lorem

admteof@ukr.net

РЕКОМЕНДАЦІЙНИЙ ПЕРЕЛІК інформаційно-довідкових матеріалів з питань цивільного захисту Теофіпольського району

Приймальням «гарячої телефонної лінії» для надання консультативної допомоги населенню щодо дій у разі загрози та виникнення надзвичайних ситуацій
Телефони " Гарячої лінії" Райдержадміністрації:3-12-34; 3-06-63

Все про субсидії

БЕЗПЕКА ГРОМАДЯН
Безпека громадян
Меню сайту
Повідомлення
Голодомор
Податкова
Головна » 2016 » Січень » 29 » Президент: Ми добре засвоїли урок Крут – армія завжди буде пріоритетом
14:27
Президент: Ми добре засвоїли урок Крут – армія завжди буде пріоритетом

Президент Петро Порошенко відвідав Київський військовий ліцей імені Івана Богуна, де провів Урок Мужності для ліцеїстів та курсантів вищих військових навчальних закладів з нагоди вшанування пам’яті Героїв Крут.

Президент зазначив, що майже 100 років минуло від легендарного бою під Крутами у війні за свободу України, яка вже тоді тривала, – «війні проти України, яку вела Росія і в червоній, і в білій своїх іпостасях».

Глава держави підкреслив, що історія іноді нагадує біг по колу, і підтвердженням цього стало нещодавнє публічне зізнання очільника Росії про невизнання кордону, який у 1918 році при розпаді Російської імперії було проведено між Україною та Росією і який тоді був міжнародно визнаним. У зв'язку з цим Україна ініціювала обговорення цієї російської заяви в Раді Безпеки ООН. «Вбачаються чіткі історичні паралелі між подіями початку 1918 року та реаліями сьогоднішнього дня. Тоді, як і тепер, Росія не могла змиритися з існуванням самостійної України. Як у той час, так і зараз йде «гібридна» війна. От деякі спільні ознаки: невизнання країною-агресором факту своєї агресії, міф про громадянську війну, брехлива пропаганда, створення маріонеткових «республік», підтримка «п’ятої колони» в Україні тощо», – наголосив Петро Порошенко.

Президент зазначив, що нині стає традицією: в День пам'яті Героїв Крут вшановувати і пам’ять бійців АТО: «Як одні, так і інші загинули у боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України». Музей на залізничній станції Крути поповнився експозицією, що присвячена сучасним героям. Так, станом на кінець року, серед загиблих на Сході України нараховується 21 юнак віком до 18 років, а також 650 осіб віком від 18 до 25 років.

Присутні вшанували хвилиною мовчання загиблих героїв. Наймолодший серед вбитих – сімнадцятирічний Назар Якубовський з Хмельницька, який прийшов у добровольчий батальйон і загинув у бою з російськими диверсантами на Луганщині. Президент вибачився перед мамою героя за те, що вік та відсутність його в списках частин ЗСУ створили бюрократичні перепони для надання статусу учасника бойових дій, зазначивши, що має бути знайдено вихід із правової колізії.

«Шановні курсанти, пишаюся нашою армією. І те, що ви вступите до її лав, – велика честь», – сказав Президент, зазначивши, що західні військові та експерти зараз дають високу оцінку рівню підготовки та діям українських військових. Глава держави підкреслив, що до української військової історії назавжди увійдуть такі героїчні сторінки, як звільнення Слов'янська та Краматорська, Красного Лиману та Лисичанська, захист Маріуполя, оборона Донецького та Луганського аеропортів, Дебальцевська операція.

Президент, звертаючись до присутніх, зазначив, що вони обрали для себе мужній, але одночасно відповідальний і важкий шлях у житті – шлях служіння Батьківщині. «Вшановуючи героїзм учасників визвольного руху і героїв сьогодення – гідних послідовників Героїв Крут, ми ще раз осмислюємо помилки минулого, для того щоб не повторювати їх», – наголосив Глава держави.

«Сильна держава неможлива без сильної армії. Ми дуже добре засвоїли урок. Армія завжди буде першим пріоритетом. Більше жодних пацифістських ілюзій!», – заявив Президент.

За словами Глави держави, ще одним висновком з подій 1917-21 років є необхідність внутрішньої єдності. «Переконаний, що Ви, майбутні офіцери, взірець громадянської та національної самосвідомості, патріотизму і готовності бути гідними продовжувачами славних українських військових традицій», – звернувся до курсантів Верховний Головнокомандувач.

Глава держави також оглянув елементи електронного тиру для відпрацювання навчальних вправ зі стрілецької зброї, лінгафонного кабінету та інтерактивну дошку, що передаються ліцеїстам.

Джерело: http://www.president.gov.ua/news/prezident-mi-dobre-zasvoyili-urok-krut-armiya-zavzhdi-bude-p-36681

Переглядів: 526 | Додав: Sapelkin | Рейтинг: 0.0/0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Історія
Герб
Вибори 2015
Вибори
Реформи в Україні
РЕФОРМИ
Підтримай АРМІЮ
Відправ СМС на номер 565
Пошук
Форма входу
Меню
Підписка

Введіть свою email адресу:

Отримуйте свіжі новини

Календар
«  Січень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0

Банери
Установите Flash player для просмотра!
Вверх
Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz