lorem

admteof@ukr.net

РЕКОМЕНДАЦІЙНИЙ ПЕРЕЛІК інформаційно-довідкових матеріалів з питань цивільного захисту Теофіпольського району

Приймальням «гарячої телефонної лінії» для надання консультативної допомоги населенню щодо дій у разі загрози та виникнення надзвичайних ситуацій
Телефони " Гарячої лінії" Райдержадміністрації:3-12-34; 3-06-63

Все про субсидії

БЕЗПЕКА ГРОМАДЯН
Безпека громадян
Меню сайту
Повідомлення
Голодомор
Податкова
Головна » 2016 » Квітень » 26 » Обережно! З найменшої дрібнички – велике лихо…
09:19
Обережно! З найменшої дрібнички – велике лихо…

Початок відчутного потепління змусив подолян активно взятися за впорядкування своїх дворів та земельних ділянок, а з наближенням Великодніх та травневих свят активізуватися ще більше. У зв’язку з цим, збільшується кількість багать біля приватних садиб, у дворах житлових комплексів, на узбіччях доріг.

Потрібно пам’ятати, що спалювання рештків рослин і опалого листя небезпечне, бо може перерости у неконтрольоване горіння. А це в свою чергу може призвести до пожежі. При наведенні ладу біля своїх садиб, на городах, прибудинкових територіях намагайтеся не шкодити довкіллю, а отже і своєму здоров’ю та здоров’ю оточуючих. Не всі знають, що спалюючи листя, траву, гілки дерев, а також будь-які побутові відходи (поліетилен, ґуму, пластмасу) ми катастрофічно погіршуємо стан атмосферного повітря.  Під час горіння вивільняються небезпечні, а часом і канцерогенні речовини, які викликають захворювання дихальних шляхів, знижують імунітет людини, оскільки дим містить у своєму складі оксид азоту, чадний газ, важкі метали та одну з найотруйніших для організму речовин – діоксин.

Спека посилює небезпеку займання трави та дерев. До масштабних лісових пожеж може призвести найменша дрібничка. Аби не стати винуватцем лиха варто дотримуватися кількох правил: не кидати недопалки на землю, бо суха трава сприяє поширенню вогню, не залишати без нагляду багаття.

На превеликий жаль, навіть володіючи такою інформацією, багато господарів свідомо нехтує нею. Нагадуємо, що спалювання сухого листя, трави та іншого сміття без дозволу відповідних служб забороняється законодавством нашої держави і тягне за собою адміністративну відповідальність. Також якщо буде доведено, що необережні дії призвели до лиха, за винуватців візьметься поліція, а шкоду доведеться відшкодовувати за рішенням суду.
За матеріалами Департаменту екології та природних ресурсів облдержадміністрації

Переглядів: 532 | Додав: Sapelkin | Рейтинг: 0.0/0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Історія
Герб
Вибори 2015
Вибори
Реформи в Україні
РЕФОРМИ
Підтримай АРМІЮ
Відправ СМС на номер 565
Пошук
Форма входу
Меню
Підписка

Введіть свою email адресу:

Отримуйте свіжі новини

Календар
«  Квітень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Банери
Установите Flash player для просмотра!
Вверх
Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz