lorem

admteof@ukr.net

РЕКОМЕНДАЦІЙНИЙ ПЕРЕЛІК інформаційно-довідкових матеріалів з питань цивільного захисту Теофіпольського району

Приймальням «гарячої телефонної лінії» для надання консультативної допомоги населенню щодо дій у разі загрози та виникнення надзвичайних ситуацій
Телефони " Гарячої лінії" Райдержадміністрації:3-12-34; 3-06-63

Все про субсидії

БЕЗПЕКА ГРОМАДЯН
Безпека громадян
Меню сайту
Повідомлення
Голодомор
Податкова
Головна » 2013 » Квітень » 3 » Чергове засідання колегії районної державної адміністрації
09:53
Чергове засідання колегії районної державної адміністрації
2 квітня 2013 року в залі засідання районної ради відбулося чергове засідання колегії районної державної адміністрації, на яке запрошувалися керівництво райдержадміністрації та районної ради, начальники управлінь та відділів райдержадміністрації, голови сільських, селищних рад, керівники установ та організацій району.
Вів засідання голова райдержадміністрації Володимир Довжук.
Про стан надання медичної допомоги населенню  району інформував заступник голови адміністрації Олійник Леонтій Петрович. Доповідав головний лікар Теофіпольської центральної районної лікарні Шкраба Сергій Іванович.
Медична допомога населенню району надається центральною районною лікарнею з стаціонаром на 156 ліжок, поліклінікою, 1 сільською лікарською амбулаторією, 4 амбулаторіями загальної практики - сімейної медицини, 41 фельдшерським та 2 фельдшерсько-акушерськими пунктами. В галузі охорони здоров'я району працює 83 лікарі та 236 чоловік середнього медичного персоналу.
Медичні амбулаторні заклади (Святецька сільська амбулаторія та Базалійська, Волице Полівська, Поляхівська і Шибенська амбулаторії сімейного лікаря) повністю укомплектовані відповідними штатами; при амбулаторіях діють фізіотерапевтичні кабінети, клінічні лабораторії та стоматологічні кабінети. Протягом звітного періоду в денному стаціонарі при поліклініках проліковано  2257 хворих, з них 313 дітей.
За 2012 рік було здійснено 128 виїздів консультативними бригадами районних спеціалістів у  сільську місцевість під час яких було оглянуто  8246 осіб.
Видатки по центральній районній лікарні за 2012 рік по загальному фонду становлять 18,4 млн.грн. На заробітну плату використано кошти в сумі 14,3 млн.грн., що становить 77,73%. Енергоносії -17,21% (18,6 – в 2011р.) Фінансування лікарських амбулаторій здійснюється за рахунок коштів місцевого бюджету. Так, з початку року на придбання медикаментів виділено 13710 грн., в т.ч.: Шибенській лікарській амбулаторії - 1174 грн., Волице Полівській – 1132 грн., Поляхівській - 1465 грн., Святецькій - 3184 грн. , Базалійській -2847 грн. На утримання ФАПів у 2012 році  заплановано  1847413 грн., фактично  профінансовано - 1840111 грн. На придбання медикаментів для надання невідкладної медичної допомоги використано на ФАПах - 49365 грн., 3,25 грн. на 1-го жителя, що на рівні минулого року, але менше попередніх років. Фінансові витрати бюджетних коштів на одного жителя з консолідованого бюджету становить 608 грн, залучено позабюджетних коштів із розрахунку на одного жителя 4,58 грн.
З метою економії коштів, передбачених на оплату за використані  енергоносії в центральній районній лікарні введено в експлуатацію модульну котельню. Зроблено капітальний ремонт теплотраси та системи опалення, виготовлено проектний кошторис на проведення заходів з енергозбереження. Придбано котел у ФП с.Коров'є та тепловентилятор у ФП с.Турівка,   сучасний рентгенівський діагностичний комплекс на 3 робочих місця вартістю 1 млн.740 тис.грн. та автомобіль швидкої медичної допомоги для Шибенської АЗПСМ  - 119045 грн.
Основним показником роботи закладів охорони здоров’я є демографічна ситуація. Так, у 2012 році по району померло – 490 чоловік, народилось – 331 чол.
Рівень смертності сільського населення майже вдвічі перевищує рівень смертності міського і продовжує зростати. За 2011 рік він становив 14,2 на 1000 населення, за 2012 рік – 13,5.
У працездатному віці за 2012 рік по району померло  85  осіб, в сільській місцевості  - 73. Питома вага  померлих  в працездатному віці від загальної смертності  становить 17,3 %.
Стан здоров’я сільського населення викликає стурбованість, оскільки внаслідок стрімкого старіння населення, недостатньої доступності висококваліфікованої медичної допомоги та низької санітарної культури населення, значна частина хвороб не виявляється вчасно і набуває занедбаної чи хронічної форми. Особливо це стосується серцево-судинних і судинно-мозкових захворювань, які мають місце у 50% сільських жителів, та є причиною майже 60% випадків смерті, третини випадків інвалідності.
У 2012 році вперше зареєстровано 103 випадки захворювань на злоякісні новоутворення, у занедбаних стадіях-11, І-ІІ стадіях - 92.
В районі прогресують соціальні хвороби: туберкульоз, алкоголізм а також захворювання на ВІЛ-інфекцію та СНІД.
Аналізуючи захворюваність на туберкульоз в районі за 2012 рік необхідно відмітити погіршення епідемічної ситуації: первинна захворюваність на туберкульоз всіма формами в порівнянні з минулим роком збільшилась  на 7 чоловік.
Вперше виявлено 16 хворих на туберкульоз, з них 14 хворих виявлено з туберкульозом легень і 2 з позалегеневим туберкульозом.
У 2012 році погіршилось ФГ обстеження населення через несправність виїзного флюорографа, який працював в районі  лише 15 днів.
Зростає серед сільського населення  контингент осіб, які перебувають на обліку з приводу хронічного алкоголізму. 
На даний момент зареєстровано 7 випадків захворювання на ВІЛ-інфекцію, в тому числі 1 дитина.
Всі жінки віком від 18 до 49 років проходять онкопрофогляди з цитологічним дослідженням. Протягом 2012 року оглянуто 8993 жінки, з  цитологічним дослідженням, що становить 74,1% від підлягаючого обстеженню жіночого населення.
Виконання первинного вакцинального комплексу дітям до 1 року становить 81,3%.
Також необхідно відмітити і те, що протягом останніх років в районі спостерігається тенденція щодо зменшення забезпеченості хворих стаціонару медикаментами і продуктами харчування. Так, видатки на придбання медикаментів із розрахунку на один ліжко день склали в 2012 році 2,89 грн.
Аналогічно, видатки на придбання продуктів харчування із розрахунку на один ліжко день  склали 1,78грн. на рік. Також необхідно провести скорочення ліжкового фонду цілодобового перебування, оскільки район займає 16 рейтингове місце в області по кількості ліжок на 10 тис.населення: 55,73 ліжка при 53,96 ліжка в середньому по районах. З метою підвищення ефективності використання ліжкового фонду в районі необхідно продовжити структурні перетворення в системі надання стаціонарної допомоги.
Про роботу виконкомів Кунчанської та Михнівської сільських рад щодо виконання делегованих повноважень органів виконавчої влади інформували Кунчанський сільський голова Гаврилюк Олександр Якович та Михнівський сільський голова Гринюк Олександр Федорович.
Робочою групою у складі начальників управлінь та  відділів райдержадміністрації, в межах повноважень визначених Конституцією та Законом України "Про місцеве самоврядування в Україні” проведена перевірка роботи виконкомів Кунчанської та Михнівської сільських рад по виконанню делегованих повноважень органів виконавчої влади.
Аналіз роботи виконкомів вищезгаданих рад показав, що їх працівники у своїй практичній діяльності керуються Конституцією та законами України, іншими нормативно-правовими актами, що дає можливість дотримання та виконання їх вимог в процесі здійснення заходів, спрямованих на вирішення питань соціально-економічного розвитку підвідомчих територій, підвищення рівня виконавської дисципліни, зміцнення правопорядку та ряду інших питань
Разом з тим, в діяльності виконавчих комітетів Кунчанської та Михнівської сільських рад по здійсненню делегованих повноважень виявлено ряд упущень і недоліків.
Так, тривалий час залишається недооформленою необхідна документація на звалище побутових відходів у Михнівській сільській раді,  мають місце складування будівельних матеріалів на проїзжій частині вулиць в населених пунктах обох сільських рад.
Щодо виконання делегованих повноважень у сфері освіти площа приміщень дитячого садка с. Михнівка не дає змоги охопити 100% дітей дошкільного віку дошкільною освітою (на черзі 30 дітей), не вирішено питання добудови або ж переведення закладу в інше приміщення.
Не здійснюється належний контроль за технічним станом закладів культури: необхідно провести ремонт покрівлі будинку культури с.Кунча, у приміщенні Михнівського будинку культури  потрібно замінити двоє дверей, поштукатурити та зробити накат стін в танцювальному залі та фойє. Також є потреба в заміні електропроводки в танцювальному залі. Має місце неповна зайнятість працівників закладів культури.
У сфері регулювання земельних відносин виконавчим комітетам сільських рад у поточному році необхідно провести повторну нормативну грошову оцінку населених пунктів.
Виконкому Михнівської сільської ради необхідно звернути відповідну увагу щодо створення робочих місць для проведення оплачуваних громадських робіт у 2013 році.  
Згадані недоліки є наслідком того, що голови, очолювані ними виконавчі комітети не в повній мірі використовують права та повноваження, надані їм Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні».
Про план роботи районної державної адміністрації на II квартал 2013 року інформував начальник відділу організаційно-кадрової роботи аппарату райдержадміністрації Подчинюк Віталій Миколайович.
На підставі ст.45 Закону України „Про місцеві державні адміністрації”, розділу 3 Регламенту Теофіпольської районної державної адміністрації, затверджено розпорядженням голови райдержадміністрації від 13.11.2012 року №299/2012-р:
1.Затвердити план роботи Теофіпольської районної державної адміністрації на II квартал 2013 року.
2.Контроль за виконанням заходів, передбачених планом роботи покласти на першого заступника, заступника голови, керівника апарату райдержадміністрації та сектор контролю аппарату райдердадміністрації.
План роботи Теофіпольської районної державної адміністрації на II квартал 2013 року затверджено одноголосно.

Переглядів: 605 | Додав: art1288 | Рейтинг: 0.0/0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Історія
Герб
Вибори 2015
Вибори
Реформи в Україні
РЕФОРМИ
Підтримай АРМІЮ
Відправ СМС на номер 565
Пошук
Форма входу
Меню
Підписка

Введіть свою email адресу:

Отримуйте свіжі новини

Календар
«  Квітень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Банери
Установите Flash player для просмотра!
Вверх
Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz