lorem

admteof@ukr.net

РЕКОМЕНДАЦІЙНИЙ ПЕРЕЛІК інформаційно-довідкових матеріалів з питань цивільного захисту Теофіпольського району

Приймальням «гарячої телефонної лінії» для надання консультативної допомоги населенню щодо дій у разі загрози та виникнення надзвичайних ситуацій
Телефони " Гарячої лінії" Райдержадміністрації:3-12-34; 3-06-63

Все про субсидії

БЕЗПЕКА ГРОМАДЯН
Безпека громадян
Меню сайту
Повідомлення
Голодомор
Податкова
Головна » 2014 » Квітень » 16 » Окрім нафти і газу, Росія стала експортувати в Україну тероризм - Арсеній Яценюк
17:10
Окрім нафти і газу, Росія стала експортувати в Україну тероризм - Арсеній Яценюк

«У Російської Федерації з’явився новий товар на експорт. Окрім експорту нафти і газу, Росія стала експортувати тероризм в Україну», - сказав Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк на засіданні Уряду в середу, 16 квітня.
Глава Уряду наголосив, що Уряд проводить загальнонаціональний діалог: «Позиція українського Уряду незмінна. Вона полягає в децентралізації влади, внесенні змін до Конституції, захисті національних меншин, російськомовного населення. Вона полягає в єдності, цілісності й суверенності української держави».
«І з цим ми поїхали на Схід, із цим ми звернулися до Донецька, Луганська, Одеси і Миколаєва, Львова та Тернополя. І саме цього очікує вся країна. Країна очікує миру, спокою і злагоди», – сказав він.
Глава Уряду наголосив, що для цього у Парламенті створена конституційна комісія, представлена всіма політичними силами як зі Сходу, так і з Заходу: «У її роботі взяли участь законно обрані мери міст, у тому числі й Східної України, та представники депутатського корпусу. Вони сьогодні представляють наших політичних опонентів, але вони представляють людей, які проживають у Донецьку чи Луганську, і вони отримали мандат від цих людей. Саме вони мають законне право висловлювати волю і інтереси Сходу України».
«Ми далі продовжуємо наш загальнонаціональний діалог. Але ті, хто тримають зброю в руках, не хочуть єдності країни. Вони не говорять про те, як надати додаткові повноваження тим чи іншим регіонам чи захистити права національних меншин. Їхнє завдання, яке спонсорується Російською Федерацією – це знищення української незалежності», - наголосив Прем’єр-міністр.
Арсеній Яценюк підкреслив, що керівництво Росії протягом останніх декількох тижнів «мовчить з приводу того, що їхні розвідувально-диверсійні сили разом із місцевими терористами з автоматами стріляють і вбивають українських військовослужбовців і мирних громадян»: «Де позиція російської влади, яка б засудила тероризм?».
Він нагадав, що в Росії протягом останніх двох днів розпочалися дві антитерористичні операції - в Нальчику та Махачкалі: «Тобто Росія з терористами бореться, а коли Україна почала захищати своїх громадян, то це, виявляється, не боротьба з тероризмом, а це, на думку Росії,– придушення протестів».
«Видається, що тільки одна країна в світі – Росія, не бачить те, що російські диверсійні групи вчиняють терористичні акти на території України», - сказав він.
Арсеній Яценюк підкреслив, що Уряд очікує зустрічі у форматі Україна, ЄС, США та Росія, яка має відбутися завтра у Швейцарії.
Він повідомив, що на засіданні Уряду будуть обговорені директиви для Міністра закордонних справ України на цю зустріч: «Директива тільки одна - російський уряд повинен негайно відкликати свої розвідувально-диверсійні групи, засудити терористів і вимагати від них звільнення приміщень і адміністрацій».
«Завтра з нашими західними партнерами ми готові провести першу зустріч із Росією в такому форматі. Ця зустріч повинна бути не протокольна, а мати на меті стабілізацію ситуації в Україні, зупинку терористичної діяльності, яка підтримується Російською Федерацією, і поновлення діалогу», - підкреслив Глава Уряду.
Ця позиція, за його словами, повинна «відновити стабільність в Європі в цілому»: «Тому що сьогоднішні події загрожують Україні, українцям і стали загрожувати Європі та ЄС. Стало зрозуміло, що наші російські сусіди вирішили будувати нову Берлінську стіну, хочуть повернутися в період холодної війни і до цього почали готуватися через гарячий тероризм на території України».
«Диригування всіх цих терористичних операцій російськими спецслужбами не просто неприпустимі, а є міжнародним злочином», - наголосив Прем’єр-міністр.
«Наше звернення до Росії – зупиніть підтримку терористів, засудіть їх, а ми всередині країни самі розберемося», - підкреслив Арсеній Яценюк.

Переглядів: 443 | Додав: Sapelkin | Рейтинг: 0.0/0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Історія
Герб
Вибори 2015
Вибори
Реформи в Україні
РЕФОРМИ
Підтримай АРМІЮ
Відправ СМС на номер 565
Пошук
Форма входу
Меню
Підписка

Введіть свою email адресу:

Отримуйте свіжі новини

Календар
«  Квітень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Банери
Установите Flash player для просмотра!
Вверх
Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz