lorem

admteof@ukr.net

РЕКОМЕНДАЦІЙНИЙ ПЕРЕЛІК інформаційно-довідкових матеріалів з питань цивільного захисту Теофіпольського району

Приймальням «гарячої телефонної лінії» для надання консультативної допомоги населенню щодо дій у разі загрози та виникнення надзвичайних ситуацій
Телефони " Гарячої лінії" Райдержадміністрації:3-12-34; 3-06-63

Все про субсидії

БЕЗПЕКА ГРОМАДЯН
Безпека громадян
Меню сайту
Повідомлення
Голодомор
Податкова
Головна » 2015 » Січень » 13 » Обговорено проект обласного бюджету на 2015 рік
19:00
Обговорено проект обласного бюджету на 2015 рік

На порядок денний сьогоднішнього розширеного засідання колегії під керівництвом першого заступника голови облдержадміністрації Олександра Симчишина, в якому взяв участь перший заступник голови Теофіпольської райдержадміністрації Петро Вільшинський, було винесено одне питання - проект рішення про обласний бюджет на 2015 рік.

Перед початком розгляду проекту бюджету Директор Департаменту фінансів Сергій Пенюшкевич спочатку охарактеризував завершення бюджетного 2014 року.
За словами Сергія Адамовича, проведена робота та заходи, які вживались органами виконавчої влади та місцевого самоврядування в області щодо збільшення надходжень до бюджетів, дозволили забезпечити виконання доходів загального фонду зведеного бюджету області на 104,5% та збільшити доходи місцевих бюджетів до відповідного періоду минулого року на 81,1 млн.грн. або на 4,7%.
19 районів та 2 міста обласного значення забезпечили виконання доходів загального фонду до показників, затверджених місцевими радами.
Найкраще спрацювали райони: Городоцький – де виконання склало 119,3%, Шепетівський – 119,1, Деражнянський – 116,5%, Летичівський – 116,1%, Старокостянтинівський – 113,3, Кам’янеь-Подільський - 112,2, Дунаєвецький – 111,8%, Славутський – 111,4%.
Область успішно завершила бюджетний рік. Разом з тим, мали місце і недоліки. Безумовно, їх детальний аналіз буде зроблено після складання річної звітності. А зараз я хочу звернути увагу на окремі моменти, які необхідно врахувати при складанні міських та районних бюджетів.
Зокрема, до державного бюджету повернуто невикористані важливі для соціально-економічного розвитку області субвенції.
«Незважаючи на те, що ми майже 4 млн. гривень повернули до державного бюджету, я вважаю, що рівень освоєння субвенцій на заміщення обладнання з газового на твердопаливне досить високий. Чого не скажеш про субвенції з обласного бюджету на аналогічні цілі. Коли, до прикладу, Білогірському району 3 роки підряд виділяються гроші на встановлення твердопаливних котлів і майже 1 млн. гривень у 2014 році повертається. Крім того, значні кошти повернулися з Теофіпольського, Віньковецького, Хмельницького, Камянець-Подільського районів. Аналогічна ситуація з освоєнням коштів на ремонт доріг. До прикладу в Чемеровецькому районі освоєно дише 23% коштів. Старосинявському 30%, Деражнянському 34%.» - наголосив Олександр Сергійович.
Як зазначив Сергій Пенюшкевич, фінансовий ресурс місцевих бюджетів на 2015 рік сформовано з урахуванням змін, внесених до Податкового, Бюджетного кодексів України та інших законодавчих актів, що стосуються місцевих бюджетів та міжбюджетних відносин, а також Закону України «Про Державний бюджет України на 2015 рік».


Зокрема, при формуванні місцевих бюджетів області враховано наступні зміни законодавства:
1) скасування місцевих зборів, зокрема, збору за провадження деяких видів підприємницької діяльності;
2) скорочення кількості податків з 22 до 9, шляхом їх об’єднання за відповідною специфікою;
3) встановлення нових нормативів відрахувань податку на доходи фізичних осіб (бюджети міст обласного значення та районні бюджети - 60%, обласний бюджет – 15%);
4) закріплення за обласними бюджетами 10% податку на прибуток підприємств приватного сектору економіки;
5) передачу з державного бюджету до місцевих бюджетів плати за надання інших адміністративних послуг та державного мита;
6) запровадження акцизного податку з кінцевих продаж (пиво, алкоголь, тютюн, нафтопрод.);
7) розширення бази оподаткування податку на нерухомість шляхом включення до оподаткування комерційного (нежитлового) майна;
8) зміни до розподілу коштів екологічного податку (крім податку, що справляється за утворення радіоактивних відходів) із зарахуванням до державного бюджету 20%, а до місцевих бюджетів 80% (у тому числі до обласних бюджетів – 55%, сільських, селищних, міських бюджетів – 25% надходжень цього податку);
9) розширення надходжень загального фонду шляхом передачі зі спеціального фонду єдиного, екологічного податків та податку на нерухоме майно.
З урахуванням зазначеного, прогнозний обсяг доходів загального фонду місцевих бюджетів збільшиться до фактичних надходжень 2014 року на 441,1 млн.гривень. Прогноз доходів обласного бюджету на 2015 рік обраховано в сумі 417,9 млн.грн., в тому числі доходи: загального фонду – 292,5 млн. грн.; спеціального фонду – 125,4 млн. гривень.
«Що стосується поточних видатків, то всі галузі будуть забезпечені достатньо щоб надавати послуги жителям Хмельницької області. Крім того, нам з державного бюджету передаються на фінансування із обласного бюджету 4 професійно-технічних заклади, всі районні лікарні ветеринарної медицини. Це великий ресурс, але він забезпечується в повній мірі за рахунок загального та спеціального фондів.» - сказав Сергій Пенюшкевич.
Крім того, Олександр Симчишин наголосив, що незважаючи на кризовий рік, в області вперше планується виділення коштів на медикаменти для обласної дитячої і міської лікарень, що дасть змогу 100% забезпечити хворих діток медикаментами. «Заплановано виділити 14,5 млн. гривень для закупівлі шкільних автобусів. Також планується виділити кошти на придбання обладнання та апаратури довгострокового користування обласним установам охорони здоров’я на суму 14,2 млн. гривень, зокрема, 10 млн. гривень – обласній лікарні на придбання комп’ютерного томографа; 3,2 млн.грн. - обласній дитячій лікарні для придбання рентген-апарату, фіброгастроскопу дитячого та апарату штучної вентиляції легенів,» - сказав він.

 

За матеріалами веб-сайту Хмельницької ОДА

Переглядів: 603 | Додав: Sapelkin | Рейтинг: 1.0/1
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Історія
Герб
Вибори 2015
Вибори
Реформи в Україні
РЕФОРМИ
Підтримай АРМІЮ
Відправ СМС на номер 565
Пошук
Форма входу
Меню
Підписка

Введіть свою email адресу:

Отримуйте свіжі новини

Календар
«  Січень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Банери
Установите Flash player для просмотра!
Вверх
Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz