lorem

admteof@ukr.net

РЕКОМЕНДАЦІЙНИЙ ПЕРЕЛІК інформаційно-довідкових матеріалів з питань цивільного захисту Теофіпольського району

Приймальням «гарячої телефонної лінії» для надання консультативної допомоги населенню щодо дій у разі загрози та виникнення надзвичайних ситуацій
Телефони " Гарячої лінії" Райдержадміністрації:3-12-34; 3-06-63

Все про субсидії

БЕЗПЕКА ГРОМАДЯН
Безпека громадян
Меню сайту
Повідомлення
Голодомор
Податкова
Головна » 2015 » Лютий » 24 » На розширеному засіданні колегії облдержадміністрації
19:17
На розширеному засіданні колегії облдержадміністрації

24 лютого перший заступник голови районної державної адміністрації Петро Вільшинський взяв участь у  розширеному засіданні колегії облдержадміністрації, яку провів перший заступник голови обласної державної адміністрації Олександр Симчишин.

На засіданні було підбито підсумки соціального-економічного розвитку області за 2014 рік та визначено основні напрями на поточний.
З цього питання виступив директор Департаменту економічного розвитку і торгівлі облдержадміністрації Юрій Драч. Він, зокрема, зазначив, що одним із найважливіших секторів економіки, безперечно, залишається промисловість. У промисловому секторі на 1 січня 2015 року нараховується 1740 підприємств. Індекс промислової продукції за підсумками минулого року у порівнянні з 2013 роком становив 97,3% і перевищив середнє значення по Україні (89,3%). Промисловими підприємствами торік реалізовано продукції (товарів, послуг) на 18,0 млрд. грн (за 2013 рік – 16,5 млрд. грн). У сільському господарстві спостерігалася тенденція до зростання виробництва сільськогосподарської продукції, область займає лідируючі позиції зі збору зернових культур. У 2014 році у всіх категоріях господарств темп росту виробництва сільськогосподарської продукції становив 116 відсотків і це є найвищим показником у державі.
Обсяг валової продукції рослинництва збільшився порівняно з 2013 роком на 21,2 відсотка.
Обсяг валової продукції тваринництва зріс у порівнянні з 2013 роком на 4,4%, у тому числі у сільськогосподарських підприємствах – на 11,5 відсотка. У господарствах усіх категорій обсяги виробництва м’яса збільшилася на 7,7%, молока – на 1,9%, яєць – на 6,3%.
Ще одним пріоритетом минулоріч, як зазначив Юрій Драч, є розвиток тваринництва. січня цього року за всіма категоріями господарств утримується 255,8 тис. голів великої рогатої худоби, у тому числі 142,8 тис. голів корів, 349,8 тис. голів свиней, майже 26,8 тис. голів овець і кіз та понад 9,7 млн. голів птиці.
4 рік реалізовано 95,9 тис. тонн м’яса (на 10% більше до 2013 року), вироблено 602,9 тис. тонн молока (на 2% більше), вперше в історії області вироблено понад 1,9 млрд. штук яєць (на 6% більше).
Минулоріч проводилася робота з будівництва та реконструкції тваринницьких комплексів. Протягом року введено в експлуатацію вісім тваринницьких комплексів, а саме: молочнотоварний комплекс (ТОВ “Оболонь Агро” с. Сокиринці Чемеровецького району), відгодівельний комплекс (ТОВ СГП “Дніпро” с. Ганнопіль Славутського району), п’ять свинокомплексів (група компаній “VITAGRO” ПП “Аграрна компанія 2004” села Богданівка, Шмирки Волочиського району та с. Нафтулівка Хмельницького району; ТОВ “Подільський бекон” с. Воронківці Старокостянтинівського району, ТОВ “Україна-2001” селище Базалія Теофіпольського району), другий модуль з двома приміщеннями свинокомплексу-репродуктора (ТОВ “Камчатка” с. Теліжинці Ізяславського району).
Завершено будівництво та реконструкцію одного приміщення відгодівельного комплексу для великої рогатої худоби на 180 головомісць ТОВ “Наулів” с. Теремківці Чемеровецького району та чотирьох приміщень відгодівельного свинокомплексу ТОВ “Ярос-Агро” с. Кремінна Городоцького району.
Крім того, проводиться розширення будівництва зон з вирощування молодняка та утримання курей-несучок птахофабрики ПАТ Агрофірма “Авіс” с. Гуменці Кам’янець-Подільського району.
На Хмельниччині запрацював завод європейського зразка – “Летичівський комбікормовий завод” з виробництва комбікормів та білково-мінерально-вітамінних добавок. Проект реалізовано за підтримки та фінансування Європейського банку реконструкції та розвитку. На заводі наразі створено 67 прямих робочих місць і близько 300 непрямих. Потужності підприємства забезпечують виробництво до 180 тисяч тонн кормів на рік, що дає можливість задовольнити потребу регіону у продукції для годівлі сільськогосподарських тварин та птиці.
У 2014 році на території області працювало 5 цукрових заводів: ТОВ “Старокостянтинівцукор”, ТОВ “Агропартнер-1”, АТ “Теофіпольський цукровий завод”, ТОВ “Волочиськ-агро”, ТД “Шепетівський цукор”, у 2013 році – 4.
Проводилася робота з розширення та переорієнтації ринків збуту продукції, зокрема молочну продукцію представлено на ринках більш ніж 20 країн світу.
У зв’язку зі складною соціально-політичною та економічною ситуацією в країні у 2014 році кошти з державного бюджету на капітальні видатки, державного фонду регіонального розвитку та субвенція з державного бюджету на фінансування заходів із соціально-економічної компенсації ризику населення, яке проживає на території зони спостереження, області не виділялися, що призвело до призупинення добудови більшості об’єктів соціально-культурного та житлово-комунального призначення, будівництво яких розпочато у попередні роки.
За рахунок коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів соціально-економічного розвитку окремих територій області виділено коштів на суму 15167,1 тис. грн на здійснення заходів з енергозбереження щодо заміщення споживання газу у сфері теплопостачання, завдяки чому фінансувалися проекти з реконструкції та модернізації 21 котельні житлово-комунального господарства населених пунктів області.
З обласного бюджету фінансувалося будівництво (реконструкція та ремонт) 111 об’єктів соціально-культурного призначення та житлово-комунального господарства. Так, за рахунок коштів обласного та місцевих бюджетів продовжено будівництво та реконструкцію загальноосвітньої школи у с. Скаржинці Ярмолинецького району (на 190 учнівських місць), палатного корпусу з дитячим відділенням та дитячою консультацією у м. Дунаївці (на 60 ліжок та 100 відвідувань за зміну) та дошкільного навчального закладу №9 у селищі Антоніни Красилівського району (на 25 місць).
Також здійснювалося будівництво, реконструкція, капітальний ремонт котелень із встановленням твердопаливних котлів, водогону, водонапірних веж, встановлення енергозберігаючих вікон, утеплення фасадів тощо.
Олександр Симчишин прокритикував керівника Департаменту з приводу того, що не було ініціатив щодо розірвання угод про економічне співробітництво з областями Російської Федерації, в той час коли відбувається неприхована військова агресія проти України з боку РФ.

Переглядів: 553 | Додав: Sapelkin | Рейтинг: 0.0/0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Історія
Герб
Вибори 2015
Вибори
Реформи в Україні
РЕФОРМИ
Підтримай АРМІЮ
Відправ СМС на номер 565
Пошук
Форма входу
Меню
Підписка

Введіть свою email адресу:

Отримуйте свіжі новини

Календар
«  Лютий 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Банери
Установите Flash player для просмотра!
Вверх
Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz