lorem

admteof@ukr.net

РЕКОМЕНДАЦІЙНИЙ ПЕРЕЛІК інформаційно-довідкових матеріалів з питань цивільного захисту Теофіпольського району

Приймальням «гарячої телефонної лінії» для надання консультативної допомоги населенню щодо дій у разі загрози та виникнення надзвичайних ситуацій
Телефони " Гарячої лінії" Райдержадміністрації:3-12-34; 3-06-63

Все про субсидії

БЕЗПЕКА ГРОМАДЯН
Безпека громадян
Меню сайту
Повідомлення
Голодомор
Податкова
Головна » 2015 » Серпень » 28 » Президент обговорив з Прем’єр-міністром Бельгії підтримку України у досягненні деескалації на Донбасі та успіху у реформах
08:38
Президент обговорив з Прем’єр-міністром Бельгії підтримку України у досягненні деескалації на Донбасі та успіху у реформах

Президент Петро Порошенко під час зустрічі у Брюсселі з Прем’єр-міністром Бельгії Шарлем Мішелем обговорив перспективи розширення двосторонніх стосунків між країнами та підтримку з боку Бельгії України у її боротьбі за суверенітет, незалежність і територіальну цілісність та на шляху європейської інтеграції.

Особливу увагу співрозмовники приділили питанням координації дій у процесі імплементації Мінських угод, підтримки позиції України на засіданні Ради Європейського союзу, координації дій під час спільних кроків у ініціативі створення міжнародного трибуналу з розслідування збиття літака МН17 , який має бути затверджений рішенням Ради безпеки ООН.

Президент подякував за тверду і чітку позицію Бельгії у підтримці України щодо необхідності безумовної і повної імплементації Мінських угод, за позицію, яку країна займає у Раді Європейського Союзу, в тому числі – у питанні санкцій. «Це - реальний внесок Бельгії у деескалацію конфлікту і встановлення миру на Сході України», - наголосив Петро Порошенко.

Окремо Президент висловив слова подяки за позицію Бельгії, яка до травня цього року очолювала Комітет Міністрів Ради Європи та активно сприяла імплементації політичних аспектів Мінських домовленостей, зокрема щодо звільнення українських громадян, що незаконно перебувають під вартою в Росії - льотчиці Надії Савченко, а також нещодавно засуджених до ув’язнення режисера Олега Сенцова (на 20 років) та Олександра Кольченка (на 10 років).

Глава держави повідомив, що домовився із Прем’єр-міністром про продовження консультацій щодо розслідування причин авіакатастрофи літака МН17 у рамках Міжнародної слідчої групи, до складу якої входить Україна та Бельгія.

Відбувся широкий обмін думками щодо питань порядку денного відносин між Україною та ЄС. Президент наголосив на тому, що завершення процесу ратифікації Угоди про асоціацію державами-членами ЄС до кінця 2015 року є вкрай важливим у контексті підтримки України. «Цей крок став би символічним жестом солідарності ЄС з Україною», - зазначив Петро Порошенко та подякував Прем’єр-міністра за запевнення у тому, що ближчим часом Бельгія завершить внутрішні процедури для ратифікації Угоди.

Президент відзначив важливість підтримки з боку Бельгії у питанні лібералізації візового режиму між Україною та ЄС. «Було наголошено на важливості забезпечення успішних результатів оціночних експертних місій Єврокомісії», - сказав Президент та повідомив, що сьогодні під час робочого візиту до Брюсселя отримав тверду підтримку Президента Європейської комісії Жан-Клода Юнкера, Президента Європейського Союзу Дональда Туска. Глава держави подякував Прем’єр-міністру Бельгії за активну участь бельгійських фахівців у роботі згаданих місій.

Президент повідомив про позитивну оцінку головою Уряду Бельгії зусиль України у впровадженні реформ, зокрема конституційної реформи, голосування по якій має відбутися у Парламенті України 31 серпня.

Сторони домовилися розвивати наявні можливості двостороннього торговельно-економічного співробітництва та найближчим часом провести засідання міжурядової двосторонньої комісії. За словами Президента, українсько-бельгійське інвестиційне співробітництво має великий потенціал.

Президент запросив Прем’єр-міністра Мішеля відвідати Україну з офіційним візитом у зручний для нього час. Запрошення було з вдячністю прийнято.

У свою чергу, Шарль Мішель відзначив, що у рамках Європейського Союзу Бельгія наполягатиме на необхідності підтримки України.

Прем’єр-міністр Бельгії зазначив: «Бельгія послідовно підтримуватиме політику санкцій щодо Росії, незважаючи на те, що вони шкодять нашій країні». Однак, додав Шарль Мішель, «для нас принципи важливіше».

Також Прем’єр-міністр Бельгії наголосив, що його країна пильно слідкуватиме за ситуацією у сфері безпеки та наполягатиме на повному виконанні Мінських домовленостей. «Звільнення заручників, відведення зброї, присутність ОБСЄ – це єдина можливість вирішення конфлікту», - заявив голова Уряду Бельгії.

«Ми зараз знаходимося на підйомі наших політичних, дипломатичних та економічних стосунків і зближуємося з точки зору цінностей», - зазначив за підсумками переговорів Шарль Мішель.

Переглядів: 466 | Додав: Sapelkin | Рейтинг: 0.0/0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Історія
Герб
Вибори 2015
Вибори
Реформи в Україні
РЕФОРМИ
Підтримай АРМІЮ
Відправ СМС на номер 565
Пошук
Форма входу
Меню
Підписка

Введіть свою email адресу:

Отримуйте свіжі новини

Календар
«  Серпень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Банери
Установите Flash player для просмотра!
Вверх
Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz