lorem

admteof@ukr.net

РЕКОМЕНДАЦІЙНИЙ ПЕРЕЛІК інформаційно-довідкових матеріалів з питань цивільного захисту Теофіпольського району

Приймальням «гарячої телефонної лінії» для надання консультативної допомоги населенню щодо дій у разі загрози та виникнення надзвичайних ситуацій
Телефони " Гарячої лінії" Райдержадміністрації:3-12-34; 3-06-63

Все про субсидії

БЕЗПЕКА ГРОМАДЯН
Безпека громадян
Меню сайту
Повідомлення
Голодомор
Податкова
Головна » 2016 » Січень » 26 » Перша колегія 2016 року
16:50
Перша колегія 2016 року

Сьогодні, 26 січня під керівництвом першого заступника голови обласної державної адміністрації Василя Процюка відбулось розширене засідання колегії облдержадміністрації. Участь у засіданні взяли голова обласної ради Михайло Загородний, міський голова Олександр Симчишин, керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, керівники територіальних підрозділів ЦОВВ, голови райдержадміністрацій, голови міських (міст обласного значення) рад.

На початку колегії Василь Процюк виконав приємну місію та, відповідно до Указів Президента України Петра Порошенка, вручив державні нагороди секретарю Волочиської міської ради Аліні Коваль (орден княгині Ольги ІІІ ступеня) та начальнику конструкторсько-технологічного відділу відокремленого підрозділу «Хмельницька атомна електрична станція» державного підприємства «Національна атомна енергогенеруюча компанія «Енергоатом» Сергію Постнікову (почесне звання «Заслужений енергетик України»).

З першим питанням щодо роботи підприємств житлово-комунального господарства області по забезпеченню життєдіяльності населення виступив заступник начальника управління житлово-комунального господарства облдержадміністрації Григорій Ващук.

За словами посадовця, всі 75 підприємств житлово-комунального господарства області, які належать до сфери впливу управління, ще в 2015 році отримали надійну технічну підготовку до роботи в умовах осінньо-зимового періоду. На об’єктах теплопостачання до опалювального сезону підготовлено 546 котелень, 581,2 км. теплових мереж, 110 центральних теплових пунктів. На відомчих котельнях створено запаси вугілля в обсязі 10,3 млн. тонн.

На об’єктах водопровідно-каналізаційного господарства підготовлено  16,7 км. водопровідних та 8,95 км. каналізаційних мереж, 115 водонасосних станцій. Комплексно підготовлено до зими 4599 житлових будинків. Відремонтовано 664 покрівлі, 383 опалювальних системи, 504 електрощитових, тощо. У соціальній сфері до зими підготовлено 785 шкіл, 730 дитячих садочків та 71 лікарня. У дорожньо-мостовому господарстві капітально відремонтовано 215,6 тис.м2 міських вулиць та доріг за кошти місцевих бюджетів, підготовлено 221 одиниця спеціалізованої прибиральної техніки, заготовлено 39 тис. тонн  посипочного матеріалу.

Управління житлово-комунального господарства здійснює постійний моніторинг показників фінансово-господарського стану підприємств житлово-комунального господарства області.

Так, станом на 1 січня 2016 року збитки підприємств житлово-комунального господарства області  складають 40,5 млн. грн. Важкий фінансовий стан житлово-комунального господарства області обумовлений збитковими тарифами для населення на послуги, які надають підприємства галузі.

Разом з тим, заборгованість населення за житлово-комунальні послуги у 2015 році зменшилась на 9,5 млн. грн. або 12,6% та станом на 1 січня 2016 року становить 65,9 млн. грн.

За даними Держкомстату по рівню оплати населенням житлово-комунальних послуг за 11 місяців 2015 року (101,1%) область перебуває на 9 місці в Україні. Серед міст та районів області найвищий рівень оплати за житлово-комунальні послуги спостерігався в Старосинявському, Красилівському, Новоушицькому, Славутському та Летичівському районах (143,4–131,5%).

Рівень розрахунку підприємств комунальної теплоенергетики області за спожитий природний газ за січень-грудень 2015 року – 91,6%. Заборгованість на 1 січня 2016 року –  120,6 млн.грн, з урахуванням боргів минулих років, у т.ч. 42,8 млн.грн – за 2015 рік.

По рівню розрахунку за газ у 2015 році, за даними НАК Нафтогаз України,область перебуває на 8 місці в державі.

В умовах енергетичної кризи підприємствами комунальної теплоенергетики, водопровідно-каналізаційного господарства, споживачами житлово-комунальних послуг  вживаються заходи щодо енергозбереження.

У 2015 році реконструйовано 56 котелень та 85 котлів, 42 котельні переведені на альтернативні види палива, 34 з яких працюватимуть на дровах, пілетах та 8 на вугіллі. Орієнтовний обсяг передбаченого скорочення споживання природного газу становитиме 3425,3 тис.м³/на рік, заміщення споживання природного газу становитиме 5746,0 тис.м³/на рік.

З метою економії коштів та енергозбереження у житлових будинках, закладах бюджетної сфери, інших установах та підприємствах встановлюються засоби обліку теплової енергії (лічильники гарячого та холодного водопостачання).

З метою підвищення якості послуг у сфері утримання житлового фонду  та створення конкурентного середовища на ринку таких послуг в області утворено 605 ОСББ, які обслуговують 1761,8 тис.м2 житла або 16,8% усього житлового фонду. У минулому році створено 51 ОСББ.

Підсумовуючи сказане Григорій Ващук вкотре наголосив на тому, що задля вирішення нагальних проблем, які існують в житлово-комунальній сфері потрібно додаткове виділення коштів з державного та місцевих бюджетів, і в цьому напрямку ведеться постійна робота.

Другим питанням порядку денного підбито підсумки проведення зовнішнього незалежного оцінювання учнів загальноосвітніх навчальних закладів у 2015 році.

Директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Олег Фасоля наголосив, що упродовж 2008-2011 років випускники області отримували хороші результати, що відображалось високим місцем області (в середньому – 10 місце) у загальноукраїнському рейтингу абітурієнтів. Проте наступне падіння рейтингу (у 2014р. – 19 місце) лише зараз вдалося зупинити та почати відновлювати позиції. За результатами ЗНО-2015  Хмельницька область посіла 14 місце у Всеукраїнському рейтингу, покращивши результати з усіх навчальних предметів, крім географії.

Хмельницька область може пишатися тим, що у 2015 році 39 випускників отримали максимальних 200 балів, тоді як у 2014 році таких осіб було лише 18.

Олег Фасоля на прикладі проходження ЗНО з української мови і літератури в 2015 році продемонстрував те, яким чином складався рейтинг абітурієнтів. Так, для проходження ЗНО з української мови і літератури в області із зареєстрованих 10056 осіб, з’явилося 9713, що склало 96,6 відсотків. Всього до рейтингового списку було включено 7264 навчальних заклади України. Із Хмельницької області у зазначеному рейтингу 265 шкіл І-ІІІ ступенів, результати 142 школи І-ІІІ ступенів не аналізувались, оскільки у них випускників було менше 10 осіб.

До першої тисячі рейтингу із 7264 навчальних закладів України з області  потрапило 30 навчальних закладів, серед яких 21 заклад нового типу – ліцеї, гімназії, колегіуми та спеціалізовані школи, 2 приватні школи(«Антей» та «Гармонія») та лише 7 загальноосвітніх шкіл І-ІІІ ступенів. Серед них тільки 2 сільські школи.

Відповідно цього рейтингу, до ТОП-200 ліцеїв та гімназій України увійшло 3 заклади освіти області:  Хмельницький ліцей №17 – 93 місце, Хмельницька гімназія №1 ім. Володимира Красицького – 156 місце, Гімназія №2 м. Хмельницького – 169 місце відповідно.

До останньої тисячі потрапили аж 30 навчальних закладів області, серед яких 5 закладів нового типу. Решта, 25 шкіл І-ІІІ ступенів із сільської місцевості.

З 2014 року Український центр оцінювання якості освіти розпочав проведення моніторингу відповідності одержаних вступниками балів ЗНО та результатів їх шкільного оцінювання (зокрема, йдеться про золоті і срібні медалі випускників). В області також було проведене таке порівняння.

Як результат, порівняльний аналіз рівня досягнень випускників у школі та у ЗНО виявив факти значної невідповідності між ними у багатьох закладах освіти області, в т.ч. інноваційних закладах, закладах сільської і міської місцевості. Виявляється, що школа оцінює випускників вище, ніж вони насправді заслуговують.

Наслідком  невідповідності річних оцінок і результатів ДПА (отриманих за результатом ЗНО) з української мови став факт неотримання замовлених раніше медалей (як золотих, так і срібних).

Порівняльний аналіз результатів ДПА з української мови за показником «високий рівень» дозволяє виявити чітку тенденцію: чим меншою є кількість учнів у школі, тим нижчим є відсоток випускників, що отримали високий бал за результатами зовнішнього незалежного оцінювання. Так жоден учень з малокомплектних шкіл Кам’янець-Подільського, Летичівського, Новоушицького, Полонського, Славутського, Чемеровецького, Хмельницького районів не здав ЗНО на високий рівень.

Ще один порівняльний аналіз результатів ДПА з української мови за показником «початковий рівень» засвідчив іншу яскраво виражену тенденцію: чим меншою є наповненість школи, тим більшим є відсоток випускників, які склали ЗНО з даного предмету лише на початковому рівні.

Усе вищезазначене, на жаль, красномовно свідчить про недостатній рівень якості освіти у школах з малою наповненістю. Така ситуація має цілу низку причин, які не обмежуються лише недостатньою кваліфікацією вчителів.

Результати ЗНО-2015 розглянуті на засіданні колегії Департаменту освіти і науки облдержадміністрації, засіданнях колегій місцевих органів управління освітою за участю директора та представників Департаменту, проаналізовані  методистами ХОІППО і вже організовано методичний супровід формування готовності учителя до підготовки учнів до ЗНО.

У час реформування системи освіти, як і всього українського суспільства, увага усіх органів влади має бути зосереджена на забезпеченні високої результативності навчальної діяльності шляхом ефективного, обґрунтованого використання фінансових, матеріальних, кадрових, інтелектуальних ресурсів.

Головним аргументом перед батьками та громадськістю у створенні нової, сучасної освітньої мережі має стати результативність діяльності кожного навчального закладу.

Органи управління освітньою галуззю, які знаходяться у підпорядкуванні місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування мають об’єктивно підходити до професійної оцінки діяльності педагогів. Основним критерієм у атестації, як того вимагає положення про атестацію, має бути результативність навчальної діяльності педагога, яку можна виміряти об’єктивно оціненими досягненнями учнів – підсумував свою доповідь Олег Фасоля.

За результатами колегії було прийнято відповідні рішення та надано необхідні доручення задля усунення недоліків у роботі.

 

М. Калина

Джерело: http://www.adm-km.gov.ua/?p=1150

Переглядів: 611 | Додав: Sapelkin | Рейтинг: 0.0/0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Історія
Герб
Вибори 2015
Вибори
Реформи в Україні
РЕФОРМИ
Підтримай АРМІЮ
Відправ СМС на номер 565
Пошук
Форма входу
Меню
Підписка

Введіть свою email адресу:

Отримуйте свіжі новини

Календар
«  Січень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Банери
Установите Flash player для просмотра!
Вверх
Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz