lorem

admteof@ukr.net

РЕКОМЕНДАЦІЙНИЙ ПЕРЕЛІК інформаційно-довідкових матеріалів з питань цивільного захисту Теофіпольського району

Приймальням «гарячої телефонної лінії» для надання консультативної допомоги населенню щодо дій у разі загрози та виникнення надзвичайних ситуацій
Телефони " Гарячої лінії" Райдержадміністрації:3-12-34; 3-06-63

Все про субсидії

БЕЗПЕКА ГРОМАДЯН
Безпека громадян
Меню сайту
Повідомлення
Голодомор
Податкова
Головна » 2015 » Грудень » 28 » Арсеній Яценюк: У наступному році доходи місцевих громад зростуть майже на 46 мільярдів гривень
09:34
Арсеній Яценюк: У наступному році доходи місцевих громад зростуть майже на 46 мільярдів гривень

У наступному році Уряд виділяє близько 6 мільярдів гривень на регіональний розвиток, інфраструктурні проекти, в тому числі 1 мільярд гривень на 159 об'єднаних територіальних громад: «Це ті кошти, які підуть на школи, лікарні, об'єкти соціальної інфраструктури, гуманітарний блок і соціальне забезпечення громадян. Ці кошти повинні бути прозоро, чесно і відповідально використані новообраними керівниками місцевих рад», - наголосив Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк у «10 хвилинах» у неділю, 27 грудня.

Арсеній Яценюк підкреслив, що децентралізація – одна з ключових реформ, запроваджених в поточному році»: «Це наповнення місцевих бюджетів, передача додаткового ресурсу і додаткових повноважень».

«Новообрані місцеві ради, на жаль, почали свою роботу не з економічних і соціальних рішень, а з політичних. Напевно, так легше. Але вважаю, що в першу чергу відповідальність органів місцевої влади – це дороги, школи, лікарні, інфраструктура, соціальне забезпечення, а не втягування місцевих громад в політику», - наголосив він.

Для того, щоб органи місцевої влади мали можливість виконувати свої повноваження, в поточному році Уряд розробив пакет законодавства щодо децентралізації, нагадав він: «Завдяки цьому доходи місцевих громад зросли на 40%. Ми передали низку функцій на місця, в тому числі і функції по реєстрації бізнесу, нерухомості, створенню Центрів надання адміністративних послуг».

«На наступний рік ми продовжуємо цю політику. В наступному році доходи місцевих громад зростуть майже на 46 мільярдів гривень», - підкреслив Глава Уряду.

В наступному році Кабмін виділяє близько 6 мільярдів гривень на регіональний розвиток, інфраструктурні проекти, в тому числі 1 мільярд гривень на 159 об'єднаних територіальних громад: «Це ті кошти, які підуть на школи, лікарні, об'єкти соціальної інфраструктури, гуманітарний блок і соціальне забезпечення громадян України. І це ті кошти, які повинні бути прозоро і чесно і відповідально використані новообраними керівниками місцевих рад».

«Не займайтеся політикою – займайтеся тим, на що вас обрали. Це допомога і робота на кожного жителя вашого міста, містечка і селища», - звернувся Арсеній Яценюк до представників місцевої влади.

 Арсеній Яценюк також повідомив, що додатково в бюджеті виділено півтора мільярда гривень на інвестиційні проекти як центрального, так і місцевого рівня. 


Джерело: http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=248736928&cat_id=244274130

Переглядів: 549 | Додав: Sapelkin | Рейтинг: 0.0/0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Історія
Герб
Вибори 2015
Вибори
Реформи в Україні
РЕФОРМИ
Підтримай АРМІЮ
Відправ СМС на номер 565
Пошук
Форма входу
Меню
Підписка

Введіть свою email адресу:

Отримуйте свіжі новини

Календар
«  Грудень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Банери
Установите Flash player для просмотра!
Вверх
Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz