lorem

admteof@ukr.net

РЕКОМЕНДАЦІЙНИЙ ПЕРЕЛІК інформаційно-довідкових матеріалів з питань цивільного захисту Теофіпольського району

Приймальням «гарячої телефонної лінії» для надання консультативної допомоги населенню щодо дій у разі загрози та виникнення надзвичайних ситуацій
Телефони " Гарячої лінії" Райдержадміністрації:3-12-34; 3-06-63

Все про субсидії

БЕЗПЕКА ГРОМАДЯН
Безпека громадян
Меню сайту
Повідомлення
Голодомор
Податкова
Головна » 2016 » Січень » 20 » Об’єднанні громади матимуть свої управління освіти, - рекомендації МОН
09:47
Об’єднанні громади матимуть свої управління освіти, - рекомендації МОН

Міністерством освіти і науки надано рекомендації з розроблення положення про структурний підрозділ освіти виконавчого органу об’єднаної територіальної громади, що мають на меті забезпечити єдиний підхід до формування структурних підрозділів освіти місцевих виконавчих органів об’єднаних територіальних громад.

Зокрема, у Міносвіти зазначають, що відповідно до концепції реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні формуються об’єднані територіальні громади, повноваженням яких є забезпечення управління закладами дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти.

В міністерстві зазначають, що одним із значних управлінських повноважень, які отримали органи місцевого самоврядування  об’єднаних  громад є право на формування власної і ефективної системи забезпечення освітніми послугами населення своєї громади.

У свою чергу, важливим елементом створення ефективної системи адміністративного обслуговування освіт об’єднаних громад є максимальне делегування адміністративних і навчально-методичних повноважень на рівень навчального процесу (навчальних закладів) у поєднанні з належним управлінням усередині самого закладу та забезпеченням якості освіти.

"Такого роду децентралізація системи освіти об’єднаних громад дозволить уникнути формування малоефективної і витратної для бюджету виконавчого комітету об’єднаних громад структури", - йдеться у рекомендаціях МОН.

Також у Міністерстві освіти радять майбутнім управлінням освіти обрати таку модель адміністративного обслуговування освітою, яка б базувалась на реалізації прямих функцій сектора освіти.

"Акцентування прямих функцій означає, що такого роду завдання, як фінансове обслуговування, послуги матеріально-технічного утримання приміщень навчальних закладів може бути винесено в формат профільних комунальних служб", - зазначають в МОН.

У Міносвіти також повідомляють, що відповідно до статті 14 закону "Про співробітництво територіальних громад", об’єднана територіальна громада може утворити власний або спільний з кількома іншими об’єднаними громадами орган управління освітою чи делегувати відповідні повноваження одному із суб’єктів співробітництва.

Разом з тим, при визначенні функцій та їх розподілі слід уникнути дублювання функцій інших органів влади та місцевого самоврядування.

Також у Міністерстві освіти і науки зазначають, що вважають вкрай важливим збереження вертикалі у виконанні освітніх повноважень та завдань діючих та створюваних органів управління освітою.

Джерело: http://decentralization.gov.ua/news/item/id/1377

Переглядів: 500 | Додав: Sapelkin | Рейтинг: 0.0/0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Історія
Герб
Вибори 2015
Вибори
Реформи в Україні
РЕФОРМИ
Підтримай АРМІЮ
Відправ СМС на номер 565
Пошук
Форма входу
Меню
Підписка

Введіть свою email адресу:

Отримуйте свіжі новини

Календар
«  Січень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Банери
Установите Flash player для просмотра!
Вверх
Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz