lorem

admteof@ukr.net

РЕКОМЕНДАЦІЙНИЙ ПЕРЕЛІК інформаційно-довідкових матеріалів з питань цивільного захисту Теофіпольського району

Приймальням «гарячої телефонної лінії» для надання консультативної допомоги населенню щодо дій у разі загрози та виникнення надзвичайних ситуацій
Телефони " Гарячої лінії" Райдержадміністрації:3-12-34; 3-06-63

Все про субсидії

БЕЗПЕКА ГРОМАДЯН
Безпека громадян
Меню сайту
Повідомлення
Голодомор
Податкова
Головна » 2013 » Червень » 17 » Літня оздоровча кампанія триває…
12:12
Літня оздоровча кампанія триває…
Одним із стратегічних завдань державної політики у сфері соціального захисту громадян України є реалізація права дитини на оздоровлення і відпочинок, а турбота про здоров’я дітей і молоді є одним з основних показників ставлення держави до власного майбутнього.
Оздоровлення дітей в центрі уваги ініціатив Президента України .
Більше  60 відсотків дітей району мають бути охоплені оздоровчими послугами 2013 року.
Так, 14 червня 2013 року ЦСССДМ провів семінар-навчання для фахівців із соціальної роботи щодо літнього оздоровлення дітей соціально незахищених категорій. На семінар була запрошена заступник начальника відділу освіти ,молоді та спорту Галина Лірук.
Зі вступним словом виступила директор РЦСССДМ Руслана Чоха, яка повідомила, що першочергово послугами оздоровлення будуть забезпечуватися діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, діти-інваліди, діти з малозабезпечених сімей та інші. Постійної уваги потребують діти з особливими потребами. Реабілітація та оздоровлення таких дітей проводиться за сприяння органів соціального захисту та охорони здоров’я.
На даний час створено інформаційний банк даних дітей пільгових категорій, які потребують оздоровлення та відпочинку (286 дітей шкільного віку)
Фахівцями із соціальної роботи у пришкільних таборах проводиться групова та індивідуальна інформаційно-просвітницька, консультативна робота з питань профілактики негативних явищ у дитячому та молодіжному середовищі, пропаганди здорового способу життя, статевого виховання, правової освіти, взаємовідносин дітей з однолітками та батьками.
З 1по 14 червня поточного року проведено 15 групових заходів (лекції, бесіди, відеолекторії, тренінги, тощо), якими охоплено 410 дітей.
З питань організації оздоровлення та відпочинку дітей нашого району ознайомила фахівців із соціальної роботи Лірук Галина Сергіївна, яка наголосила що, пріоритетним питанням, яке стоїть перед освітньою галуззю під час  літнього оздоровлення та відпочинку дітей 2013 - є збереження та відновлення їх здоров'я, життєвих сил, запобігання бездоглядності, створення умов для продовження виховного процесу та розвитку творчих здібностей у канікулярний час. 
Галина Лірук надала конкретну інформацію щодо усіх закладів оздоровлення дітей, умов перебування у даних закладах та націлила фахівців із соціальної роботи щодо активізації по залученню дітей соціально незахищених категорій до літнього оздоровлення.
Підсумком  семінару-навчання були затвердженні основні  завдання щодо організації оздоровлення та відпочинку дітей у 2013 році :
збільшення кількості дітей, охоплених організованими формами оздоровлення та відпочинку, зокрема дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки;
залучення коштів підприємств, установ, організацій, фондів на оздоровлення і відпочинок дітей;
урізноманітнення та підвищення якості оздоровчих послуг.
 
 
Руслана Чоха, директор Теофіпольського
районного центру соціальних служб сім’ї, дітей та молоді.
Переглядів: 619 | Додав: art1288 | Рейтинг: 0.0/0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Історія
Герб
Вибори 2015
Вибори
Реформи в Україні
РЕФОРМИ
Підтримай АРМІЮ
Відправ СМС на номер 565
Пошук
Форма входу
Меню
Підписка

Введіть свою email адресу:

Отримуйте свіжі новини

Календар
«  Червень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Банери
Установите Flash player для просмотра!
Вверх
Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz