься на всі військові навчальні заклади країни.

Радник Глави Адміністрації Президента України Наталка Попович повідомила, що концепція відзначення Дня пам'яті Героїв Крут цього року є частиною великої інформаційної кампанії до 25-річчя Незалежності України. «Наші воїни на Сході сьогодні де-факто завершують ту справу, яку розпочали їхні ровесники майже 100 років тому. Відтак в інформаційній кампанії будуть паралелі між минулим і теперішнім», — зазначила Наталка Попович.

Зокрема, волонтерська творча група створила зворушливий соціальний ролик, в якому реконструйовано бій під Крутами і зображено нерозривність тих подій із сучасною боротьбою проти східного ворога. Олеся Драшкаба, яка координувала підготовку ролика, відзначила, що головною метою відео було зачепити глядача, показати йому цю історію і спонукати подумати про неї. 29 січня відео-ролик транслюватимуть загальнонаціональні та регіональні телеканали. Окрім того, його покажуть у школах по всій Україні.

На важливості створення такого відео наголосив заступник міністра освіти Олег Дерев'янко. Він розповів, що для вчителів історії розроблено програму підвищення кваліфікації, яка ґрунтується на усвідомленні ролі героїчної битви 1918 року в становленні української державності. «Ці події не можна трактувати, як поразку в бою. Це перемога українського духу. Це були перші українські «кіборги». І надзвичайно важливим є факт, що це були студенти, молодь, яка завжди є рушійною силою на шляху нашого народу до свободи», — сказав Олег Дерев'янко.

Окреслюючи військові і політичні наслідки бою під Крутами, голова Українського інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович сказав, що навряд можна говорити про поразку. «Співвідношення сил становило 1 до10 не на користь українців, а співвідношення втрат — 1 до 3 саме на користь українців — каже голова УІНП, — Бій під Крутами стримав більшовицький наступ на 4 дні. І це були вирішальні дні для української дипломатії, аби домогтися від міжнародної спільноти визнання України. Це був бій за майбутнє, який показав, що Україна стала можливою саме завдяки армії», – сказав він.

Володимир В'ятрович також презентував проект УІНП «Воїни. Історія українського війська». Це 24 великі плакати, на яких зображені українські вояки, починаючи з часів Київської Русі, закінчуючи сучасністю. Окрім плакатів, підготовлено також брошуру з історією українського війська з Х до ХХІ століття. Матеріали УІНП будуть розповсюджені по всіх військових частинах і військових навчальних закладах України. «Ми абсолютно щиро переконані в тому, що сучасну російську армію може перемогти лише Українська армія, а не якась пострадянська. І реформа армії — це не тільки її модернізація технічна, це повернення її до українських військових традицій», — підсумував Володимир В'ятрович.

Джерело: http://www.president.gov.ua/news/u-pyatnicyu-29-sichnya-ukrayina-vshanovuvatime-pamyat-geroyi-36676

Переглядів: 494 | Додав: Sapelkin | Рейтинг: 0.0/0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Історія
Герб
Вибори 2015
Вибори
Реформи в Україні
РЕФОРМИ
Підтримай АРМІЮ
Відправ СМС на номер 565
Пошук
Форма входу
Меню
Підписка

Введіть свою email адресу:

Отримуйте свіжі новини

Календар
«  Січень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Банери
Установите Flash player для просмотра!
Вверх
Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz