lorem

admteof@ukr.net

РЕКОМЕНДАЦІЙНИЙ ПЕРЕЛІК інформаційно-довідкових матеріалів з питань цивільного захисту Теофіпольського району

Приймальням «гарячої телефонної лінії» для надання консультативної допомоги населенню щодо дій у разі загрози та виникнення надзвичайних ситуацій
Телефони " Гарячої лінії" Райдержадміністрації:3-12-34; 3-06-63

Все про субсидії

БЕЗПЕКА ГРОМАДЯН
Безпека громадян
Меню сайту
Повідомлення
Голодомор
Податкова
Головна » 2014 » Лютий » 10 » Представлено творчий звіт Теофіпольського району «Свою Україну любіть!», присвячений 200-річчю від Дня народження Тараса Шевченка
19:42
Представлено творчий звіт Теофіпольського району «Свою Україну любіть!», присвячений 200-річчю від Дня народження Тараса Шевченка
У цьому році, 9 березня, минає 200 років від дня народження національного пророка, невмирущого генія слова, воістину народного поета, художника, борця за ідеали справедливості та добра, за кращу долю України та українського народу - Тараса Григоровича Шевченка. У його щирому, проникливому слові з усією силою і красою заясніла горда і волелюбна українська душа. Це слово стояло в обороні прав та свобод рідного народу і стало тією духовною основою, на котрій була зведена незалежність Української держави.
З метою гідного відзначення 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка,  на виконання Указу Президента України Віктора Федоровича Януковича № 257 «Про додаткові заходи з підготовки та відзначення 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка», наказу управління культури, національностей та релігій облдержадміністрації №348 «Про проведення творчих звітів міст та районів області, присвячених 200-річчю від дня народження Тараса Шевченка» та з метою сприяння розвитку аматорського мистецтва, традиційного народного та сучасного мистецтва проводяться творчі звіти міст і районів Хмельниччини.
Сьогодні такий творчий звіт «Свою Україну любіть!» присвячений 200-річчю від Дня народження Тараса Шевченка  проведено і у Теофіпольському районі на базі Святецького будинку культури за участю начальника управління культури національностей та релігій Хмельницької обласної державної адміністрації Ірини Трунової, голови районної державної адміністрації Юрія Кучерука, заступника голови районної ради Олени Лопушанської.
Захід було розпочато з виступу народного аматорського духового оркестру Турівського СБК та знайомства з виставкою образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва.
До присутніх звернувся голова районної державної адміністрації Юрій Кучерук, який зазначив, що згідно Указу Президента України Віктора Федоровича Януковича № 257 - 2014 рік оголошено Роком творчості Тараса Шевченка. При цьому Президент України наголошує, що гідне відзначення 200-річчя Великого Кобзаря має консолідувати українське суспільство, зміцнювати імідж Української держави.
«Ювілей Кобзаря – не буденна подія у культурному житті нашого народу. Це важливий фактор виховання підростаючого покоління, пам'ять про славетні постаті, що зводили фундамент нашої державності.
Великий Кобзар став знаковою фігурою не лише української, а й світової літератури, здобувши право на безсмертя. Тому навіть через роки і віки не міліє, а прибуває джерело людської шани та поваги. В історичному розвитку України Тарас Шевченко  є надзвичайним як своєю обдарованістю, так і місцем в літературі, мистецтві, культурі.
Сповнені любов'ю до рідної землі, прагненням зробити життя українців гідним і достойним з натхненням звучать слова Тараса і сьогодні, коли Україна будує власний дім — незалежну, демократичну, суверенну державу. Глибоко переконаний, що вони є і будуть важливим орієнтиром та дороговказом на подальшому шляху державотворення і демократизації суспільства. Не має сумніву, що, як і мріяв наш великий Пророк, "оживе добра слава, слава України”.
Задля цього шануймося, дослухаймося до його мудрих настанов, будуймо всією громадою свій дім  у злагоді, мирі та любові, щоб діти наші і внуки отримали у спадок державу, яку заповідав нам Великий Кобзар. Нехай святеє Шевченкове ім’я об’єднає усіх українців незалежно від поглядів та переконань задля щасливого майбутнього рідного народу» - сказав очільник району, а також побажав усім учасникам урочистого заходу творчих злетів і перемог, успіхів, наснаги, і реалізації всіх задумів. 
З вітальним словом до присутніх звернулася
начальник управління культури національностей та релігій Хмельницької обласної державної адміністрації Ірина Трунова, яка побажала всім присутнім міцого здоров"я та гарного настрою, а учасникам заходу - творчої наснаги і заслуженої перемоги.
Після офіційної частини свята було розпочато виступи народних аматорських колективів району та окремих виконавців, які виконували пісенні та віршовані номери. Глядачі отримали від побаченого і почутого велике задоволення, а компетентне журі - можливість визначити переможців заходу, який проведено на високому художньому та організаційному рівні з представленою яскравою виставкою творів майстрів декоративно-прикладного та образотворчого мистецтва.
Також, під час заходу Ірина Трунова спільно з Юрієм Кучеруком привітали учасника бойових дій Великої Вітчизняної війни - Розмаріцу Харлампія Пилиповича, який нещодавно святкував 90-річчя від дня народження. Посадовці побажали ювіляру міцного здоров"я, невичерпної енергії, достатку і благополуччя, нових плідних успіхів на благо рідного краю.
 


















 
 
 
 
Переглядів: 906 | Додав: Sapelkin | Рейтинг: 5.0/1
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Історія
Герб
Вибори 2015
Вибори
Реформи в Україні
РЕФОРМИ
Підтримай АРМІЮ
Відправ СМС на номер 565
Пошук
Форма входу
Меню
Підписка

Введіть свою email адресу:

Отримуйте свіжі новини

Календар
«  Лютий 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Банери
Установите Flash player для просмотра!
Вверх
Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz