lorem

admteof@ukr.net

РЕКОМЕНДАЦІЙНИЙ ПЕРЕЛІК інформаційно-довідкових матеріалів з питань цивільного захисту Теофіпольського району

Приймальням «гарячої телефонної лінії» для надання консультативної допомоги населенню щодо дій у разі загрози та виникнення надзвичайних ситуацій
Телефони " Гарячої лінії" Райдержадміністрації:3-12-34; 3-06-63

Все про субсидії

БЕЗПЕКА ГРОМАДЯН
Безпека громадян
Меню сайту
Повідомлення
Голодомор
Податкова
Головна » 2016 » Лютий » 25 » Об’єднаним громадам для отримання субвенції на розвиток інфраструктур не потрібна спеціальна урядова методика
10:01
Об’єднаним громадам для отримання субвенції на розвиток інфраструктур не потрібна спеціальна урядова методика

Для отримання в 2016 році субвенції з державного бюджету об’єднані територіальні громади повинні мати план соціально-економічного розвитку – документ, який громади розробляли і раніше. Отже спеціальних методичних рекомендацій від Уряду для отримання субвенції громади не потребують.

Про це сказав Перший заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України В’ячеслав Негода.

Він нагадав, що у статті 10 Закону «Про добровільне об’єднання територіальних громад» зазначено: «Держава здійснює фінансову підтримку добровільного об’єднання територіальних громад шляхом надання коштів у вигляді субвенцій на формування відповідної інфраструктури згідно з планом соціально-економічного розвитку».

«Цей план - звичний для громад документ, який вони і до цього розробляли щороку. Отже спеціальної урядової методики для його розробки не потрібно. Єдине, що ми запропонуємо – це загальний шаблон подання документів та необхідних додатків для спрощення їх обробки. Це прискорить процес виділення коштів громадам», - зазначив В’ячеслав Негода і запевнив, що Міністерство не має наміру завантажувати об’єднані громади зайвими методиками та документами. «Маємо максимально спростити і прискорити процес отримання громадами коштів, за рахунок яких вони зможуть вже цього року значно підвищити якість надання послуг населенню», - сказав Перший заступник Міністра.

В’ячеслав Негода також повідомив, що проект розробленої Мінрегіоном Постанови Кабінету Міністрів про порядок та умови надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на формування інфраструктури об'єднаних територіальних громад вже оприлюднено на офіційному сайті Міністерства.

Розгляд Постанови на засіданні Уряду планується найближчим часом.

Нагадаємо, раніше В’ячеслав Негода зазначав, що державна субвенція на розвиток інфраструктури об’єднаних громад перш за все має посилити їхню економічну спроможність.

Довідка

У 2016 році з Державного бюджету об’єднаним територіальним громадам на розвиток інфраструктури передбачено субвенцію у розмірі 1 млрд. грн.

Кошти субвенції розподілятимуться між 159 об’єднаними громадами за чіткою формулою, в залежності від кількості сільського населення і площі громади. Це від 960 тис. грн. для найменшої об’єднаної громади до 23 млн. грн. - для найбільшої.

Джерело: http://decentralization.gov.ua/news/item/id/1622

Переглядів: 499 | Додав: Sapelkin | Рейтинг: 0.0/0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Історія
Герб
Вибори 2015
Вибори
Реформи в Україні
РЕФОРМИ
Підтримай АРМІЮ
Відправ СМС на номер 565
Пошук
Форма входу
Меню
Підписка

Введіть свою email адресу:

Отримуйте свіжі новини

Календар
«  Лютий 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
29
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Банери
Установите Flash player для просмотра!
Вверх
Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz