lorem

admteof@ukr.net

РЕКОМЕНДАЦІЙНИЙ ПЕРЕЛІК інформаційно-довідкових матеріалів з питань цивільного захисту Теофіпольського району

Приймальням «гарячої телефонної лінії» для надання консультативної допомоги населенню щодо дій у разі загрози та виникнення надзвичайних ситуацій
Телефони " Гарячої лінії" Райдержадміністрації:3-12-34; 3-06-63

Все про субсидії

БЕЗПЕКА ГРОМАДЯН
Безпека громадян
Меню сайту
Повідомлення
Голодомор
Податкова
Головна » 2013 » Травень » 16 » Головним завданням подільських аграріїв на сьогодні є комплексний захист рослин від шкідників
16:09
Головним завданням подільських аграріїв на сьогодні є комплексний захист рослин від шкідників
На базі сільськогосподарського виробничого кооперативу «Лабунський» відбулась кущова нарада-семінар з питань догляду за сільськогосподарськими культурами. Нарада проходила під керівництвом заступника голови обласної державної адміністрації Володимира Галищука та за участю директора Департаменту АПР облдержадміністрації Олега Стрілецького, начальників районних управлінь та керівників базових господарств.
Перед учасниками семінару виступив голова правління СВК «Лабунський» Микола Олицький, який розповів, що його багатогалузеве господарство спеціалізується на виробництві зернових і технічних культур із розвинутим м’ясо-молочним тваринництвом. Поряд з тим, кооператив займається виробництвом перспективних сортів пшениці, ячменю і гречки, вирощує кормові буряки, картоплю, овочі. Також було зазначено, що господарство за власні кошти забезпечує харчування дітей 1–4 класів у Новолабунській загальноосвітній школі.
В ході практичної частини представники компанії «Ростсільмаш» продемонстрували практичне застосування своєї сільськогосподарської техніки, розповідали про високі технічними характеристики та вигідну цінову політику компанії. Керівники господарств цікавились умовами придбання техніки та подальшим технічним обслуговуванням.
Пленарна частина наради-семінару проходила в приміщенні актової зали господарства. Директор Хмельницької державної сільськогосподарської дослідної станції Микола Сучек дав характеристику ряду шкідників, які найбільш часто зустрічаються в нашій місцевості на посівах зернових в різні періоди росту. Микола Миколайович наголосив, що провідну роль у боротьбі зі шкідниками повинні відігравати агротехнічні заходи. Основою системи боротьби з ними є правильна, науково обґрунтована сівозміна. В жодному разі не можна сіяти озиму пшеницю після зернових попередників.
В свою чергу, Володимир Галищук зауважив, що важливо також зібрати врожай в оптимально ранні та стислі строки, провести лущення стерні, ранню оранку, а своєчасний обробіток грунту знижує нагромадження шкідників у ґрунті. Крім вказаних агрозаходів, важливе значення в боротьбі зі шкідниками має впровадження сортів озимої пшениці, стійких проти пошкоджень та несприятливих для розмноження комах.
Підбиваючи підсумки наради-семінару заступник голови обласної державної адміністрації також наголосив, що зважаючи спекотну погоду та відсутність опадів, провідним завданням на сьогодні є захист рослин і забезпечення відповідного росту посівів.
Переглядів: 718 | Додав: art1288 | Рейтинг: 0.0/0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Історія
Герб
Вибори 2015
Вибори
Реформи в Україні
РЕФОРМИ
Підтримай АРМІЮ
Відправ СМС на номер 565
Пошук
Форма входу
Меню
Підписка

Введіть свою email адресу:

Отримуйте свіжі новини

Календар
«  Травень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 3
Гостей: 3
Користувачів: 0

Банери
Установите Flash player для просмотра!
Вверх
Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz