lorem

admteof@ukr.net

РЕКОМЕНДАЦІЙНИЙ ПЕРЕЛІК інформаційно-довідкових матеріалів з питань цивільного захисту Теофіпольського району

Приймальням «гарячої телефонної лінії» для надання консультативної допомоги населенню щодо дій у разі загрози та виникнення надзвичайних ситуацій
Телефони " Гарячої лінії" Райдержадміністрації:3-12-34; 3-06-63

Все про субсидії

БЕЗПЕКА ГРОМАДЯН
Безпека громадян
Меню сайту
Повідомлення
Голодомор
Податкова
Головна » 2016 » Березень » 21 » Поїздка до Почаєва
15:10
Поїздка до Почаєва

11 березня учасники АТО разом із членами своїх родин відвідали святині міст Кременця та Почаєва. Поїздка до святинь відбулася за сприяння голови райдержадміністрації Маєвського Ю.Ф., першого заступника голови райдержадміністрації Вільшинського П.Г. Слова подяки варто сказати приватному підприємцю Щирбі О.О. та водію Шинкаруку В.В., голові районної організації ветеранів міліції Стучинському А.С., які вкотре підтримують учасників АТО.

На чолі з отцем Олександром, протоієреєм УПЦ, настоятелем Новоставецького храму учасники поїздки мали можливість приклонитися до святинь.

Маршрут руху був надзвичайно цікавим: спочатку делегація відвідала Свято-Богоявленський Кременецький жіночий монастир Тернопільської єпархії Української Православної Церкви, де помолились до головної Святині монастиря Чудотворної ікони Божої Матері «Скорботна», побували в Почаївській Лаврі, приклонилися до стопи Божої Матері, попили святої води та торкнулися святині.

За переказами, Почаївська Свято-Успенська лавра була заснована київськими монахами, які тікали від охопленого монголо-татарським нашестям Києва. На Почаївській горі в природних печерах вони заснували монастир. Через кілька років над Почаївською горою двом монахам та бідному пастухові з’явилася Матір Божа у вогняному стовпі. На камені, на вершині гори вона залишила відбиток правої стопи. Камінь розплавився як віск і зі стопи почало бити джерело цілющої води. До сьогодні стопа Богородиці є однією з найбільших святинь Почаївської лаври.

Учасники антитерористичної операції відвідали весь комплекс споруд Почаївської Лаври, до якого входять Успенський і Троїцький собори, так званий Літній храм, каплицю на честь 2000-ліття Різдва Христового, каплицю в честь Почаївської ікони Божої Матері, Теплий храм, архієрейський палац, чернечий корпус, Святі ворота, храм Преображення Господнього. Головними святинями лаври є слід від стопи Божої Матері з цілющим джерелом, Почаївська ікона Божої Матері, мощі святих Іова та Амфілохія Почаївських. Домінантою архітектурного комплексу є Успенський собор, побудований за проектом німецького архітектора Готфріда Гофмана у стилі пізнього бароко у 1771-1791 рр. на кошти відомого мецената графа Миколи Потоцького. Це найбільша споруда на території історичної забудови лаври, оскільки сьогодні в комплекс монастиря входить новозбудований храм Преображення Господнього, який своєю величчю та внутрішнім простором переважує над Успенським собором. Храм має хрестоподібну форму та розділений на три частини аркадами колон. На одному з ярусів іконостаса прямо над царськими вратами розміщена відома християнському світу Почаївська ікона Божої Матері – старовинний образ у позолоченому восьмипроменистому обрамленні.

Екскурсоводом групи був семінарист Почаївської духовної семінарії, студент 3-го курсу, Андрій. Також делегація побувала на Свято-Духівському скиту Почаївської Лаври, де відвідали господарський двір, зоокуток, ознайомилась з життям монахів, побували в трапезній. Мали можливість скупатися в озері Святої Анни.

В наступній поїздці, яка запланована на травень місяць, отець Олександр планує показати хлопцям дзвінницю Почаївської Лаври.

Переглядів: 661 | Додав: Sapelkin | Рейтинг: 0.0/0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Історія
Герб
Вибори 2015
Вибори
Реформи в Україні
РЕФОРМИ
Підтримай АРМІЮ
Відправ СМС на номер 565
Пошук
Форма входу
Меню
Підписка

Введіть свою email адресу:

Отримуйте свіжі новини

Календар
«  Березень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Банери
Установите Flash player для просмотра!
Вверх
Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz