lorem

admteof@ukr.net

РЕКОМЕНДАЦІЙНИЙ ПЕРЕЛІК інформаційно-довідкових матеріалів з питань цивільного захисту Теофіпольського району

Приймальням «гарячої телефонної лінії» для надання консультативної допомоги населенню щодо дій у разі загрози та виникнення надзвичайних ситуацій
Телефони " Гарячої лінії" Райдержадміністрації:3-12-34; 3-06-63

Все про субсидії

БЕЗПЕКА ГРОМАДЯН
Безпека громадян
Меню сайту
Повідомлення
Голодомор
Податкова
Головна » 2013 » Травень » 28 » ДІТИ – МАЙБУТНЄ УКРАЇНИ – ВИХОВАННЯ В СІМ'Ї – ЦІЛЬОВА ПРОГРАМА ПІДТРИМКИ СІМ'Ї
12:24
ДІТИ – МАЙБУТНЄ УКРАЇНИ – ВИХОВАННЯ В СІМ'Ї – ЦІЛЬОВА ПРОГРАМА ПІДТРИМКИ СІМ'Ї
Державна цільова соціальна програма підтримки сім'ї передбачає забезпечення права дітей на виховання в батьківському домі
Уряд затвердив Державну цільову соціальну програму підтримки сім'ї до 2016 року, необхідність розробки якої обумовлена низкою проблем, які існують в українських сім'ях. Зокрема, це високий рівень розлучень, велика кількість звернень щодо насильства в сім'ях, велика кількість неповних сімей і низький рівень народжуваності. Дана програма покликана зробити все можливе, щоб створити комфортні умови розвитку та виховання дітей у сім'ї, підтримати виховну функцію сім'ї, допомогти батькам не втратити право на виховання своїх дітей, подолати життєві труднощі.
«Протягом останніх років кількість розлучень становила понад 60% від зареєстрованих шлюбів: наприклад, у 2013 році на 278,2 тисяч зареєстрованих шлюбів припало 169,2 тисячі розлучень. Попри підвищення рівня народжуваності протягом 2006-2012 років Україна належить до групи країн з низьким рівнем  народжуваності, який складає 1,29 дитини на одну жінку дітородного віку (Росія – 1,54; Білорусія – 1,44; Франція – 2,08)», – зазначила Міністр соціальної політики Н. Королевська.
Державна програма підтримки сім'ї покликана забезпечити ефективний механізм взаємодії і соціального партнерства сім'ї та держави, коли держава надає всебічну підтримку родині, а сім'я несе відповідальність за виховання дітей і власний розвиток.
Програма має три напрямки. Це матеріальна підтримка сімей. На ці цілі в бюджеті 2013 року передбачено 40 млрд грн. Також це попередження сімейного неблагополуччя та посилення відповідальності батьків за виховання дітей, для чого створено інститут із 12 тисяч соціальних працівників, крім того, буде створено мережу центрів, де сім'ї будуть готувати до життя в шлюбі і відповідального батьківства. І, звичайно, проведення інформаційних та роз'яснювальних заходів для підвищення престижу сім'ї.
У частині інформаційних та роз'яснювальних заходів затверджена Програма передбачає розвиток 3-х основних напрямів державної політики з підтримки сім'ї. У першу чергу, це стосується більш активного використання інформаційних інструментів. Для цього передбачено проведення інформаційних кампаній з питань розвитку та підтримки сім'ї, популяризації моделі «доброго батька», протидії насильству в сім'ї тощо.
Другий напрямок – це реалізація системної підготовки молоді до сімейного життя. З цією метою підліткам і молодим сім'ям надаватимуть комплексні знання про те, що таке сім'я, на яких принципах вона повинна створюватися, про особливості взаємин у сім'ї. І третій напрямок – заходи з недопущення насильства в сім'ї, для чого будуть впроваджуватися корекційні програми для роботи з кривдниками та агресорами. Цими заходами, насамперед, будуть охоплені молоді люди груп ризику – випускники інтернатних установ, які потребують адаптації до самостійного життя, молоді люди, які перебувають у конфлікті із законом, залежні від наркотиків та алкоголю.
Переглядів: 897 | Додав: art1288 | Рейтинг: 0.0/0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Історія
Герб
Вибори 2015
Вибори
Реформи в Україні
РЕФОРМИ
Підтримай АРМІЮ
Відправ СМС на номер 565
Пошук
Форма входу
Меню
Підписка

Введіть свою email адресу:

Отримуйте свіжі новини

Календар
«  Травень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Банери
Установите Flash player для просмотра!
Вверх
Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz