lorem

admteof@ukr.net

РЕКОМЕНДАЦІЙНИЙ ПЕРЕЛІК інформаційно-довідкових матеріалів з питань цивільного захисту Теофіпольського району

Приймальням «гарячої телефонної лінії» для надання консультативної допомоги населенню щодо дій у разі загрози та виникнення надзвичайних ситуацій
Телефони " Гарячої лінії" Райдержадміністрації:3-12-34; 3-06-63

Все про субсидії

БЕЗПЕКА ГРОМАДЯН
Безпека громадян
Меню сайту
Повідомлення
Голодомор
Податкова
Головна » 2014 » Лютий » 4 » 4 лютого - Всесвітній день боротьби з онкологічними захворюваннями
16:47
4 лютого - Всесвітній день боротьби з онкологічними захворюваннями
Міжнародний союз проти раку щорічно 4 лютого привертає увагу громадськості до проблем попередження раку. Цього року увагу зосереджено на розвіюванні хибних уявлень про хворобу.
Онкологи наголошують: третину випадків раку можливо попередити, а при виявленні хвороби на ранній стадії до 40% хворих можливо вилікувати. Тож, у Всесвітній день боротьби з раком медики закликають громадян до свідомого ставлення до свого здоров’я та своєчасного звернення до лікарів для діагностування недуги на ранніх стадіях.
Щороку у світі виявляється 12 млн осіб, які вперше захворіли на рак. Близько 7 млн помирають від хвороби. Україна відрізняється високим рівнем захворюваності на цю недугу. Рак посідає друге місце в структурі смертності населення України і разом з серцево-судинними захворюваннями визначає рівень здоров'я нації. Ризик захворіти на рак в Україні має кожен третій чоловік та кожна п’ята жінка, до 30% хворих – особи працездатного віку.
Отже, проблема раку є надзвичайно важливою для охорони здоров'я України. Її актуальність визначається складністю своєчасної діагностики, часто пацієнти пізно звертаються до лікарів, коли допомогти їм вже неможливо. На обліку в онкологічних установах України перебуває понад мільйон хворих, кількість первинних хворих у 2012 році досягла 170 тисяч чоловік, в тому числі – 1100 дітей. Близько 85 тисяч осіб помирають унаслідок цього захворювання.
Основною проблемою в галузі онкології в Україні є своєчасне виявлення злоякісних новоутворень, оскільки нині в Україні до 15% хворих виявляється в занедбаній стадії процесу, люди нехтують профілактичними оглядами та не звертаються своєчасно до медиків, тому часто важко досягти позитивних результатів навіть при застосуванні найсучасніших методів лікування. В той же час виявлення захворювання на початковій стадії процесу та проходження відповідного лікування у багатьох випадках призводять до повного одужання хворого.
У боротьбі з онкологією важливим є профілактичний напрямок, зокрема, підтримка імунітету та здоровий спосіб життя. Всесвітня організація охорони здоров'я серед головних чинників появи онкопатологій називає надмірну вагу, куріння та зловживання алкоголем.
Медична допомога онкологічним хворим в Україні надається відповідно до Закону України «Загальнодержавна програма боротьби з онкологічними захворюваннями на період до 2016 року» від 23 грудня 2009 № 1794 - VI. У 2013 році на виконання цієї програми витрачено 294,8 млн. грн. Крім цього, для лікування онкохворих дітей було виділено коштів на суму 317,9 млн. грн.
Завдяки збільшенню обсягів фінансування у 2013 році вперше за роки незалежності онкохворі діти на сто відсотків були забезпечені необхідними лікарськими засобами, виробами медичного призначення і лабораторними реагентами.
Єдиною головною установою в країні, яка вирішує проблеми онкології, є Національний інститут раку. Він виконує державні та національні програми з онкології, проводить наукові дослідження в галузі діагностики, профілактики та лікування онкологічних захворювань. Його фахівці беруть участь у розробці нових препаратів, медичної техніки, апаратури, інструментів та виробів медичного призначення.
Інститут раку здійснює організаційно-методичне керівництво роботою онкологічної служби України, спеціалісти Інституту беруть участь у створенні директивних документів МОЗ України з найбільш актуальних проблем онкології.
Заклад, за наказом МОЗ, здійснює моніторинг виконання «Загальнодержавної програми боротьби з онкологічними захворюваннями на період до 2016 р.» шляхом аудиту онкологічної служби України при виїзді комплексних бригад фахівців в регіони України.
На базі Інституту створено наукові школи, які визначають пріоритети в провідних галузях онкології, а саме: клінічної онкології, клінічної радіології, експериментальної онкології та імунології, хірургічної гематології, експериментальної фармакології, клінічної хіміотерапії та кріохірургії.
У Інституті працює Консультативна поліклініка, яка щороку надає консультативну допомогу понад 160,3 тисячам відвідувачів з усіх регіонів України, кількість проконсультованих хворих в останні роки зросла на 20%.
На базі Інституту створено Національний канцер-реєстр України, який здійснює науково-методичне керівництво мережею регіональних канцер-реєстрів, що охоплюють всю територію України. Персоніфікована база даних реєстру є основою для здійснення моніторингу стану захворюваності і смертності населення України від злоякісних новоутворень та вивчення стану онкологічної допомоги населенню України.
Під егідою Інституту розроблені та впроваджені стандарти стаціонарної та амбулаторно-поліклінічної допомоги онкологічним хворим для уніфікації діагностично-лікувального процесу в онкологічній службі України.
Науковий потенціал Національного інститут раку дозволяє проводити розробку найбільш актуальних проблем онкології відповідно до міжнародних вимог. В Інституті працюють шість лауреатів Державної премії України, 13 заслужених лікарів України, заслужений працівник охорони здоров’я України; член-кореспондент НАН та АМН України, 27 докторів та 78 кандидатів наук.
З 2013 року завдяки спільному проекту НІР та Благодійному фонду «Розвиток України» функціонує мобільна жіноча консультація.
Національний інститут раку здійснює міжнародне співробітництво з 13 зарубіжними науковими установами, бере участь у виконанні міжнародних проектів та програм: спільно з МАГАТЕ у регіональних проектах науково-технічного співробітництва; у виконанні Міжнародного проекту Євросоюзу «Soleterre»; у Міжнародному мультицентровому проекті «PAIN OUT International», присвячений подоланню (контролю) гострого болю в медичних установах та інші.
Переглядів: 497 | Додав: Sapelkin | Рейтинг: 0.0/0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Історія
Герб
Вибори 2015
Вибори
Реформи в Україні
РЕФОРМИ
Підтримай АРМІЮ
Відправ СМС на номер 565
Пошук
Форма входу
Меню
Підписка

Введіть свою email адресу:

Отримуйте свіжі новини

Календар
«  Лютий 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Банери
Установите Flash player для просмотра!
Вверх
Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz