lorem

admteof@ukr.net

РЕКОМЕНДАЦІЙНИЙ ПЕРЕЛІК інформаційно-довідкових матеріалів з питань цивільного захисту Теофіпольського району

Приймальням «гарячої телефонної лінії» для надання консультативної допомоги населенню щодо дій у разі загрози та виникнення надзвичайних ситуацій
Телефони " Гарячої лінії" Райдержадміністрації:3-12-34; 3-06-63

Все про субсидії

БЕЗПЕКА ГРОМАДЯН
Безпека громадян
Меню сайту
Повідомлення
Голодомор
Податкова
Головна » 2013 » Серпень » 1 » Підвищення енергоефективності та зменшення енерговитрат у ЖКК – через впровадження новітніх технологій
15:06
Підвищення енергоефективності та зменшення енерговитрат у ЖКК – через впровадження новітніх технологій
Одним з основних завдань Української держави є суттєве зменшення неефективного споживання енергетичних ресурсів. Вирішити це завдання неможливо без цілеспрямованої енергетичної політики. На виконання доручень Глави держави в області впроваджуються заходи з енергозбереження, переходу до широкого впровадження у виробництво інновацій. Із досвідом провідного підприємства краю - КП "Міськтепловоденергія”- у Кам’янці-Подільському під час виїзної наради знайомилися голова облдержадміністрації Василь Ядуха, заступники, керівники районів та міст обласного значення. Участь у нараді взяв також народний депутат України Володимир Мельниченко.
Мета виїзної наради – ознайомитися із станом підготовки котелень та інших об’єктів житлово-комунального господарства до опалювального сезону, перейняти досвід із впровадження найсучасніших технологій з енергозбереження. «Впровадження новітніх технологій – на часі. Це потрібно робити, аби забезпечувати якісне надання послуг, але при цьому тарифи на ці послуги не мають підвищуватися. Ми повинні виконати доручення Президента Віктора Януковича і за три роки вполовину скоротити використання природного газу. Цього можна досягти шляхом модернізації існуючих систем та впровадження нових технологій», - сказав Василь Ядуха. Прикладом ефективної роботи у даному напрямі він назвав КП "Міськтепловоденергія”: «Це одне з тих підприємств, яке працює по-сучасному, яке завжди в пошуку, де надають з виконує з десяток видів послуг. Тут досягли багато чого, є напрацювання. Працюють з різними структурами, фондами, Світовим банком», - підкреслив очільник краю.
Зі слів директора підприємства Валерія Гордійчука, котельні до подачі тепла наразі готові на 90%. Завдяки проведеним роботам з модернізації в автоматичному режимі цьогоріч працюватимуть 7 котелень. Це дає змогу економити тільки на заробітній платі більше мільйона гривень на рік. Ощадливо працюватиме і новий універсальний твердопаливний котел, якому підходить і вугілля, і торф, і дрова. Вигоду з впровадження новітніх технологій вже порахували. Директор підприємства, каже, що за 2-3 роки зможуть досягти економії близько 5 мільйонів гривень.
Разом з тим, тарифи за надані послуги тут вищі, ніж в обласному центру. Василь Ядуха висловив свою думку з цього приводу: «Якщо ми запровадимо енергозберігаючі технології, в тому числі твердопаливні котли, відбудуємо всю систему, зменшимо наполовину затрати на надання послуг, тоді й переглянемо тарифи. Іншого варіанту просто немає». Тому звертаючись до голів райдержадміністрацій та міських очільників, Василь Ядуха наголосив на першочергових завданнях: «Впровадження новітніх технологій, встановлення твердопаливних котлів, використання місцевих ресурсів – тирси, дров, вугілля та пелетів,- все це має запрацювати на повну потужність. Кошти, які ми виділили по програмі енергозбереження, обов’язково мають бути освоєні».
Болючим для деяких територій залишається питання розрахунків за спожитий природний газ. Боргують міста Хмельницький, Кам’янець-Подільський, Шепетівка та Славута. Суми коливаються від 4 до 11 мільйонів гривень. «Населення цих міст має знати, що є величезні недопрацювання місцевої влади, яка не працює по розрахунках за надані послуги. Через це, якщо не будуть вжиті кардинальні заходи, території можуть не отримати через «Нафтогаз України» відповідні ліміти і вчасно не розпочати опалювальний період», - зауважив Василь Ядуха.
У ході візиту учасники виїзного засідання відвідали аварійно-диспетчерський центр КП "Міськтепловоденергія” , ознайомились з роботою "прозорого ЖЕКу” КП "Добробут”, що знаходиться на території мікрорайону Черемушки. Очільник краю дав високу оцінку організації роботи із споживачами послуг, зазначивши на необхідності впроваджувати такий досвід і на інших територіях.
Переглядів: 500 | Додав: andriy | Рейтинг: 5.0/1
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Історія
Герб
Вибори 2015
Вибори
Реформи в Україні
РЕФОРМИ
Підтримай АРМІЮ
Відправ СМС на номер 565
Пошук
Форма входу
Меню
Підписка

Введіть свою email адресу:

Отримуйте свіжі новини

Календар
«  Серпень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Банери
Установите Flash player для просмотра!
Вверх
Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz