lorem

admteof@ukr.net

РЕКОМЕНДАЦІЙНИЙ ПЕРЕЛІК інформаційно-довідкових матеріалів з питань цивільного захисту Теофіпольського району

Приймальням «гарячої телефонної лінії» для надання консультативної допомоги населенню щодо дій у разі загрози та виникнення надзвичайних ситуацій
Телефони " Гарячої лінії" Райдержадміністрації:3-12-34; 3-06-63

Все про субсидії

БЕЗПЕКА ГРОМАДЯН
Безпека громадян
Меню сайту
Повідомлення
Голодомор
Податкова
Головна » 2015 » Вересень » 7 » Комплексна реформа системи пенсійного забезпечення в Україні
15:36
Комплексна реформа системи пенсійного забезпечення в Україні

У Верховній Раді розглядається проект Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запровадження накопичувальної системи загальнообов'язкового державного пенсійного страхування та єдиних принципів нарахування пенсій».

Комплексна пенсійна реформа передбачає:

Призначення всіх пенсій за одним законом. Обчислення пенсій за єдиним механізмом для всіх категорій громадян наведе порядок та відновить соціальну справедливість у солідарній системі, забезпечить її фінансову збалансованість та стійкість.

Запровадження накопичувальної системи пенсійного страхування та недержавного пенсійного забезпечення урізноманітнить джерела доходів пенсіонерів за рахунок розбудови багаторівневої, багатокомпонентної пенсійної системи, що дозволить виплачувати пенсії з трьох різних джерел:- солідарної системи;- накопичувальної системи;- системи недержавного пенсійного забезпечення.

Запровадження професійної пенсійної системи для окремих категорій професій. Планується, що з наступного року пенсії державним службовцям і прирівняним до них особам (суддям, прокурорам, народним депутатам, тощо) призначатимуться на загальних підставах. Особам, у яких стаж держслужби 10 років і більше, цей стаж буде зафіксовано на 01.01.2016 року, і їм буде компенсуватись частина сплачених страхових внесків. При цьому пенсії, призначені до 01.01.2016 року, будуть виплачуватися у раніше встановлених розмірах.

Запровадження накопичувального рівня орієнтовно заплановане з 1 січня 2017 року. Обов'язковому страхуванню в цій системі підлягатимуть особи до 35 річного віку. Особи віком від 36 до 55 років зможуть прийняти участь у добровільному порядку. Професійну пенсійну програму буде запроваджено для застрахованих осіб, зайнятих на роботах і посадах за списком №№1 та 2, робітників локомотивних бригад та окремих категорії працівників, водіїв вантажних автомобілів, осіб, які мають право на пенсії за вислугу років (освіта, охорона здоров'я) й інших осіб, яким на 1 січня 2016 року виповнилося не більш як 35 років, а також для держслужбовців, науковців, посадових осіб місцевого самоврядування, прокурорів, суддів не залежно від віку. Передбачається, що ставка внеску у 2017 році у накопичувальній системі становитиме 2 % і кожного наступного року вона буде збільшуватися на 1 % до досягнення 7 % у 2022 році. У подальшому розмір внеску збільшуватися не буде. Гроші від сплати внесків будуть використані для забезпечення сталого економічного розвитку країни. Гарантом безпеки вкладених громадянами коштів згідно з цим законом виступає держава. Буде створено Накопичувальний пенсійний фонд, який здійснюватиме адміністрування страхових внесків громадян. На конкурсній основі фондом будуть залучені компанії з управління активами, їх діяльність буде контролюватиметься Радою Накопичувального пенсійного фонду і відповідними державними органами. У разі смерті особи, яка брала участь у накопичувальній системі, до досягнення нею пенсійного віку, належні їй пенсійні активи переходять спадкоємцям за заповітом відповідно до вимог Цивільного кодексу України.

Інформація управління пенсійного фонду України в Теофіпольському районі

Переглядів: 569 | Додав: Sapelkin | Рейтинг: 0.0/0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Історія
Герб
Вибори 2015
Вибори
Реформи в Україні
РЕФОРМИ
Підтримай АРМІЮ
Відправ СМС на номер 565
Пошук
Форма входу
Меню
Підписка

Введіть свою email адресу:

Отримуйте свіжі новини

Календар
«  Вересень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Банери
Установите Flash player для просмотра!
Вверх
Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz