lorem

admteof@ukr.net

РЕКОМЕНДАЦІЙНИЙ ПЕРЕЛІК інформаційно-довідкових матеріалів з питань цивільного захисту Теофіпольського району

Приймальням «гарячої телефонної лінії» для надання консультативної допомоги населенню щодо дій у разі загрози та виникнення надзвичайних ситуацій
Телефони " Гарячої лінії" Райдержадміністрації:3-12-34; 3-06-63

Все про субсидії

БЕЗПЕКА ГРОМАДЯН
Безпека громадян
Меню сайту
Повідомлення
Голодомор
Податкова
Головна » 2014 » Грудень » 25 » Європейські стандарти надання адміністративних послуг
16:45
Європейські стандарти надання адміністративних послуг

Заходи з адміністративно-територіальних перетворень, децентралізації повноважень владних структур невідривно пов’язані з реформуванням системи адміністративних послуг шляхом утворення та вдосконалення роботи центрів надання адміністративних послуг, так званих «Прозорих офісів».

На даний час в Україні налічується близько 1500 адміністративних послуг, що у 7 разів більше, ніж у Канаді, та в 10 – ніж у Німеччині, з них на місцевому рівні – 726 послуг.

За результатами соціологічного опитування Національним інститутом стратегічних досліджень 65% громадян України частково або повністю незадоволені якістю послуг, які надають органи місцевої влади.

Наявна система державного адміністрування потребує невиправданих для населення витрат грошей та часу.

Тому, центри надання адміністративних послуг є «серцевиною» реформи сфери адмінпослуг та покликані спростити процедурні питання, тим самим зекономити ресурси для кожної людини.

З 01 січня 2014 року центри надання адміністративних послуг (ЦНАПи) працюють в усіх районах області та містах обласного значення.

Режим роботи центрів зорієнтований виключно на потреби суб’єкта звернення: шість днів на тиждень, у тому числі у суботу, без обідньої перерви. Два дні на тиждень прийом громадян здійснюється до 20.00 години.

В приміщенні ЦНАПу бажаючі можуть отримати необхідну інформацію або скориставшись інформаційними стендами та терміналами, або безпосередньо від адміністраторів центрів.

Крім цього, у багатьох ЦНАПах забезпечено доступ до додаткових супутніх послуг. Наприклад, тут же в приміщенні можна скористатися послугами банківського відділення і банкомату, кіоску канцтоварів, копіювального апарату. Облаштовано місця для дітей, кімнати особистої гігієни, зокрема для людей з обмеженими фізичними можливостями. 

Сьогодні в ЦНАПах області вже надається від 60 до 200 видів адмінпослуг. В основному, це послуги з реєстрації місця проживання, видачі паспортних документів, державної реєстрації юридичних та фізичних осіб підприємців, видачі документів дозвільного характеру для ведення бізнесу, реєстрації декларацій у сфері будівництва тощо.

У зв’язку з наявністю додаткових підприємств, що спеціально створені для надання таких послуг громадянам вартістю у рази дорожче без будь-яких пояснень та обґрунтувань, перехід до нової форми надання адмінпослуг потребує чимало часу.

В планах Уряду України – забезпечити повноцінну роботу місцевих ЦНАПів до кінця першого півріччя 2015 року. Зазначене закріплено і в Коаліційній угоді Верховної Ради України VIII скликання.

Крім того передбачено, що в контексті децентралізації влади в Україні виключно через ЦНАПи будуть надаватися і такі послуги як реєстрація актів цивільного стану, речових прав, вирішення земельних питань, реєстрація автотранспортних засобів, оформлення посвідчень водія. 

Україна знаходиться на шляху інтеграції до Європейського Союзу, що передбачає досягнення не тільки соціально орієнтованої економіки, а й високих стандартів, реальної демократії, побудови громадянського суспільства, дотримання верховенства права. Центри надання адміністративних послуг – це показник реальних дій влади для запобігання корупції та реалізації розпочатих реформ в Україні.

 

За інформацією Департаменту економічного

розвитку і торгівлі облдержадміністрації

Переглядів: 610 | Додав: Sapelkin | Рейтинг: 0.0/0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Історія
Герб
Вибори 2015
Вибори
Реформи в Україні
РЕФОРМИ
Підтримай АРМІЮ
Відправ СМС на номер 565
Пошук
Форма входу
Меню
Підписка

Введіть свою email адресу:

Отримуйте свіжі новини

Календар
«  Грудень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Банери
Установите Flash player для просмотра!
Вверх
Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz