lorem

admteof@ukr.net

РЕКОМЕНДАЦІЙНИЙ ПЕРЕЛІК інформаційно-довідкових матеріалів з питань цивільного захисту Теофіпольського району

Приймальням «гарячої телефонної лінії» для надання консультативної допомоги населенню щодо дій у разі загрози та виникнення надзвичайних ситуацій
Телефони " Гарячої лінії" Райдержадміністрації:3-12-34; 3-06-63

Все про субсидії

БЕЗПЕКА ГРОМАДЯН
Безпека громадян
Меню сайту
Повідомлення
Голодомор
Податкова
Головна » 2015 » Січень » 5 » Ми не маємо зволікати жодного дня у боротьбі з корупцією — Президент на зустрічі з Джованні Кесслером
17:57
Ми не маємо зволікати жодного дня у боротьбі з корупцією — Президент на зустрічі з Джованні Кесслером

Президент України провів зустріч з директором Європейського бюро з боротьби з шахрайством Джованні Кесслером, якого було обрано одним із членів конкурсної комісії з обрання директора Національного антикорупційного бюро.
«Одним з найголовніших пріоритетів у 2015 році є принципова, послідовна та ефективна боротьба з корупцією», — наголосив Президент України. При цьому він додав, що «покладає велику надію на досвід усіх обраних членів конкурсної комісії з обрання директора Національного антикорупційного бюро, як на визнаних авторитетів, яким вдасться визначити достойного фахівця в сфері протидії корупції».
Президент України також повідомив, що перша зустріч усіх членів комісії для обговорення можливої кандидатури на посаду директора бюро запланована ще перед Старим Новим роком. «Ми не маємо права зволікати із затвердженням директора і початком роботи Антикорупційного бюро», — зауважив Президент.
У свою чергу Джованні Кесслер подякував за довіру та висловив готовність активно включитися в процес підготовки та проведення першого установчого засідання конкурсної комісії.
Першочерговим завданням новоствореного антикорупційного бюро буде розслідування та повернення коштів, вкрадених режимом Януковича, створення спеціальної групи контролю за фінансовими ресурсами, які будуть виділені Європейським Союзом як гранти, кредити та спеціальні програми.
Глава держави також наголосив на тому, що успішна діяльність бюро буде особливо важливою для впровадження реформ та створення атмосфери довіри до України. «Ми хочемо змінити ситуацію, зламати стару корупційну систему і створити нову ефективну систему протидії корупції», — зауважив Президент.
Згідно з чинним законом, директор Національного антикорупційного бюро має приступити до роботи 24 січня 2015 року. Це також передбачено коаліційною угодою («Забезпечення діяльності Національного антикорупційного бюро України з січня 2015 року. Проведення відкритого конкурсного відбору на посаду директора згідно із Законом України „Про Національне антикорупційне бюро України“».)
Як відомо, до складу цієї комісії увійшли дев’ять осіб, які пропорційно (по три особи) були обрані та делеговані від Президента України, Уряду та Верховної Ради: Рефат Чубаров, Євген Захаров, Ярослав Грицак, Йосип Зісельс, Олександра Яновська, Юрій Бутусов, Євген Ніщук, Віктор Мусіяка та Джованні Кесслер.

Довідка

Джованні Кесслер — відомий італійський юрист, який служив прокурором в кримінальних судах Тренто, Больцано і досяг значних успіхів у боротьбі з мафією на Сицилії. З 1998 по 1999 рік він був заступником начальника Контрольної місії ОБСЄ в Косово у Приштині. Як судовий експерт брав участь у кількох складах Європейської комісії та Ради Європи з оцінки ситуації щодо корупції у Східній Європі. У 2001 році він був обраний до італійського парламенту як незалежний член Комітету з правосуддя. Автор численних законопроектів щодо Міжнародного кримінального суду, Європейської конвенції з боротьби з корупцією, Міжнародної судової співпраці та європейського ордера на арешт. З 2003-2006 — Віце-президент Парламентської асамблеї Організації з безпеки та співробітництва в Європі (ОБСЄ). Брав участь і керував міжнародними місіями зі спостереження за виборами у Сполучених Штатах та у багатьох інших країнах ОБСЄ. З 2006 по 2008 рік обіймав посаду італійського Верховного комісара з боротьби з контрафактною продукцією. У 2012 році був обраний Президентом мережі Європейських партнерів з боротьби з корупцією та Європейського управління з боротьби з корупцією. У 2013 році став членом Виконавчого комітету Міжнародної асоціації антикорупційних органів (IAACA).
Джованні Кесслер має ступінь магістра в галузі права з відзнакою Університета Болоньї.

За матеріалами прес-служби Президента України

Переглядів: 547 | Додав: Sapelkin | Рейтинг: 0.0/0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Історія
Герб
Вибори 2015
Вибори
Реформи в Україні
РЕФОРМИ
Підтримай АРМІЮ
Відправ СМС на номер 565
Пошук
Форма входу
Меню
Підписка

Введіть свою email адресу:

Отримуйте свіжі новини

Календар
«  Січень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Банери
Установите Flash player для просмотра!
Вверх
Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz