lorem

admteof@ukr.net

РЕКОМЕНДАЦІЙНИЙ ПЕРЕЛІК інформаційно-довідкових матеріалів з питань цивільного захисту Теофіпольського району

Приймальням «гарячої телефонної лінії» для надання консультативної допомоги населенню щодо дій у разі загрози та виникнення надзвичайних ситуацій
Телефони " Гарячої лінії" Райдержадміністрації:3-12-34; 3-06-63

Все про субсидії

БЕЗПЕКА ГРОМАДЯН
Безпека громадян
Меню сайту
Повідомлення
Голодомор
Податкова
Головна » 2015 » Вересень » 16 » Міжнародний день охорони озонового шару
13:28
Міжнародний день охорони озонового шару

У 1985 році у Відні 22 країни підписали конвенцію про охорону озонового шару, через два роки - 16 вересня був підписаний протокол Монреаля про речовини, які руйнують озоновий шар, згідно з яким країни-учасники повинні обмежити і повністю припинити виробництво озоноруйнуючих речовин. У 1994 році Генеральна Асамблея проголосила 16 вересня Міжнародним днем охорони озонового шару.
Озоновий шар - це своєрідний щит із суміші газів, що захищає нашу планету від згубного впливу значної частки сонячної радіації, завдяки чому існує життя на планеті. Ось чому для нас так важливо його стан і надійність.
У 80-ті роки ХХ століття вчені помітили, що в деяких місцях вміст озону зменшується, а в окремих регіонах - катастрофічними темпами. Саме тоді виникло таке поняття, як «озонова діра», яку зафіксували в районі Антарктиди. З того часу все людство пильно ставиться до вивчення озонового шару і впливу на нього окремих речовин.
Існує велика кількість причин ослаблення озонового щита, викликаного антропогенною діяльністю. Вчені виділяють декілька груп. Це - викиди водяної пари і окисів азоту з двигунів надзвукових транспортних літаків і ракет, хлорофторовуглеці (ХФВ), або фреони - "холодогенти" у холодильниках і кондиціонерах, пропеленти для аерозольних сумішей, піноутворюючі агенти у вогнегасниках, очищувачі для електронних приладів, при хімічному чищенні одягу, у виробництві пінопластів. Також до особливо небезпечних "ворогів" атмосфери належить також метилбромід. Цей газ використовують у сільському господарстві як засіб захисту рослин. Але метилбромід знищує не лише шкідників у ґрунті, а й озон в атмосфері, причому навіть у вищих шарах, ніж фреони.
У повсякденному житті ми користуємося всілякими спреями, аерозолями (дезодоранти, лаки для волосся, освіжувачі повітря, поліролі і т.д.), які також згубно впливають на озоновий шар.
Ми не в змозі запобігти появі озонових дірок, але зберегти озон хоча б на побутовому рівні людині під силу.


За матеріалами Департаменту екології та природних ресурсів Хмельницької ОДА

Переглядів: 550 | Додав: Sapelkin | Рейтинг: 0.0/0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Історія
Герб
Вибори 2015
Вибори
Реформи в Україні
РЕФОРМИ
Підтримай АРМІЮ
Відправ СМС на номер 565
Пошук
Форма входу
Меню
Підписка

Введіть свою email адресу:

Отримуйте свіжі новини

Календар
«  Вересень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Банери
Установите Flash player для просмотра!
Вверх
Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz