lorem

admteof@ukr.net

РЕКОМЕНДАЦІЙНИЙ ПЕРЕЛІК інформаційно-довідкових матеріалів з питань цивільного захисту Теофіпольського району

Приймальням «гарячої телефонної лінії» для надання консультативної допомоги населенню щодо дій у разі загрози та виникнення надзвичайних ситуацій
Телефони " Гарячої лінії" Райдержадміністрації:3-12-34; 3-06-63

Все про субсидії

БЕЗПЕКА ГРОМАДЯН
Безпека громадян
Меню сайту
Повідомлення
Голодомор
Податкова
Головна » 2015 » Грудень » 14 » День вшанування учасників ліквідації наслідків на Чорнобильській АЕС
16:20
День вшанування учасників ліквідації наслідків на Чорнобильській АЕС

14 грудня в Україні відзначається День вшанування учасників ліквідації наслідків на Чорнобильській АЕС (більш відомий, як День ліквідатора), який був офіційно введений Президентом України в 2006 році. 14 грудня вибрано для вшанування ліквідаторів не випадково. Саме в цей день у 1986 році Державний комітет ухвалив в експлуатацію комплекс захисних споруд («саркофаг») на Чорнобильській АЕС. Незважаючи на те, що офіційно День ліквідаторів був введений тільки в 2006 році, відзначається він на Україні з 1986 року, коли учасники ліквідації аварії на АЕС зібралися разом, щоб відзначити свою першу перемогу.

Минуло 29 років від дня великого і незгасаючого лиха – Чорнобильської катастрофи, яка одразу набула глобального характеру. Чорнобиль залишив незагоєну рану на землі України і в серці її народу. Так судилося, що саме ліквідатори першими взяли на себе цей хрест – приборкання радіаційної стихії, щоб ціною свого життя і здоров’я захистити рідну землю і весь народ. А саме люди, їх доля, життя і здоров’я, соціальний, радіаційний і медичний захист, інші не менш важливі їх проблеми є, і ще довго будуть об’єктом особливої уваги та турботи нашої держави.

Сьогодні в залі дитячої музичної школи смт Теофіполя відбувся урочистий захід з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Представники районного будинку культури підготували присутнім чудовий концерт. Присутні пом’янули загиблих ліквідаторів хвилиною мовчання та тих, хто не дожив до сьогодення.

З вітальним словом до присутніх звернулася заступник голови райдержадміністрації Тетяна Фільчук, яка звернувся зі словами шани та вдячності до ліквідаторів аварії та членів їх сімей. Також виступили заступник голови районної ради Роман Непотас та голова районної організації інвалідів, Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль Україна» Віра Пухніченко, привітавши пристуніх.

Окремим ліквідаторам аварії на ЧАЕС Тетяна Василівна з Романом Григоровичем вручили Почесні грамоти районної адміністрації та районної ради та квіти з нагоди пам’ятного дня.

Незважаючи на економічну скруту, держава не забуває про свій обов’язок перед людьми, які зазнали згубної дії радіації. Ми низько вклоняємось усім ліквідаторам нашого району, які, не шкодуючи свого здоров’я і життя, працювали в 30-кілометровій зоні радіаційного лиха аби якомога швидше ліквідувати наслідки Чорнобильської трагедії, обмежити біду. Тим, хто зупинив розбурхану стихію некерованої ядерної реакції і зробив вагомий внесок у справу подолання наслідків Чорнобильської катастрофи. І ці люди – справжні герої, які на все життя стали нам рідними і близькими. А ті, хто відійшов у вічність, залишаться навічно у наших серцях.

Переглядів: 486 | Додав: Sapelkin | Рейтинг: 0.0/0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Історія
Герб
Вибори 2015
Вибори
Реформи в Україні
РЕФОРМИ
Підтримай АРМІЮ
Відправ СМС на номер 565
Пошук
Форма входу
Меню
Підписка

Введіть свою email адресу:

Отримуйте свіжі новини

Календар
«  Грудень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Банери
Установите Flash player для просмотра!
Вверх
Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz