lorem

admteof@ukr.net

РЕКОМЕНДАЦІЙНИЙ ПЕРЕЛІК інформаційно-довідкових матеріалів з питань цивільного захисту Теофіпольського району

Приймальням «гарячої телефонної лінії» для надання консультативної допомоги населенню щодо дій у разі загрози та виникнення надзвичайних ситуацій
Телефони " Гарячої лінії" Райдержадміністрації:3-12-34; 3-06-63

Все про субсидії

БЕЗПЕКА ГРОМАДЯН
Безпека громадян
Меню сайту
Повідомлення
Голодомор
Податкова
Головна » 2013 » Січень » 24 » Під головуванням Василя Ядухи відбулася колегія облдержадміністрації
16:16
Під головуванням Василя Ядухи відбулася колегія облдержадміністрації
     На порядок денний розширеного засідання колегії облдержадміністрацій винесли два питання. «Результати проведених протягом 2012 року контрольних заходів загалом засвідчили покращення стану фінансово-бюджетної дисципліни в області, оскільки зменшилася питома вага підприємств, установ, організацій області, які допустили порушення», - зазначила Лариса Одинець, начальник Державної фінансової інспекції в області, інформуючи про стан фінансово-бюджетної дисципліни в області за 2012 рік. За її словами, питома вага втрат відносно до охоплених контролем ресурсів за 2012 рік становить лише 0,7 % (в 2011 році - 1,2%). Меншими стали й обсяги допущених об’єктами контролю фінансових порушень. Зокрема, обсяги виявлених збитків зменшилися з 64,1 млн.грн. у 2011 році до 44,8 млн.грн. у 2012 році. «Встановлення жорсткого контролю за ефективним витрачанням кожної бюджетної гривні – це питання №1, вимога Президента України Віктора Януковича, яку він озвучив під час засідання Комітету з економічних реформ. Це питання часу», - наголосив Василь Ядуха.
         Голова адміністрації особливо наголосив, що керівники усіх рівнів, в першу чергу районів і міст, мають проаналізувати ефективне використання бюджетних коштів і вжити дієвих заходів щодо забезпечення порядку у використанні бюджетних коштів, майна та інших питань, які стосуються державної і комунальної власності, а також притягнути винних осіб до відповідальності. Водночас він відзначив, що не всі керівники підприємств, установ та організацій області спрямовують свої зусилля на подолання проблем у фінансово-господарській діяльності та забезпечення фінансової дисципліни.
         Проблемними питаннями, які продовжують мати місце і призводять до втрат доходів бюджетів, за словами голови адміністрації, залишаються передача оренди землі по занижених ставках, використання бюджетних коштів при виконанні ремонтно-будівельних робіт приватними структурами, незаконне нарахування та виплата заробітної плати, порушення при проведенні процедур закупівель. «Дії керівництва бюджетних установ, які сьогодні закуповують товари або продукти харчування, в інших регіонах в той час, коли такі ж виробляються у нас, розцінюються як пряме зловживання. Продукція має закуповуватися у місцевих товаровиробників», - наголосив очільник краю.
         З метою посилення фінансово-бюджетної дисципліни обласна влада, за словами Василя Ядухи, і надалі підтримуватиме дії Держфінінспекції щодо належного реагування на факти порушень, а це – передача матеріалів контрольних заходів до правоохоронних органів для порушення кримінальних справ, ініціювання звільнення з займаних посад керівників підприємств, установ, організацій області, які допустили фінансові порушення та відмовляються виконувати законні вимоги щодо їх усунення.
         Про використання коштів субвенцій з державного та обласного бюджетів, передбачених для реалізації інвестиційних проектів соціально-економічного розвитку області у 2012 році інформувала Віра Бригадир, начальник управління регіонального розвитку, містобудування, архітектури та будівництва облдержадміністрації. «Впродовж 2009-2012 років на соціально-економічний розвиток області з державного бюджету виділено 283.0 млн.грн., у тому числі у: 2009 році – 15,8 млн.грн.; 2010 році – 56,6 млн.грн.; 2011 році – 99,5 млн. грн.; 2012 році – 111,3 млн.грн. або в 7 разів більше ніж у 2009 році. Без урахування коштів на реконструкцію обласного перинатального центру всього профінансовано - 82,9 млн.грн. освоєно 54,2 млн.грн. або 65,4% до обсягу профінансованих коштів», - сказала Віра Іванівна.
         Коментуючи ситуацію, Василь Ядуха наголосив, що особливу увагу необхідно звернути на проведення тендерних процедур, комплексну підготовку виконавчої документації по об’єктах, а найважливіше – освоєння у повному обсязі державних коштів. Що стосується терміну проведення тендерних процедур, то його, переконаний голова адміністрації, потрібно зменшити вполовину до одного місяця. Таку пропозицію він має намір озвучити перед членами Уряду нашої держави.
         Участь в колегії обласної державної адміністрації прийняли голова Теофіпольської районної державної адміністрації В.Довжук та заступник голови районної ради О.Лопушанська.

Переглядів: 616 | Додав: art1288 | Рейтинг: 0.0/0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Історія
Герб
Вибори 2015
Вибори
Реформи в Україні
РЕФОРМИ
Підтримай АРМІЮ
Відправ СМС на номер 565
Пошук
Форма входу
Меню
Підписка

Введіть свою email адресу:

Отримуйте свіжі новини

Календар
«  Січень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Банери
Установите Flash player для просмотра!
Вверх
Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz