lorem

admteof@ukr.net

РЕКОМЕНДАЦІЙНИЙ ПЕРЕЛІК інформаційно-довідкових матеріалів з питань цивільного захисту Теофіпольського району

Приймальням «гарячої телефонної лінії» для надання консультативної допомоги населенню щодо дій у разі загрози та виникнення надзвичайних ситуацій
Телефони " Гарячої лінії" Райдержадміністрації:3-12-34; 3-06-63

Все про субсидії

БЕЗПЕКА ГРОМАДЯН
Безпека громадян
Меню сайту
Повідомлення
Голодомор
Податкова
Головна » 2014 » Лютий » 4 » 98% посівів озимих культур в області знаходяться доброму та задовільному стані
18:14
98% посівів озимих культур в області знаходяться доброму та задовільному стані
Сьогодні під головуванням міністра аграрної політики та продовольства України Миколи Присяжнюка відбулась всеукраїнська відеоселекторна нарада з питань підготовки країни до весняно-польових робіт.
Микола Присяжнюк зазначив, що забезпечення продовольчої безпеки та стабільна робота аграрного сектору – це основне завдання Міністерства на сьогодні. Поряд з тим, він зазначив, що підготовка до цьогорічної посівної кампанії в розпалі: «Озимих культур посіяно на площі 7,8 млн га. Це – 96% до прогнозу, пшениці – на 6,3 млн га, ячменю – 1,2 млн га, жита – на 200 тис. га».
Микола Володимирович звернув увагу керівників регіонів на посів круп’яних культур та цукрових буряків. «Аграрії більш як на 100% забезпечені якісним посівним матеріалом, мінеральними добривами та засобами захисту рослин. Тому необхідно переконувати господарників сіяти», - зазначив він.
Аграрний міністр також підкреслив, що спільні заходи, які були вжиті задля розбудови аграрного ринку і збільшення обсягу виробництва продуктів харчування, дали свої позитивні результати: «За три роки вдалося ліквідувати сезонні коливання цін на овочеву та фруктову групи, а також картоплю. І завдяки цьому в грудні минулого року індекс споживчих цін на основні продукти харчування становив 99,3%».
Присутній в обласній селекторній студії відеозв´язку заступник голови обласної державної адміністрації Володимир Галищук зазначив, що на Хмельниччині 98% посівів озимих культур знаходяться доброму та задовільному стані і відповідно 2% - в зрідженому. Зважаючи на дані показники, подільські аграрії розраховують отримати гарний врожай. Однак, що стосується успішного проведення весняно – польових робіт, то агровиробникам потрібно ще залучити близько 200 млн грн кредиторських коштів. Що стосується банківських установ, то відсоткова ставка залишається на рівні 20 – 24% , що в свою чергу є досить високою. Проте, за словами Володимира Галищука, обласна влада буде шукати шляхи вирішення даної ситуації.

За матеріалами веб-сайту ОДА
Переглядів: 611 | Додав: Sapelkin | Рейтинг: 0.0/0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Історія
Герб
Вибори 2015
Вибори
Реформи в Україні
РЕФОРМИ
Підтримай АРМІЮ
Відправ СМС на номер 565
Пошук
Форма входу
Меню
Підписка

Введіть свою email адресу:

Отримуйте свіжі новини

Календар
«  Лютий 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Банери
Установите Flash player для просмотра!
Вверх
Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz