lorem

admteof@ukr.net

РЕКОМЕНДАЦІЙНИЙ ПЕРЕЛІК інформаційно-довідкових матеріалів з питань цивільного захисту Теофіпольського району

Приймальням «гарячої телефонної лінії» для надання консультативної допомоги населенню щодо дій у разі загрози та виникнення надзвичайних ситуацій
Телефони " Гарячої лінії" Райдержадміністрації:3-12-34; 3-06-63

Все про субсидії

БЕЗПЕКА ГРОМАДЯН
Безпека громадян
Меню сайту
Повідомлення
Голодомор
Податкова
Головна » 2015 » Серпень » 26 » Мінські домовленості мають бути виконані повністю – зустріч лідерів України, Німеччини та Франції
09:31
Мінські домовленості мають бути виконані повністю – зустріч лідерів України, Німеччини та Франції

Президент України Петро Порошенко за підсумками переговорів у Берліні з Канцлером Німеччини Ангелою Меркель та Президентом Франції Франсуа Олландом заявив: «Альтернативи Мінському процесу не існує». «Ми впевнені в тому, що Мінський процес, який базується на мирному плані, є абсолютно універсальним інструментом», – наголосив Президент.

Глава держави ще раз акцентував увагу на пунктах Мінських домовленостей – негайне припинення вогню, відведення важкої техніки і артилерії, негайне звільнення заручників, безперешкодний доступ інспекторів Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ до контролю виконання досягнутих домовленостей, а також вирішення комплексу питань: політичних, гуманітарних, соціальних, економічних, які сприяють встановленню миру і деескалації конфлікту.

«Мені приємно сьогодні констатувати, що Україна неухильно виконує взяті на себе зобов’язання і щодо режиму припинення вогню, і щодо співпраці з ОБСЄ, і щодо відведення важкої техніки, і щодо виконання гуманітарних питань, включаючи те, що за моїм дорученням до кінця місяця будуть створені три гуманітарно-логістичні центри, які значно полегшать життя українців на окупованих територіях. Буде забезпечена діяльність гуманітарних місій. Ми робимо кроки, які відновлюють електро- і водопостачання спільно, виконуючи взяті на себе зобов’язання», – заявив Петро Порошенко.

Головне, наголосив Президент України, – розпочати політичний процес. Він нагадав, що вніс у Парламент проект Конституції щодо реформи з децентралізації, який повністю і чітко відповідає взятим Україною на себе зобов’язанням і який був схвалений як Конституційною Комісією в Україні, так і Венеціанської комісією.

«Ми чітко декларуємо, що на сьогоднішній день, на жаль, саме Російська Федерація і підтримувані нею бойовики становлять єдину загрозу для відновлення миру і стабільності в регіоні», – заявив Президент Порошенко.

Співрозмовники обговорили необхідність гарантування безпеки міжнародним спостерігачам Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ та домовились про те, що необхідно забезпечити безперешкодний доступ до всіх територій, включаючи неконтрольовану ділянку україно-російського кордону для того, щоб припинити заходження на окуповану територію підрозділів російської армії, завезення зброї та амуніції.

Президент повідомив, що сторони обговорили крайню небезпеку, яку становить проведення фейкових виборів 18 жовтня та 1 листопада не у відповідності до українського законодавства. «Це становить серйозну загрозу взагалі всьому Мінському процесу», – заявив Петро Порошенко.

Особливу увагу було приділено звільненню заручників, включаючи тих, які зараз знаходяться на території Російській Федерації, включаючи Олега Сенцова, Надію Савченко та інших. «Я впевнений, що ми маємо координувати наші кроки у повному, неухильному і всебічному виконанні всіх зобов’язань, які містяться в Мінських домовленостях», – заявив Президент України.

Глава Української держави подякував лідерам Німеччини та Франції за те, що вони допомагають Україні в імплементації Угоди про асоціацію з ЄС. «Ми дякуємо за те, що країни-члени Європейського Союзу майже в повному складі, крім Кіпру і Греції, ратифікували цю Угоду. Я дуже дякую за ту підтримку, про яку ми домовились, і зараз нам надають в питанні виконання технічних вимог щодо Угоди по безвізовому режиму. Впевнений в тому, що наша співпраця в економічній площині надзвичайно важлива для проведення реформ і відновлення економіки України, враженої війною», – заявив Петро Порошенко.

Також Президент подякував за значний інтерес до проведення реформ та підтримку Франції і Німеччини всіх реформ, які зараз здійснюються в Україні.

Президент висловив впевненість, що «Нормандський формат» має особливе значення для всіх наших країн. «Ми підтверджуємо неухильне дотримання всіх положень Мінських домовленостей. Ми домовилися використати найближчі нагоди, у тому числі в рамках міжнародних заходів, для того, щоб донести ці сигнали до Москви», – сказав Петро Порошенко.

«Сподіваюся, що основним результатом нашого нинішнього заходу стане деескалація подій на Донбасі, припинення кровопролиття, сприяння початку обговорення модальності проведення місцевих виборів за українським законодавством, які будуть чітко відповідати стандартам ODIHR ОБСЄ», – заявив Президент України.

У своїх заявах Ангела Меркель та Франсуа Олланд також наголосили на необхідності повного виконання Мінських домовленостей. Канцлер Німеччини зазначила, що сьогоднішня зустріч направлена на зміцнення «Нормандського формату» та виконання Мінських домовленостей. «Ми впевнені, що Мінські угоди мають бути фундаментом для досягнення миру в Україні», – зазначила Ангела Меркель.

Співрозмовники зазначили, що не виконуються пункти Мінських угод щодо припинення вогню, відведення важкої артилерії, а спостерігачі ОБСЄ не мають доступу та не можуть моніторити режим припинення вогню. «Бачимо, що ця місія не може працювати, і дрони, які ми з величезним трудом дістали, не можуть літати, бо є постійні перешкоди», – сказала Канцлер, додавши, що це питання потребує вирішення.

У той же час Ангела Меркель назвала великим досягненням в Україні те, «що внесення змін до Конституції відбулося так, як було домовлено в Мінську». Канцлер також назвала важливим проведення демократичних виборів, зазначивши, що це питання буде далі обговорюватись.

У свою чергу Франсуа Олланд наголосив, що відповідальність за виконання Мінських домовленостей несуть всі сторони-підписанти. «Головне сьогодні – повне виконання усього пакету заходів Мінських угод. Президент Порошенко може підтвердити, що Україна зробила дійсно багато зусиль, щоб провести всі необхідні реформи – і щодо конституційних реформ, і щодо виборчого законодавства», – сказав він.

Говорячи про ратифікацію Угоди про асоціацію України з ЄС, Президент Франції визнав: «Дійсно довгий процес. Останні місяці, які залишились до введення в дію, треба, щоб Франція і Німеччина підтримували процес, щоб нарешті була введена в дію Угода і підтверджено європейську перспективу, яку обрала Україна».

Глава держави подякував Канцлеру Німеччини та Президенту Франції за привітання народу України з Днем незалежності.

Переглядів: 524 | Додав: Sapelkin | Рейтинг: 0.0/0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Історія
Герб
Вибори 2015
Вибори
Реформи в Україні
РЕФОРМИ
Підтримай АРМІЮ
Відправ СМС на номер 565
Пошук
Форма входу
Меню
Підписка

Введіть свою email адресу:

Отримуйте свіжі новини

Календар
«  Серпень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Банери
Установите Flash player для просмотра!
Вверх
Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz