lorem

admteof@ukr.net

РЕКОМЕНДАЦІЙНИЙ ПЕРЕЛІК інформаційно-довідкових матеріалів з питань цивільного захисту Теофіпольського району

Приймальням «гарячої телефонної лінії» для надання консультативної допомоги населенню щодо дій у разі загрози та виникнення надзвичайних ситуацій
Телефони " Гарячої лінії" Райдержадміністрації:3-12-34; 3-06-63

Все про субсидії

БЕЗПЕКА ГРОМАДЯН
Безпека громадян
Меню сайту
Повідомлення
Голодомор
Податкова
Головна » 2014 » Січень » 22 » День Соборності та Свободи України
19:39
День Соборності та Свободи України
День Соборності України – свято, що відзначається щороку в день проголошення Акту возз’єднання Української Народної Республіки та Західно-Української Народної Республіки, що відбулося 22 січня 1919 року на Софійській площі в Києві.
Сьогодні, в день 95-річниці проголошення Акта злуки Української Народної Республіки і Західно – Української Народної Республіки на межі с.Лисогірка Теофіпольського району та с.Осники Лановецького району відбулась зустріч Теофіпольського та Лановецького районів.
В склад делегацій входили голова, заступники голів райдержадміністрацій, голови районних рад, начальники відділів, управлінь та структурних підрозділів райдержадміністрацій. Також, на захід завітав заступник голови облдержадміністрації Володимир Галищук.
На кордоні двох областей делегації районів обмінялись запашними короваями та вирушили на урочистості, які відбувались в Святецькому будинку культури.
В с. Святець керівництво районів поклали квіти до пам’ятників Тараса Григоровича Шевченка, пам’ятника загиблим воїнам в роки Великої Вітчизняної війни та на братську могилу воїнам визволителям.
З нагоди Дня Соборності присутніх привітав голова Теофіпольської райдержадміністрації Юрій Кучерук, який зазначив: «Сьогодні виповнюється 95-років з дня проголошення Акта злуки. В цей день у всіх куточках нашої держави українці зберуться, щоб пригадати ті далекі події початку 20-го століття, коли наш народ після багатьох століть нарешті реалізував свою віковічну мрію, створивши Українську самостійну соборну державу.
Урочистий акт єднання Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки став символом віковічного прагнення нашого народу жити у єдиній соборній незалежній державі.
Указом Президента України Віктора Федоровича Януковича від 30 грудня 2011 року № 1209 встановлено День Соборності та Свободи України, який відзначається щороку 22 січня – у день проголошення Акта злуки Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки.
Цим рішенням Глава держави не лише засвідчив важливу роль Акта злуки для створення єдиної (соборної) української держави, а й змістовно об’єднав невіддільні одне від одного в історичному, політичному та моральному сенсах поняття соборності і свободи.
Вітаючи всіх вас з Днем Соборності та Свободи України і 95-ю річницею Акта Злуки Української Народної республіки й Західноукраїнської Народної республіки від Теофіпольської районної державної адміністрації та районної ради, від себе особисто дозвольте побажати усім вам та вашим родинам миру та щастя, злагоди і достатку, оптимізму та добра, Божої благодаті.
 Нехай відчуття єдності, як громадян однієї країни, допомагає нам будувати свою державу, свою правду і свою волю, як заповідав Великий Кобзар.
 Бо тільки в єдності наша сила і наше майбутнє»!
З вітальним словом до присутніх звернувся заступник голови облдержадміністрації Володимир Галищук, який наголосив, що  сьогодні в Україні утверджується по-справжньому єдина держава – єдина у своєму національному, культурному, релігійному розмаїтті, у якій не може бути місця для сепаратистських настроїв. Як і майже сто років тому, для відстоювання своїх національних інтересів Україні є вкрай важливою територіальна єдність, зокрема, передав слова привітання від голови облдержадміністрації Василя Ядухи, голови обласної ради Миколи Дерикота та побажав присутнім миру, злагоди, взаєморозуміння та достатку.
Також, лунали слова привітання з  Днем Соборності та Свободи України і 95-ю річницею Акта Злуки від голови Лановецької райдержадміністрації Віктора Морозюка, який розповів про істроію свого краю, соціально-економічний розвиток району та передав привітання від голови Тернопільської облдержадміністрації Валентина Хоптяна.
Усіх присутніх  привітали учасники художньої самодіяльності Теофіпольського та Лановецького будинків культури.
По закінченні урочистостей представники двох районів біля Святецького будинку культури утворили «живий ланцюг» як символ духовної єдності людей східних і західних земель України, як запорука існування єдиної, соборної України.
 


























Переглядів: 796 | Додав: Sapelkin | Рейтинг: 2.0/1
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Історія
Герб
Вибори 2015
Вибори
Реформи в Україні
РЕФОРМИ
Підтримай АРМІЮ
Відправ СМС на номер 565
Пошук
Форма входу
Меню
Підписка

Введіть свою email адресу:

Отримуйте свіжі новини

Календар
«  Січень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Банери
Установите Flash player для просмотра!
Вверх
Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz