lorem

admteof@ukr.net

РЕКОМЕНДАЦІЙНИЙ ПЕРЕЛІК інформаційно-довідкових матеріалів з питань цивільного захисту Теофіпольського району

Приймальням «гарячої телефонної лінії» для надання консультативної допомоги населенню щодо дій у разі загрози та виникнення надзвичайних ситуацій
Телефони " Гарячої лінії" Райдержадміністрації:3-12-34; 3-06-63

Все про субсидії

БЕЗПЕКА ГРОМАДЯН
Безпека громадян
Меню сайту
Повідомлення
Голодомор
Податкова
Головна » 2013 » Серпень » 1 » О. Вілкул: До 1 жовтня буде закінчено обговорення Концепції нової системи місцевого самоврядування
12:11
О. Вілкул: До 1 жовтня буде закінчено обговорення Концепції нової системи місцевого самоврядування
«Напередодні Вільнюського саміту ЄС, який відбудеться в листопаді, - в Україні буде закінчено обговорення Концепції нової системи місцевого самоврядування (до 1 жовтня), яка побудована на основі Європейської Хартії. Мета Концепції – підвищення ефективності управління регіонами у відповідності з кращими світовими практиками. Це є важливою частиною євроінтеграції України», - сказав Віце-прем’єр-міністр Олександр Вілкул на засіданні круглого столу «Проект Концепції реформи місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні: шляхи впровадження».
Олександр Вілкул зазначив, що мова йде не про «перекроювання» адміністративно-територіальних кордонів, а про перерозподіл повноважень на користь місцевих органів влади.«Люди мають зрозуміти, що вони отримують завдяки змінам. Адже кінцева мета цих заходів – розвиток економіки, зростання заробітних плат, створення нових робочих місць, підвищення комфорту проживання та рівня соціального захисту. Проект Концепції має бути активно обговорений громадами», - сказав Олександр Вілкул.
Наразі вже відбулися засідання Регіональних Рад з питань взаємодії місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування в усіх регіонах країни, пройшло майже 9 тисяч заходів (конференцій, круглих столів) по обговоренню концепції у 490 районах (всього 502), у всіх містах обласного (178) та районного значення (280), а також в майже 9 тис сільських та селищних рад (всього - 12 тис).
Олександр Вілкул зазначив, що розвиток місцевого самоврядування включає в себе, зокрема, уніфікацію стратегій розвитку регіонів. «Багато регіонів - одна країна. Всі стратегії розвитку - від найменшої громади до обласного рівня мають бути розроблені на основі єдиних стандартів. У цьому питанні Мінрегіон та Державний фонд сприяння місцевому самоврядуванню мають надавати регіонам методологічну підтримку, забезпечувати залучення експертів та створювати ефективні майданчики для комунікацій «влада - громада - експерти - бізнес», - сказав Олександр Вілкул.
Він також зазначив, що необхідно підвищувати ефективність роботи органів влади шляхом дебюрократизації, введення системи Е-врядування, збільшення прозорості роботи влади.
«Важливо розвивати регіональне співробітництво та обмін досвідом як всередині України, так і між українськими та європейськими територіями. Цьому сприятиме співпраця з Асоціацією Європейських регіонів (АЄР) – найбільшим об’єднанням регіонів в ЄС. Навесні в Дніпропетровську відбулася перша в Україні конференція АЄР за участі близько 200 представників європейських регіонів. За результатами конференції було досягнуто домовленості про створення Координаційного центру з впровадження в Україні кращих європейських практик регіонального управління», - сказав Олександр Вілкул.
Також необхідно підвищення ефективності фінансування місцевих проектів розвитку, зокрема, за рахунок співфінансування за принципом «держава – територія – громада - міжнародні фінансові інституції - місцевий бізнес».
«Потрібно збільшити частку приватних інвестицій в проектах розвитку територій. Це європейська практика – робити це на основі державно-приватного партнерства», - сказав Олександр Вілкул. Також громади повинні залучати бізнес і недержавні громадські організації, які працюють на цих територіях, до розробки стратегій і вирішення актуальних проблем.
Віце-прем’єр-міністр вказав на важливість підвищення ефективності використання Державного фонду регіонального розвитку. «З одного боку повинна бути адресність при наданні допомоги, з іншого боку має бути системність, яка б враховувала стратегії розвитку по висхідній - громада, місто, район, область, Україна», - сказав Олександр Вілкул.
Проект Концепції нової системи місцевого самоврядування було розроблено Урядом за участі вітчизняних та зарубіжних експертів, національних асоціацій органів місцевого самоврядування, представників територіальних громад. Проект був підтриманий Конституційною Асамблеєю та Координаційною Радою з питань розвитку громадянського суспільства, а також 21 березня 2013 року був розглянутий на засіданні Ради регіонів при Президентові України Віктору Януковичу. Наразі триває етап широкого обговорення проекту Концепції.
Переглядів: 548 | Додав: andriy | Рейтинг: 0.0/0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Історія
Герб
Вибори 2015
Вибори
Реформи в Україні
РЕФОРМИ
Підтримай АРМІЮ
Відправ СМС на номер 565
Пошук
Форма входу
Меню
Підписка

Введіть свою email адресу:

Отримуйте свіжі новини

Календар
«  Серпень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Банери
Установите Flash player для просмотра!
Вверх
Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz