lorem

admteof@ukr.net

РЕКОМЕНДАЦІЙНИЙ ПЕРЕЛІК інформаційно-довідкових матеріалів з питань цивільного захисту Теофіпольського району

Приймальням «гарячої телефонної лінії» для надання консультативної допомоги населенню щодо дій у разі загрози та виникнення надзвичайних ситуацій
Телефони " Гарячої лінії" Райдержадміністрації:3-12-34; 3-06-63

Все про субсидії

БЕЗПЕКА ГРОМАДЯН
Безпека громадян
Меню сайту
Повідомлення
Голодомор
Податкова
Головна » 2014 » Грудень » 1 » Арсеній Яценюк і Президент Європейського інвестиційного банку підписали угоду про реконструкцію 120 км газогону Уренгой-Помари-Ужгород
16:10
Арсеній Яценюк і Президент Європейського інвестиційного банку підписали угоду про реконструкцію 120 км газогону Уренгой-Помари-Ужгород

У понеділок, 1 грудня, в Києві Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк і Президент Європейського інвестиційного банку Вернер Хойер підписали фінансову угоду між Україною і Європейським інвестиційним банком щодо реалізації проекту «Реконструкція, капітальний ремонт і технічне переоснащення магістрального газопроводу Уренгой - Помари – Ужгород».

Після завершення церемонії підписання Арсеній Яценюк повідомив, що загальний обсяг кредиту від Європейського інвестиційного банку на реконструкцію газогону становить 150 мільйонів євро. Ще 200 мільйонів доларів США передбачається залучити від Європейського банку реконструкції та розвитку.

За словами Глави Уряду України, проект реалізовуватиметься протягом чотирьох років, термін повернення кредиту - 19 років.

Проект передбачає повну заміну труб на 120 кілометрах газогону і модернізацію двох компресорних станцій: «Там буде нова труба, що дасть можливість нам придбати її на конкурсних умовах і, напевно, в українського виробника. Це додатково «підігріє» українську економіку».

Реалізовуватиме проект ПАТ «Укртрансгаз» - відповідну проектну угоду з ЄІБ сьогодні підписав президент товариства Ігор Прокопів.

Окрім того, підкреслив Глава Уряду, при реконструкції компресорних станцій будуть на 20% знижені витрати палива на прокачку газу українською ГТС на цьому відрізку.

Арсеній Яценюк наголосив, що проект економічно обґрунтований і має три цілі: «Перше – зменшення споживання газу «на технологію» на 20%. Друге – підвищення енергетичної ефективності і безпеки української газотранспортної системи. Третє – це екологія, зменшення витоку газу».

Прем’єр-міністр України також повідомив, що Україна та Європейський інвестиційний банк мають загалом спільних проектів на близько 3 мільярда доларів США: «Це дасть можливість українській економіці розвиватися. Приватні інвестори в Україну зараз іти не будуть, і це об'єктивно, тому що доволі високі ризики. Тому ми покладаємося, в першу чергу, на Європейський інвестиційний банк, Європейський банк реконструкції і розвитку та інші міжнародні фінансові організації, які здатні давати інвестиційний ресурс, кредитувати Україну і давати можливість реалізовувати інфраструктурні проекти».

У контексті енергетичної безпеки ЄС Арсеній Яценюк привітав результати останніх виборів у Болгарії та Молдові: «Вітаю наших молдавських колег із тим, що так само, як і в Україні, у них буде сформована проєвропейська більшість. Ми бачимо, що в Болгарії також виграла проєвропейська партія колишнього прем'єр-міністра Бойка Борисова. Це дасть можливість нам спільно працювати над енергетичною безпекою Європейського Союзу».

«Сподіваюся, що Україну все-таки не будуть обходити через Південний потік. Південний потік – непотрібний політичний проект Російської Федерації», - сказав Глава Уряду.

Він підкреслив, що Україна ще раз закликає європейських і американських партнерів інвестувати в українську газотранспортну систему: «Ми почали її реконструкцію з Європейським інвестиційним банком. Тому це повинен бути наш спільний підхід у забезпеченні енергетичної безпеки Європи і України через участь європейських і американських компаній в українській ГТС».

Переглядів: 525 | Додав: Sapelkin | Рейтинг: 0.0/0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Історія
Герб
Вибори 2015
Вибори
Реформи в Україні
РЕФОРМИ
Підтримай АРМІЮ
Відправ СМС на номер 565
Пошук
Форма входу
Меню
Підписка

Введіть свою email адресу:

Отримуйте свіжі новини

Календар
«  Грудень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Банери
Установите Flash player для просмотра!
Вверх
Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz