lorem

admteof@ukr.net

РЕКОМЕНДАЦІЙНИЙ ПЕРЕЛІК інформаційно-довідкових матеріалів з питань цивільного захисту Теофіпольського району

Приймальням «гарячої телефонної лінії» для надання консультативної допомоги населенню щодо дій у разі загрози та виникнення надзвичайних ситуацій
Телефони " Гарячої лінії" Райдержадміністрації:3-12-34; 3-06-63

Все про субсидії

БЕЗПЕКА ГРОМАДЯН
Безпека громадян
Меню сайту
Повідомлення
Голодомор
Податкова
Головна » 2013 » Квітень » 11 » Модернізація системи екстреної медичної допомоги визначена Президентом України пріоритетом у Національному плані дій на 2013 рік
12:35
Модернізація системи екстреної медичної допомоги визначена Президентом України пріоритетом у Національному плані дій на 2013 рік
Завдання – забезпечити реальний доїзд бригади "швидкої" на виклик у рамках нормативу 10/20 хвилин у місті/у сільській місцевості.
Тема надання екстреної медичної допомоги у Хмельницькій області: реальний стан справ, проблеми та перспективи була порушена під час робочої наради першого заступника голови адміністрації Вадима Гаврішка.
На Хмельниччині всю систему ЕМД об'єднав обласний Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф. Йому підпорядковуються 50 підрозділів – Хмельницька, Кам'янець-Подільська та Шепетівська станції - відокремлені підрозділи обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, 14 підстанцій швидкої медичної допомоги, а також 33 пункти, що діють на базі лікарських амбулаторій та дільничних лікарень. В області щодобово працює 96 бригад екстреної (швидкої) медичної допомоги.
На виклики в різні куточки області виїжджає бригада, яка на даний момент перебуває найближче до хворого а не та, за якою закріплено відповідний район. Для цього - відповідне програмне забезпечення, щоб зменшити вплив людського фактора, унеможливили використання машин екстреної медичної допомоги не за призначенням. Всі машини мають бути рівномірно розташованими по регіону та перебувати в полі зору єдиної регіональної диспетчерської служби
Це дає змогу зменшувати час доїзду до пацієнта, покращує якість надання екстреної медичної допомоги мешканцям краю. У більшості виїздів вдається дотримуватися нормативів прибуття «швидкої» до пацієнта (10 хвилин у містах та 20 - у сільській місцевості).
Фінансування Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф здійснюється централізовано з обласного бюджету. Цьогоріч в обласному бюджеті затверджені відповідні видатки для фінансування діяльності системи екстреної медичної допомоги області на 2013 рік в сумі 79 млн. 425,8 тис. грн., що суттєво сприятиме роботі всієї служби екстреної медичної допомоги. Автопарк швидкої медичної допомоги нині налічує 142 санітарних автомобілі.
У складі ЕМД має функціонувати оперативно-диспетчерська служба для прийому викликів та організації їх обслуговування. На практиці це виглядає так: усі виклики надходитимуть до єдиного центру, а диспетчерська служба буде скеровувати їх на найближчу станцію чи пункт базування «швидкої». Водночас в автомобілях запровадять систему GPS-навігації.
Підсумовуючи засідання з питань надання екстреної медичної допомоги, Вадим Дмитрович, акцентував увагу на потребі миттєво реагувати на виклики часу, необхідності розвивати інноваційні інформаційні технології, з тим, щоб допомога вчасно була надана кожній людині, яка її потребує, незалежно від її місцезнаходження.
Переглядів: 496 | Додав: art1288 | Рейтинг: 0.0/0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Історія
Герб
Вибори 2015
Вибори
Реформи в Україні
РЕФОРМИ
Підтримай АРМІЮ
Відправ СМС на номер 565
Пошук
Форма входу
Меню
Підписка

Введіть свою email адресу:

Отримуйте свіжі новини

Календар
«  Квітень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Банери
Установите Flash player для просмотра!
Вверх
Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz