lorem

admteof@ukr.net

РЕКОМЕНДАЦІЙНИЙ ПЕРЕЛІК інформаційно-довідкових матеріалів з питань цивільного захисту Теофіпольського району

Приймальням «гарячої телефонної лінії» для надання консультативної допомоги населенню щодо дій у разі загрози та виникнення надзвичайних ситуацій
Телефони " Гарячої лінії" Райдержадміністрації:3-12-34; 3-06-63

Все про субсидії

БЕЗПЕКА ГРОМАДЯН
Безпека громадян
Меню сайту
Повідомлення
Голодомор
Податкова
Головна » 2014 » Серпень » 26 » Арсеній Яценюк: Уряд представить План відродження України
17:25
Арсеній Яценюк: Уряд представить План відродження України

На засіданні Уряду 27 серпня Кабінет Міністрів представить План відродження України – кроки, які необхідно зробити в короткостроковій перспективі. Про це повідомив Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк у п’ятницю, 22 серпня, в інтерв’ю українським телеканалам.

Щодо кроків, які вже зроблені Урядом, Арсеній Яценюк підкреслив, що Кабінет Міністрів на 25 тисяч скоротив неефективний чиновницький апарат: «Ми скоротили витрати на утримання всього державного апарату, в тому числі продали автопарки, заборонили літати чартерами. Ми провели реформи в енергетичному секторі і прийняли закон про реформу газотранспортної системи, який 23 роки ніхто не міг прийняти».

Він також зазначив, що за останній період часу Україна скоротила споживання природного газу на 30%: «Приймаю те, що частина цього споживання природного газу скорочена у зв'язку з військовими діями. Проте найбільша цифра – це Західна і Центральна Україна. Люди усвідомили, що треба економити. Наші засоби стали ефективними».

Арсеній Яценюк також нагадав, що Уряд України ініціював скорочення кількості податків з 22 до 9, і висловив сподівання, що цей законопроект буде ухвалений ще нинішнім складом Парламенту.

Окрім того, Уряд пропонує провести бюджетну децентралізацію: «Передаємо частину податків вниз і разом із податками ми передаємо частину відповідальності. Це справедливо».

«Ми перейшли до фінальної стадії безвізового режиму. А для цього були прийняті десятки законів і зроблена дуже важка робота», - сказав він.

Уряд схвалив три законопроекти щодо боротьби з корупцією, які «сьогодні відправлені Президенту для невідкладного внесення до Парламенту». Це, зокрема, закони щодо створення Національного антикорупційного бюро та законопроект про Національну комісію в боротьбі з корупцією, розроблений разом із західними партнерами з GRECO (Групою держав у боротьбі з корупцією): «Ми запроваджуємо абсолютно новий механізм декларування доходів і витрат державних чиновників, нову процедуру моніторингу життя державних службовців. Коли в декларації державного службовця написано, що він заробляє 170 тисяч гривень на рік, а живе він у будинку, тільки на утримання якого треба тратити 200 тисяч гривень на рік, то будь-який громадянин може направити листа до Національної комісії. Ми взяли міжнародний досвід і будемо запроваджувати це».

«Країна в фактичному стані війни. У нас військова економіка, тому в нас є витрати, які ми взагалі не очікували», - сказав Глава Уряду і нагадав, що 21 серпня Уряд України прийняв рішення про додаткове виділення 9 мільярдів гривень на національну безпеку і оборону.

Частину коштів на потреби нацбезпеки та оборони було отримано за рахунок підвищення рентних платежів і податків українським олігархам: «Три місяці я витратив на те, щоб підняти рентні платежі на нафту, газ, корисні копалини, тому, що не могли «протягнути» через Парламент. Але протягнули».

Глава Уряду також нагадав, що Уряд був змушений встановити 1,5-відсотковий податок на доходи громадян: «Щоправда, з цих коштів, які ми отримуємо - 8 мільярдів гривень з додаткових податків з найбільш прибуткового бізнесу і 3 мільярди гривень від українських громадян, - будемо потім віддавати».

Переглядів: 585 | Додав: Sapelkin | Рейтинг: 0.0/0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Історія
Герб
Вибори 2015
Вибори
Реформи в Україні
РЕФОРМИ
Підтримай АРМІЮ
Відправ СМС на номер 565
Пошук
Форма входу
Меню
Підписка

Введіть свою email адресу:

Отримуйте свіжі новини

Календар
«  Серпень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Банери
Установите Flash player для просмотра!
Вверх
Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz