lorem

admteof@ukr.net

РЕКОМЕНДАЦІЙНИЙ ПЕРЕЛІК інформаційно-довідкових матеріалів з питань цивільного захисту Теофіпольського району

Приймальням «гарячої телефонної лінії» для надання консультативної допомоги населенню щодо дій у разі загрози та виникнення надзвичайних ситуацій
Телефони " Гарячої лінії" Райдержадміністрації:3-12-34; 3-06-63

Все про субсидії

БЕЗПЕКА ГРОМАДЯН
Безпека громадян
Меню сайту
Повідомлення
Голодомор
Податкова
Головна » 2014 » Січень » 16 » «Ми чуємо тебе, Кобзарю крізь століття»
18:06
«Ми чуємо тебе, Кобзарю крізь століття»
В Україну ідіть діти,
В нашу Україну!
Там знайдете щиру правду,
А ще й може славу.
Заповідав Тарас Григорович…….
Сьогодні твори Шевченка сяють як ясні зорі і друкуються на різних мовах світу, адже у них висвітлюється доля вдів, сиріт, таврованих варнаків, покриток, - отих занапащених кріпацьких мадонн, що їх поет малює прекрасними у їхньому горі, малює мовби пензлем великих майстрів епохи Відродження. Великий Кобзар прагнув, щоб люди жили у добрі, злагоді і були завжди щасливими. Прикладом цього є такі рядки:
Обніміте ж брати мої,
Найменшого брата,-
Нехай мати усміхнеться
Заплакана мати.
Сьогодні у Святецькій ЗОШ І-ІІІ ст. біля пам’ятника Кобзарю відбувся виховний захід на тему: «Ми чуємо тебе, Кобзарю, крізь століття», на який завітав заступник голови районної державної адміністрації Юрій Маєвський.
Також, у заході брали участь: начальник відділу освіти, молоді та спорту Анатолій Пасєка, сільський голова Петро Андрощук та керівник господарства, депутат обласної ради - Василь Мастій.
Присутніх схвилювали розповіді учнів про сторінки із життя Тараса Шевченка, виконання простих, але, разом з тим, геніальних творів поета, що стали шедеврами світової лірики. Згадуючи  заповіти  Тараса, учнівська молодь звітувала і про те, як у закладі вшановують пам’ять Великого українця.
Звертаючись до присутніх з вітальним словом, Юрій Францович наголосив на тому, що Президент України своїм Указом від 11 квітня 2012 року № 257 оголосив 2014 рік в Україні роком Тараса Шевченка, що незабаром ми будемо вшановувати пам’ять генія українського народу – його 200-річчя з дня народження.
«Шановні присутні, радує те, що на території вашої школи споруджено пам’ятник Тарасу Шевченку - великому Кобзарю. Сьогодні його твори доступні для кожної людини будь-якого віку. Він увійшов в історію нашої держави не тільки, як поет та художник, а й як видатний громадський діяч. Гідне відзначення 200-річчя Тараса Шевченка має консолідувати українське суспільство, зміцнювати імідж нашої держави. На цьому наголошує Президент України Віктор Янукович. Він поставив низку завдань, метою яких є реалізація ювілейних заходів, спрямованих на увічнення памяті Великого Кобзаря, вивчення та популяризацію його спадщини».
Директор школи розповіла присутнім, що в їхній школі кожного року вшановують пам’ять про народження і смерть великого діяча культурної спадщини нашої держави. Адже він заповідав усім поколінням ніколи не забувати його.
Зокрема, учасники свята та гості мали змогу ознайомитися зі світлицею, створеною на території загальноосвітнього закладу, приуроченою  пам’яті  Великому Кобзарю.
Світлиця створена за ініціативи директора школи,  педколективу та за підтримки керівника господарства Василя Мастія.
Учениці школи провели екскурс по поезії Шевченка. Вони декламували вірші, написані поетом, показували картини, написані художником Шевченком. Також, у світлиці представлені портрети Шевчека.
Після відвідин світлиці, гості ознайомились з книжковою виставкою творів Кобзаря «Мій Тарас Шевченко», яка зібрана та представлена у шкільній бібліотеці.
На завершення зустрічі, посадовець подякував учням та педагогічному колективу школи за гарно організований захід, який дозволив поринути у світ творчості Величного майстра слова та художника – Тараса Шевченка. Окреме дякую Юрій Францович висловив директору навчального закладу - Мастій Любові Іванівні, яка разом з учительським колективом, докладає максимум зусиль для творчого розвитку учнів, для виховання в них патріотизму,  любові до рідної землі та один до одного. А також, наголосив, що Святецька школа є прикладом для  шкіл не тільки нашого району, а й для інших районів щодо рівня освідченості учнівської молоді з творчістю Великого Кобзаря.
















 
Переглядів: 822 | Додав: Sapelkin | Рейтинг: 4.2/5
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Історія
Герб
Вибори 2015
Вибори
Реформи в Україні
РЕФОРМИ
Підтримай АРМІЮ
Відправ СМС на номер 565
Пошук
Форма входу
Меню
Підписка

Введіть свою email адресу:

Отримуйте свіжі новини

Календар
«  Січень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Банери
Установите Flash player для просмотра!
Вверх
Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz