lorem

admteof@ukr.net

РЕКОМЕНДАЦІЙНИЙ ПЕРЕЛІК інформаційно-довідкових матеріалів з питань цивільного захисту Теофіпольського району

Приймальням «гарячої телефонної лінії» для надання консультативної допомоги населенню щодо дій у разі загрози та виникнення надзвичайних ситуацій
Телефони " Гарячої лінії" Райдержадміністрації:3-12-34; 3-06-63

Все про субсидії

БЕЗПЕКА ГРОМАДЯН
Безпека громадян
Меню сайту
Повідомлення
Голодомор
Податкова
Головна » 2013 » Червень » 10 » Перші підсумки медичної реформи підтверджують правильність обраного курсу - Ірина Акімова
12:17
Перші підсумки медичної реформи підтверджують правильність обраного курсу - Ірина Акімова
Реформування медичної галузі відбувається за стратегічно визначеним напрямом, а реформа первинної медичної допомоги вже вийшла за межі пілотних регіонів, наголошує Перший заступник Глави Адміністрації Президента України Ірина Акімова.
Коментуючи на брифінгу перші результати медичної реформи, вона підкреслила, що вже визначилися лідери цього процесу та окреслюються позитивні результати.
«Реформа рухається в тому напрямку, який був визначений у Програмі економічних реформ та Національному плані дій. Швидкість руху між пілотними та непілотними регіонами, звичайно, різна, але в цілому рух йде за обраним напрямком», - сказала вона.
І.Акімова повідомила, що з метою інспектування впровадження медичної реформи на місцях, зокрема в частині розвитку сімейної медицини, здійснено ряд регіональних поїздок.
«Президент поставив завдання в рамках підготовки до проведення Комітету з економічних реформ, який відбудеться незабаром, подивитися на власні очі, яким чином розвивається один із головних напрямків медичної реформи - розвиток інституту сімейної медицини в регіонах», - підкреслила Перший заступник Глави АПУ.
Так, за її словами, в регіонах, які демонструють найвищі темпи реформування медичної сфери, зокрема в пілотних, підвищено доступність меддопомоги, покращено оснащеність медичних закладів, скориговано графіки їх роботи для зручності пацієнтів, проведено виїзні обстеження мешканців сіл вузькопрофільними спеціалістами та організовано цільові прийоми.
Крім того, поступово вдосконалюється система фінансового забезпечення медичної сфери, що дозволить суттєво підвищити рівень зарплат лікарів, підкреслила І.Акімова.
Також, за її словами, започатковано реалізацію програм «місцевих стимулів» (що стосується в першу чергу безкоштовного надання службового чи приватного житла), запроваджено безоплатну перекваліфікацію для лікаря та збільшено держзамовлення на підготовку лікарів загальної практики - сімейної медицини. «Механізми стимулювання лікарів обов’язково повинні бути. Ми йдемо правильним шляхом, тому що вони дають видимий ефект у першу чергу для пацієнтів», - зазначила Перший заступник Глави АПУ.
Вона також запевнила, що всі зауваження та пропозиції, зібрані під час робочих поїздок, будуть опрацьовані найближчим часом та враховані для вдосконалення процесу впровадження медичної реформи.
Переглядів: 657 | Додав: art1288 | Рейтинг: 0.0/0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Історія
Герб
Вибори 2015
Вибори
Реформи в Україні
РЕФОРМИ
Підтримай АРМІЮ
Відправ СМС на номер 565
Пошук
Форма входу
Меню
Підписка

Введіть свою email адресу:

Отримуйте свіжі новини

Календар
«  Червень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Банери
Установите Flash player для просмотра!
Вверх
Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz