lorem

admteof@ukr.net

РЕКОМЕНДАЦІЙНИЙ ПЕРЕЛІК інформаційно-довідкових матеріалів з питань цивільного захисту Теофіпольського району

Приймальням «гарячої телефонної лінії» для надання консультативної допомоги населенню щодо дій у разі загрози та виникнення надзвичайних ситуацій
Телефони " Гарячої лінії" Райдержадміністрації:3-12-34; 3-06-63

Все про субсидії

БЕЗПЕКА ГРОМАДЯН
Безпека громадян
Меню сайту
Повідомлення
Голодомор
Податкова
Головна » 2015 » Липень » 21 » На засіданні колегії Мінсоцполітики Розенко окреслив основні напрямки соціальних реформ
14:41
На засіданні колегії Мінсоцполітики Розенко окреслив основні напрямки соціальних реформ

Протягом першого півріччя 2015 року Міністерство соціальної політики зосередилося на проведенні масштабних реформ у соціальній сфері, зокрема: реформування системи житлових субсидій, пільг, пенсійної системи, реформування системи державного соціального страхування, реформування служби зайнятості та ринку праці в Україні, розробка сучасного і конкурентоздатного трудового законодавства та створення належної системи соціального захисту учасників АТО та внутрішньо переміщених осіб. Про це сьогодні на засіданні колегії Мінсоцполітики, за участю Прем’єр-міністра Арсенія Яценюка, повідомив Міністр соціальної політики Павло Розенко. Хмельницьку область на колегії представляв голова обласної державної адміністрації Михайло Загородний.
„У нас не стоїть питання поступовості реформ, ми беремо цілі сегменти і разом робимо реформи в усіх сферах одночасно”, - сказав він.
Однією з наймасштабніших реформ, які вже відчули люди, Павло Розенко назвав реформування системи житлових субсидій. „З 1 травня 2015 року запрацював новий механізм. Програма субсидій стала сьогодні доступною для людей. 26 червня на засіданні уряду були внесені чергові зміни, уряд зробив ще один крок назустріч людям щодо подальшого спрощення системи субсидій”, - зауважив він.
На сьогодні, за словами Міністра, уже біля 1 млн 600 тис родин призначено субсидії за новою системою. „У порівнянні з попередніми періодами, кількість отримувачів субсидій зросла в чотири рази. Хочу наголосити, що ми вже зараз бачимо, що реформована система субсидій більш ефективна за ту систему пільг, яка існувала раніше”.
Говорячи про реформування системи пільг, Розенко підкреслив, що однією з основних засад подальших змін у пільговому забезпеченні є адресність пільг та встановлення соціальної справедливості. „Ми ліквідували пільги всім чиновникам, прокурорам, народним депутатам. Право на пільги будуть мати виключно малозабезпечені громадяни, - запевнив Міністр. - Наступний етап – реформування пільг на проїзд. Майбутнє цієї системи за грошовою компенсацією. Право на безкоштовний проїзд буде збережено, але витрати компенсуватимуться безпосередньо людині, а корупційна модель взаєморозрахунків держави з надавачами послуг буде ліквідована”.
Павло Розенко також запевнив, що зайнятість та захист трудових прав українських громадян є одним із пріоритетів роботи Міністерства. Так, за його словами, вже готується законопроект щодо створення Національного агентства зайнятості, яке має запрацювати з 1 січня 2016 року. За його словами, створення Нацагенства - це не зміна вивіски чи керівництва, а "кардинальна зміна підходів діяльності на ринку праці".
Окрему увагу, за словами Розенка, буде приділено, соціальному та правовому захисту трудових мігрантів. „За різними оцінками, від 3 до 5 млн українців в залежності від сезону, працюють за межами нашої держави. На сьогодні їхні соціальні права залишаються незахищеними. Саме тому уряд вніс до Верховної Ради проект закону про зовнішню трудову міграцію. І вперше на державному рівні ми поставимо питання захисту соціальних і трудових прав мігрантів та їхніх родин. Це трудовий потенціал, який Україна не повинна втратити”, - наголосив він.
Основними пріоритетами у подальшому реформуванні соціальної сфери Міністр Розенко назвав реформування пенсійної системи, зокрема прийняття парламентом внесених урядом законопроектів щодо введення накопичувальної системи та розвитку недержавного пенсійного страхування, завершення реформи фондів соціального страхування, прийняття сучасного Трудового кодексу, та реалізацію державних програм соціального захисту, адаптації та реінтеграції учасників АТО та внутрішньо переміщених осіб.

Переглядів: 483 | Додав: Sapelkin | Рейтинг: 0.0/0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Історія
Герб
Вибори 2015
Вибори
Реформи в Україні
РЕФОРМИ
Підтримай АРМІЮ
Відправ СМС на номер 565
Пошук
Форма входу
Меню
Підписка

Введіть свою email адресу:

Отримуйте свіжі новини

Календар
«  Липень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Банери
Установите Flash player для просмотра!
Вверх
Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz