lorem

admteof@ukr.net

РЕКОМЕНДАЦІЙНИЙ ПЕРЕЛІК інформаційно-довідкових матеріалів з питань цивільного захисту Теофіпольського району

Приймальням «гарячої телефонної лінії» для надання консультативної допомоги населенню щодо дій у разі загрози та виникнення надзвичайних ситуацій
Телефони " Гарячої лінії" Райдержадміністрації:3-12-34; 3-06-63

Все про субсидії

БЕЗПЕКА ГРОМАДЯН
Безпека громадян
Меню сайту
Повідомлення
Голодомор
Податкова
Головна » 2013 » Липень » 26 » „Боже Великий, Єдиний! Нам Україну храни”
12:17
„Боже Великий, Єдиний! Нам Україну храни”
Цими днями Україна відзначає важливу дату – 1025-річчя Хрещення Київської Русі!
Важко переоцінити значення цієї події для історії нашої держави! Володимирове Хрещення не лише засвідчило вибір віровчення, що його приніс на землю Спаситель людства, але й продемонстрував прагнення тодішньої Київської держави до збереження соборності всередині країни та набуття єдності з усім християнським світом.
Як зазначає Президент України Віктор Янукович: «Саме з християнством пов’язана цивілізаційна роль Києва в Європі. Адже Древня Русь не тільки увійшла в сім’ю християнських народів на правах рівноправного члена, а й почала відігравати роль вагомого гравця. Цими днями Україна відзначає важливу дату – 1025-річчя Хрещення Київської Русі!
В Базалійській міській бібліотеці для дорослих відбулася зустріч громади селища за круглим столом з Завальніцьким Михайлом Михайловичом - священником Свято-Успенської церкви Московського патріархату з нагоди святкування 1025-річчя Хрещення Русі., який провів змістовну розповідь з приводу цієї історичної події та зазначив, що протягом віків наш народ свято плекав вірність християнським ідеалам милосердя, любові до ближнього та до Господа. Саме віра була тією силою, яка допомогла йому вистояти в роки лихоліть, зберегти свою духовність, збудувати незалежну державу.
„Сьогодні ця віра допомагає нам в розбудові сильної, економічно розвинутої та духовно багатої Української держави.
Боже Великий, Єдиний! Нам Україну храни, - звертаємося ми до Господа, вірячи, що наші прохання будуть вислухані!
То ж нехай Ювілей Хрещення Київської Русі надихає нас на примноження єдності в суспільстві, на щире служіння Богові та Україні!”- сказав Михайло Завальніцкий.
Учасники круглого столу із задоволенням переглянули тематичний фільм " Володимирове Хрещення Русі ".
Загалом і інші промовці зазначали про важливість вікопомної події Хрещення-проведеного Св.Володимиром Великим для долі, як минулих поколінь українців, так нинішніх і майбутніх.
Селищна голова Ірина Герасим'юк у своїй промові зауважила: „Відзначення 1025-літнього ювілею Хрещення Русі для українського народу має велике значення. На цьому наголошує й Президент України Віктор Янукович, кажучи, що відзначати 1025-літній ювілей запровадження християнства як державної релігії України-Русі маємо не лише як свято християн, але і як свято торжества Української державності, її європейської ідентичності, духовного і культурного злету, як запоруку успішної демократичної модернізації українського суспільства».
Переглядів: 620 | Додав: andriy | Рейтинг: 0.0/0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Історія
Герб
Вибори 2015
Вибори
Реформи в Україні
РЕФОРМИ
Підтримай АРМІЮ
Відправ СМС на номер 565
Пошук
Форма входу
Меню
Підписка

Введіть свою email адресу:

Отримуйте свіжі новини

Календар
«  Липень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Банери
Установите Flash player для просмотра!
Вверх
Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz