lorem

admteof@ukr.net

РЕКОМЕНДАЦІЙНИЙ ПЕРЕЛІК інформаційно-довідкових матеріалів з питань цивільного захисту Теофіпольського району

Приймальням «гарячої телефонної лінії» для надання консультативної допомоги населенню щодо дій у разі загрози та виникнення надзвичайних ситуацій
Телефони " Гарячої лінії" Райдержадміністрації:3-12-34; 3-06-63

Все про субсидії

БЕЗПЕКА ГРОМАДЯН
Безпека громадян
Меню сайту
Повідомлення
Голодомор
Податкова
Головна » 2013 » Грудень » 9 » Блокування Уряду і Верховної Ради - це блокування підписання угоди про безвізовий режим з ЄС
16:31
Блокування Уряду і Верховної Ради - це блокування підписання угоди про безвізовий режим з ЄС
Україна виконала переважну більшість вимог угоди про безвізовий режим з ЄС, заявив Прем’єр-міністр України Микола Азаров.
Микола Азаров категорично спростував спекуляції щодо того, нібито пауза з підписанням Угоди про Асоціацію з Європейським Союзом "поставила хрест” на підписанні іншого важливого документу – угоди про безвізовий режим.
"Це абсолютно не так. Оскільки безвізовий режим визначається окремою угодою і для її реалізації необхідне повне виконання нашою державою певних вимог, чітко визначених критеріїв. Переважну більшість вимог Україна виконала”, - підкреслив Глава Уряду.
Серед найважливіших пунктів, які виконала наша держава, Микола Азаров назвав реадмісію – прийом незаконних мігрантів з країн-членів ЄС, які проникли на їх територію з України.
"Цей пункт вимагає від нас величезних організаційних та матеріальних витрат, вжиття низки заходів щодо посилення охорони державного кордону. Ми пішли на це, і протягом останніх років займалися вирішенням цих питань. І зараз у нас є повне розуміння з колегами з Європейського Союзу, що цей план виконаний”, - зауважив Прем’єр-міністр України.
За словами Миколи Азарова, залишилося прийняти у Верховній Раді законопроект щодо запобігання та протидії дискримінації в Україні, який захищає від дискримінації на основі сексуальної орієнтації у трудових відносинах а також пов’язаний з правом на одностатеві шлюби тощо.
"Цей законопроект зараз знаходиться на розгляді в Парламенті. Але лідери опозиції не дуже "палають бажанням” прийняти цей закон: вони заблокували роботу Верховної Ради, і від них в цьому питанні багато чого залежить”, - наголосив Глава Уряду.
Ще одне технічне питання, яке необхідно вирішити для повного виконання плану імплементації угоди про безвізовий режим між Україною та ЄС, це впровадження системи біометричних паспортів.
"Це – важке питання з організаційної точки зору. Але ми взяли на себе зобов’язання реалізувати програму впровадження біометричних паспортів, і зараз тривають підготовчі роботи”, - додав Микола Азаров.
Він також наголосив на необхідності проводити роз’яснювальну роботу серед людей, в суспільстві для досягнення консенсусу щодо цих двох важливих питань, адже існують різні точку зору та підходи і до прав сексуальних меншин, і до впровадження біометричних паспортів, які містять відбитки пальців та іншу біологічну інформацію про особу.
Прем’єр-міністр України також акцентував увагу на тому, що вирішення важливого питання про безвізовий режим з ЄС пов’язано й з позицією російської сторони.
"Саме тому ми запропонували обговорити всі протиріччя у трьохсторонньому форматі. Адже введення безвізового режиму з ЄС означає відкриття безвізового режиму для громадян з країн ЄС на нашому східному кордоні. Тому російська сторона висловила занепокоєння з цього приводу, адже буде втрачений контроль на кордоні, і навіть лунали виступи окремих російських політиків щодо введення віз для громадян України, що для нас є категорично неприйнятним. В даній ситуації без участі трьох сторін буде дуже важко знайти компромісне рішення”, - відзначив Микола Азаров.
Прем’єр-міністр України висловив сподівання, що найближчим часом такі переговори відбудуться і шлях до підписання угоди про безвізовий режим буде відкритий.
"Але вирішувати існуючі проблемні питання в умовах блокування Адміністрації Президента, Уряду, Парламенту та інших державних установ доволі важко. Я закликаю відповідальних політиків прислухатися до мої слів. З безвідповідальними політиками, екстремістами, авантюристами, провокаторами немає про що говорити. Але якщо політики вважають себе відповідальними за долю України, вони повинні прислухатися”, - підкреслив Микола Азаров.
Переглядів: 622 | Додав: Sapelkin | Рейтинг: 0.0/0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Історія
Герб
Вибори 2015
Вибори
Реформи в Україні
РЕФОРМИ
Підтримай АРМІЮ
Відправ СМС на номер 565
Пошук
Форма входу
Меню
Підписка

Введіть свою email адресу:

Отримуйте свіжі новини

Календар
«  Грудень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Банери
Установите Flash player для просмотра!
Вверх
Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz