lorem

admteof@ukr.net

РЕКОМЕНДАЦІЙНИЙ ПЕРЕЛІК інформаційно-довідкових матеріалів з питань цивільного захисту Теофіпольського району

Приймальням «гарячої телефонної лінії» для надання консультативної допомоги населенню щодо дій у разі загрози та виникнення надзвичайних ситуацій
Телефони " Гарячої лінії" Райдержадміністрації:3-12-34; 3-06-63

Все про субсидії

БЕЗПЕКА ГРОМАДЯН
Безпека громадян
Меню сайту
Повідомлення
Голодомор
Податкова
Головна » 2012 » Жовтень » 24 » Бібліоміст
17:51
Бібліоміст

Радою міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX), Міністерством культури України, Українською бібліотечною асоціацією за фінансової підтримки Фундації Білла та Мелінди Гейтс в Україні впроваджується програма «Бібліоміст», яка сприяє розвитку сучасної бібліотечної системи України завдяки оснащенню бібліотек комп'ютерними технологіями та навчальними програмами для бібліотекарів і покликана перетворити публічні бібліотеки на сучасні громадські центри та підвищити роль бібліотек в українському суспільстві.

Приємна подія з нагоди урочистої церемонії відкриття пункту публічного доступу до інтернету та початку надання нових послуг відбулась 24 жовтня 2012 року в Базалійському міському будинку культури. Бібліотека отримала комплекти комп’ютерного обладнання і підключилася до всесвітньої мережі в результаті перемоги у конкурсі програми «Бібліоміст». Вона стала однією із понад тисячі сучасних бібліотек, які вже надають послуги і реалізовують проекти розвитку місцевих громад на основі інформаційних технологій.

Відтепер мешканці смт. Базалія зможуть безкоштовно пройти курси комп’ютерної грамотності, надсилати і отримувати електронну пошту, слухати музику, дивитися фільми, обмінюватися фотографіями, спілкуватися у програмі «Скайп», скористатися веб-ресурсами для пошуку роботи чи потрібних послуг, покупки товарів, організації поїздок, доступу до інформації органів влади і соціальних служб тощо.

Подружжя Віктора та Надії Гуцалів мали можливість поспілкуватись за допомогою «Скайпу» із сином, який проживає в Санкт-Петербурзі. Зворушені батьки висловили щиру вдячність владі за можливість такого спілкування із самими рідними людьми, побачити онуків.

         Завідуюча районною централізованою бібліотечною системою Свтлана Рудик відмітила, що відтепер бібліотеки  району відкрили нову сторінку в забезпеченні і обслуговуванні читачів за допомогою  використання сучасних Інтернет-технологій. Лише 10 відсотків бібліотек України мають комп’ютерне обладнання і бібліотеки нашого району є в цьому відсотку.

Завідуюча бібліотекою Наталія Халюта досить докладно  розповіла, що особливість Інтернету як системи доступу до інформації обумовлена безмежністю інформаційних ресурсів, доступних користувачам. Кожен користувач може знайти для себе в мережі необхідну йому інформацію, яка може носити суто приватний, науковий, суспільний характер. Звернула увагу на те, що Інтернет є універсальним засобом комунікації, який надає можливість спілкування в режимі реального часу та одночасно підтримувати зв'язок відразу з декількома співрозмовниками, дозволяє обирати аудиторії та теми для дискусії.

Наталія Халюта подякувала всім, хто допоміг у реалізації проекту, зокрема всій команді програми «Бібліоміст», нашому районному керівництву, сільським головам, які з самого початку зрозуміли, допомогли і підтримали нас, засобам масової інформації за висвітлення всіх подій, пов’язаних з програмою.

Привітали присутніх із визначною подією голова райдержадміністрації Володимир Довжук, селищний голова Ірина Герасим’юк, настоятель місцевого храму.

У своєму зверненні до присутніх Володимир Віталійович відмітив високий професійний рівень бібліотечних працівників, які вклали в дану програму свої знання, інтелект і досвід та надаватимуть послуги інтернету, навчатимуть користувачів новітнім технологіям.

«Той резонанс, які викликали наші інтернет-центри, надихає нас на подальшу наполегливу роботу по пошуку нових форм і методів бібліотечної роботи по інформаційному обслуговуванню наших користувачів» - наголосив голова адміністрації.

Учні місцевої школи подарували присутнім змістовний концерт.

 

                                                        А.Пасєка

Переглядів: 758 | Додав: art1288 | Рейтинг: 0.0/0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Історія
Герб
Вибори 2015
Вибори
Реформи в Україні
РЕФОРМИ
Підтримай АРМІЮ
Відправ СМС на номер 565
Пошук
Форма входу
Меню
Підписка

Введіть свою email адресу:

Отримуйте свіжі новини

Календар
«  Жовтень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Банери
Установите Flash player для просмотра!
Вверх
Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz