lorem

admteof@ukr.net

РЕКОМЕНДАЦІЙНИЙ ПЕРЕЛІК інформаційно-довідкових матеріалів з питань цивільного захисту Теофіпольського району

Приймальням «гарячої телефонної лінії» для надання консультативної допомоги населенню щодо дій у разі загрози та виникнення надзвичайних ситуацій
Телефони " Гарячої лінії" Райдержадміністрації:3-12-34; 3-06-63

Все про субсидії

БЕЗПЕКА ГРОМАДЯН
Безпека громадян
Меню сайту
Повідомлення
Голодомор
Податкова
Головна » 2013 » Вересень » 25 » Під головуванням Василя Ядухи відбулася колегія обласної державної адміністрації
11:01
Під головуванням Василя Ядухи відбулася колегія обласної державної адміністрації
24 вересня 2013 року голова районної державної адміністрації Юрій Кучерук взяв участь у виїзному засіданні колегії обласної державної адміністрації, яка відбулася у Волочиську. Перед початком засідання її члени на чолі з головою облдержадміністрації Василем Ядухою відвідали ряд об’єктів, ознайомилися із соціально-економічним розвитком району та райцентру. Питання стану взаємодії місцевих державних адміністрацій з органами внутрішніх справ обласного та районного рівня у сфері забезпечення дотримання норм Конституції і законів України, забезпечення правопорядку, захисту прав і свобод громадян; стану та перспектив розвитку галузі молочного скотарства в області»; забезпечення реалізації житлових прав дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування обговорили під час засідання.
По першому питанню порядку денного інформувала Лілія Бернадська, заступник голови-керівник апарату облдержадміністрації. Вона, зокрема, зазначила, що перші результати, отримані за короткий проміжок дії нового Кримінального процесуального кодексу, вселяють впевненість, що ми матимемо позитивні наслідки для українського суспільства щодо суттєвої гуманізації кримінального процесу. Реалізація довгострокових загальнодержавних та обласних програм і планів у правоохоронній сфері, заходів, визначених на засіданнях колегії облдержадміністрації, міжвідомчих координаційних нарадах, сприяла тому, що місцеві органи виконавчої влади та правоохоронні органи почали працювати над виконанням завдань Президента, як єдиний державний організм. Лілія Бернадська підкреслила, що вперше за останні роки спостерігається тенденція до зниження питомої ваги тяжких і особливо тяжких злочинів, у тому числі кількості таких найбільш небезпечних злочинів, як умисні вбивства. Кількість неповнолітніх, що скоїли кримінальні правопорушення, скоротилась у півтора рази.
«Криміногенна ситуація – серйозний дестабілізуючий фактор, який сьогодні у значний мірі визначає ефективність системи державної влади і місцевого самоврядування, довіру громадян до правоохоронних органів. Президент України Віктор Янукович неодноразово піднімає питання щодо зміцнення законності, ефективності роботи правоохоронних органів у протидії злочинності та корупції, які перешкоджають реформуванню і розвитку країни. Цілком логічно, що забезпечення законності, прав і свобод громадян, інтересів держави на відповідній території – це наше з вами спільне завдання», - сказав голова облдержадміністрації Василь Ядуха. Він підкреслив, що Хмельниччина – це регіон, який динамічно розвивається, має позитивні тенденції в усіх напрямах соціально-економічного розвитку. І в цьому, без сумніву, є внесок правоохоронних органів. « Рівень злочинності на 10 тисяч населення області значно нижчий, ніж в державі – 65 злочинів проти 117. Меншою, ніж у державі є питома вага особливо тяжких злочинів. Кращим за загальнодержавний є показник розкриття злочинів», - зауважив очільник краю. У цьому контексті особлива увага приділяється дотриманню законності, забезпеченню прав та інтересів кожного мешканця краю. Тому, за словами Василя Ядухи, головні пріоритети у роботі місцевої влади – це контроль за збереженням та раціональним використанням державного майна, станом фінансової дисципліни, виконанням зобов’язань перед бюджетом, недопущення росту боргів із заробітної плати та підняття рівня оплати праці, боротьба з тіньовою зайнятістю та виплатою заробітної плати у конвертах тощо. « За цими питаннями стоїть конкретна людина, її інтереси та потреби», - наголосив Василь Ядуха.
Область за чисельністю поголів’я великої рогатої худоби і корів в державі впевнено займає - третє місце, а в західному регіоні – друге; за темпами збільшення поголів’я великої рогатої худоби – друге місце в державі, по західному регіону – перше, за темпами збільшення поголів’я свиней та птиці у сільськогосподарських підприємствах – друге місце в державі, по західному регіоні – перше. Про це інформував Олег Стрілецький, директор Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації. За його словами, до відповідного періоду минулого року по всіх категоріях господарств поголів’я великої рогатої худоби збільшено - на 8%, свиней - на 17%, овець і кіз - на 4%, птиці на - 46%. Виробництво м’яса зросло - на 8%, яєць на - 79%, в сільськогосподарських підприємствах виробництво молока зросло на 4%. Забезпечено стабільну цінову ситуацію на ринку закупівлі молока в населення. Закупівельна ціна на молоко від особистих селянських господарств становить 2,20 -2,80 гривень за кілограм.
Коментуючи це питання, голова облдержадміністрації наголосив, що повна відповідальність щодо відновлення галузі тваринництва на кожній території лягає на голів районних адміністрацій і рад. «Тільки через роботу влади з людьми можна забезпечити позитивний результат», - сказав Василь Ядуха. Він подякував за роботу керівникам району і господарств Волочиського району, які мають позитивну динаміку в розвитку галузі.
Одним із головних пріоритетів органів влади усіх рівнів у нашій державі є соціальний захист дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, зокрема у частині забезпечення їх житлом. «На одному з засідань Ради регіонів Президент України чітко висловив цю позицію і доручив органам влади взяти це питання на контроль. А тому спільно з органами влади і місцевого самоврядування потрібно зробити все, щоб діти відчули піклування. Ніхто має усунутися від вирішення проблем виділення житла сиротам та особам з їх числа після їх вибуття із навчальних закладів, як це передбачено чинним законодавством. Не мільйони потрібно закладати, а правильно і раціонально формувати бюджетну політику, використовувати безхазяйне житло. Кошти мають бути закладені і визначені чіткі об’єкти, які будуть придбані для цієї категорії дітей», - наголосив Василь Ядуха у ході розгляду третього питання порядку денного.
Під час засідання колегії також затвердили план роботи обласної державної адміністрації на IV квартал 2013 року.
За підсумками обговорення питань порядку денного прийняті протокольні рішення.
У роботі колегії взяли участь голови районних державних адміністрацій, голови районних рад, міські( міст обласного та районного значення) голови, селищні голови районних центрів, начальники міськрайвідділів УМВС України в області, керівники відділів апарату, структурних підрозділів облдержадміністрації, територіальних підрозділів центральних органів влади, обласних організацій, установ, представники засобів масової інформації. У роботі колегії взяв участь Ігор Оприщенко, головний консультант-інспектор Головного управління з питань регіональної та кадрової політики Адміністрації Президента України.
Переглядів: 738 | Додав: andriy | Рейтинг: 5.0/1
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Історія
Герб
Вибори 2015
Вибори
Реформи в Україні
РЕФОРМИ
Підтримай АРМІЮ
Відправ СМС на номер 565
Пошук
Форма входу
Меню
Підписка

Введіть свою email адресу:

Отримуйте свіжі новини

Календар
«  Вересень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Банери
Установите Flash player для просмотра!
Вверх
Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz