lorem

admteof@ukr.net

РЕКОМЕНДАЦІЙНИЙ ПЕРЕЛІК інформаційно-довідкових матеріалів з питань цивільного захисту Теофіпольського району

Приймальням «гарячої телефонної лінії» для надання консультативної допомоги населенню щодо дій у разі загрози та виникнення надзвичайних ситуацій
Телефони " Гарячої лінії" Райдержадміністрації:3-12-34; 3-06-63

Все про субсидії

БЕЗПЕКА ГРОМАДЯН
Безпека громадян
Меню сайту
Повідомлення
Голодомор
Податкова
Головна » 2014 » Січень » 23 » М.Азаров і Т.Ягланд обговорили шляхи врегулювання кризи в Києві
16:54
М.Азаров і Т.Ягланд обговорили шляхи врегулювання кризи в Києві
Під час зустрічі Прем'єр-міністра України Миколи Азарова з Генеральним секретарем Ради Європи Турбйорном Ягландом у Давосі обговорювалися шляхи врегулювання кризи, пов'язаної з організованими екстремістами в центрі Києва масовими заворушеннями, а також розвиток політичної ситуації в цілому.
Микола Азаров підкреслив, що сьогодні влада має справу вже не з мирними протестами, а з добре організованою, спланованою операцією із захоплення влади. І навіть при цьому влада проявляє витримку, рішуче налаштована на мирне врегулювання конфлікту.
Глава Уряду зазначив, що стратегічний курс на європейську інтеграцію України залишається незмінним, діють всі прийняті в ході цього процесу закони, а також спеціальний закон, що вимагає, щоб всі прийняті законодавчі акти відповідали європейським нормам.
У зв'язку з цим Микола Азаров висловив готовність всі виникаючі питання щодо нових норм українського законодавства обговорювати з Радою Європи і Венеціанською комісією.
«Ми готові з вашими експертами обговорити зміст законів, прийнятих 16 січня поточного року. На нашу думку, неупереджене експертне обговорення має переконати наших партнерів у тому, що ці норми цілком відповідають нормам, що містяться в законодавстві європейських країн. Також ми хотіли б, щоб наші партнери зрозуміли, що прийняття цих законів було продиктовано ситуацією в Україні, необхідністю зупинити ескалацію насильства і протиправних дій стосовно законних держави і громадян України. Ми готові вносити поправки там, де це необхідно. Але треба мати на увазі головну мету, яку зараз необхідно досягти: негайно припинити насильство, ізолювати бойовиків від суспільства і почати політичне врегулювання проблем, включаючи, якщо буде потрібно, зміну виборчого законодавства та конституційних повноважень органів влади», - заявив Прем'єр-міністр України.
Глава Уряду також заявив, що опозиції необхідно негайно визначитися, на чиєму вона боці: держави і конституційного ладу або на стороні екстремістів. Це є відправною точкою для визначення сторін і змісту політичного діалогу.
У свою чергу Генеральний секретар Ради Європи зазначив: «Ми розуміємо, що терміново потрібно налагодити конструктивний діалог, який дозволить не тільки врегулювати кризову ситуацію, а й розділити відповідальність за те, що відбувається в Києві. Негайно потрібно припинити насильство. Рада Європи підтримує конструктивний діалог і готова всіляко йому сприяти».
На його думку, політика в демократичній країні має робитися не на вулицях, а в правовому полі, зокрема, шляхом прийняття законів у парламенті.
Турбйорн Ягланд підтримав пропозицію провести правову експертизу та обговорення з українською стороною прийнятих законів.
«Рада Європи готова надати висновки щодо відповідності цих законів європейським нормам і конвенціям», - заявив Генсек Ради Європи.
Сторони домовилися негайно розпочати відповідні консультації на рівні експертів.
Переглядів: 526 | Додав: Sapelkin | Рейтинг: 0.0/0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Історія
Герб
Вибори 2015
Вибори
Реформи в Україні
РЕФОРМИ
Підтримай АРМІЮ
Відправ СМС на номер 565
Пошук
Форма входу
Меню
Підписка

Введіть свою email адресу:

Отримуйте свіжі новини

Календар
«  Січень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Банери
Установите Flash player для просмотра!
Вверх
Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz