lorem

admteof@ukr.net

РЕКОМЕНДАЦІЙНИЙ ПЕРЕЛІК інформаційно-довідкових матеріалів з питань цивільного захисту Теофіпольського району

Приймальням «гарячої телефонної лінії» для надання консультативної допомоги населенню щодо дій у разі загрози та виникнення надзвичайних ситуацій
Телефони " Гарячої лінії" Райдержадміністрації:3-12-34; 3-06-63

Все про субсидії

БЕЗПЕКА ГРОМАДЯН
Безпека громадян
Меню сайту
Повідомлення
Голодомор
Податкова
Головна » 2015 » Грудень » 21 » Арсеній Яценюк: Головним зусиллям Президента, Парламенту, Прем'єра та Уряду була, є і мусить бути єдність задля реформ і змін
08:52
Арсеній Яценюк: Головним зусиллям Президента, Парламенту, Прем'єра та Уряду була, є і мусить бути єдність задля реформ і змін

«Головним зусиллям Президента України, Верховної Ради, Прем'єра та Уряду була, є і мусить бути єдність, спрямована на прогрес реформ і змін», - наголосив Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк у «10 хвилинах» у неділю, 20 грудня.

Арсеній Яценюк підкреслив, що зараз в Україні, окрім війни, найбільшим випробуванням є внутрішня політика: «Головною реальністю здається політичний шум. За цим шумом не чути голосу розуму».

Він нагадав про оголошене місяць тому звернення учасників Ініціативної групи «Першого грудня» зі словом про свободу та відповідальність. Він процитував слова зі звернення Групи: «Зараз наш похід триває поміж небезпеками, серед яких найбільш виснажливим і грізним є блукання в тумані низин, де панують сумнів і недовіра до всього - орієнтирів, провідників і власних сил. Корупція і патерналізм - це дві глибокі ментальні проблеми, які не дають нам повірити у власні сили».

Арсеній Яценюк підкреслив: «Нам усім потрібно робити зусилля, щоб почути голос мудрості. Наша держава має колосальний запас стійкості. Наші люди є найбільшою силою, яка врятувала Україну від смертельної загрози. В українців є велике і сильне бажання сформувати зріле громадянське суспільство: активну мережу діяльних і відповідальних громадян. І волонтери довели це реальними справами. Та водночас маємо дуже слабкі сторони. Ми були і залишаємося вразливі для популізму. Лише згодом стає зрозумілим, що ця дорога веде у глухий кут, бо це була брехня».

«Популізм маніпулює настроями людей і пропонує їм «прості» рішення. Популізм не є боротьбою на захист держави. Це - боротьба за владу. Наша проблема - слабкий і нестійкий політичний клас, який повинен вести країну вперед. Управляти державою - це велика місія і велика відповідальність, яка потребує надзусиль і знань», - наголосив Глава Уряду.

Він зазначив, що головним зусиллям Президента України, Верховної Ради, Прем'єра та Уряду «була, є і мусить бути єдність, спрямована на прогрес реформ і змін»: «Єдність задля мети - поступу реформ і змін в країні. Не кругова порука, а єдність для дій. Інакше, вона не має сенсу».

Арсеній Яценюк нагадав, що кілька днів тому Главою держави, Головою Верховної Ради і Прем’єр-міністром було підписано звернення про єдність: «Це зроблено не для риторичного заклику. Це - вияв розуміння, що альтернативи не існує».

«У цій єдності кожен з керівників держави, кожен інститут влади має свою роль і свою відповідальність. І це треба добре розуміти і грамотно розрізняти», - додав він.

Єдність влади необхідна також для боротьби з корупцією «і приборкання олігархів»: «Це не вдасться за одну мить. Але це можливо, якщо керівництво держави діятиме разом».

«Саме єдність дозволила нам за два роки здійснити більше перетворень, ніж за попередні двадцять. І це визнає весь світ. Саме єдність дозволила нам вперше в історії дотриматися зобов'язань у співпраці з міжнародними фінансовими інституціями. Країну врятовано від буквального колапсу», - підкреслив Арсеній Яценюк.

Єдність дозволила державі заощадити і зберегти «кошти як для війни, так і для миру - для стабільності і можливого розвитку»: «На ці кошти вже поглядають популісти. Їм не треба нести відповідальності. Вони можуть обіцяти «золоті гори» і торгувати повітрям».

«Саме єдність дозволила нам забезпечити безперебійну виплату заробітних плат, стипендій та пенсій. Саме єдність дозволила нам реалізувати реформи енергетичного сектору, запровадити субсидії, звільнити економіку від совкової регуляції і залежності від Російської Федерації. Це відчувається вже і буде відчуватися далі».

Арсеній Яценюк зазначив також, що 18 грудня Європейська Комісія опублікувала остаточний звіт про повне виконання Україною плану дій з лібералізації візового режиму з ЄС: «Саме єдність дозволила нам вперше поєднати Україну з Європою багатьма, вірю вже непорушними, зв'язками», - наголосив Глава Уряду.

«Уряд продовжує роботу. Цієї роботи залишається дуже-дуже багато. Вірю у наші сили і велику мудрість нашого українського народу», - сказав Арсеній Яценюк.

Джерело:http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=248719966&cat_id=244274130

 

Переглядів: 527 | Додав: Sapelkin | Рейтинг: 0.0/0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Історія
Герб
Вибори 2015
Вибори
Реформи в Україні
РЕФОРМИ
Підтримай АРМІЮ
Відправ СМС на номер 565
Пошук
Форма входу
Меню
Підписка

Введіть свою email адресу:

Отримуйте свіжі новини

Календар
«  Грудень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Банери
Установите Flash player для просмотра!
Вверх
Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz