lorem

admteof@ukr.net

РЕКОМЕНДАЦІЙНИЙ ПЕРЕЛІК інформаційно-довідкових матеріалів з питань цивільного захисту Теофіпольського району

Приймальням «гарячої телефонної лінії» для надання консультативної допомоги населенню щодо дій у разі загрози та виникнення надзвичайних ситуацій
Телефони " Гарячої лінії" Райдержадміністрації:3-12-34; 3-06-63

Все про субсидії

БЕЗПЕКА ГРОМАДЯН
Безпека громадян
Меню сайту
Повідомлення
Голодомор
Податкова
Головна » 2014 » Серпень » 23 » Президент взяв участь у церемонії урочистого підняття Державного Прапора України
12:44
Президент взяв участь у церемонії урочистого підняття Державного Прапора України

Президент України Петро Порошенко 23 серпня взяв участь у церемонії урочистого підняття Державного Прапора України, яка відбулася на Софійській площі у Києві.

У своєму зверненні до співвітчизників Глава держави, зокрема, наголосив: «Ми - мирний народ, але готові платити й платимо – потом та кров’ю - за право жити під цим прапором, під цим небом і серед цих полів».

За словами Президента, «синьо-жовтий прапор став символом спокійного життя, до якого українські Збройні Сили повертають Донбас, звільняючи його від терористів». «Державний стяг знову гордо майорить над Слов’янськом і Краматорськом, Лисичанськом і Сєверодонецьком, Артемівськом та Костянтинівкою. Миру чекають катовані бойовиками жителі Донецька та Луганська. І обов’язково дочекаються!», - запевнив Петро Порошенко.

Президент відзначив, що державна символіка органічно увійшла в повсякденне життя людей. Синьо-жовті кольори стали предметом національної гордості і знаком моди. Президент назвав «зворушливим» рух, коли тисячі, сотні волонтерів на зібрані серед громадян гроші по всій Україні фарбують в синє та жовте паркани й мости. «А мости через Дніпро - це не просто дороги. Це – втілення єдності двох берегів нашої України», - наголосив Президент.

Глава держави підкреслив, що сьогодні як народ українці - єдині та могутні, як ніколи! «Ворог - сильний, жорстокий, підступний – загартував і зцементував нас як ніхто», - заявив він. За словами Президента, за останній рік кардинально зросла кількість тих, хто вважає себе патріотом України, хто за вступ до Євросоюзу, за унітарний державний устрій, за українську мову - як єдину державну.

Говорячи про мову, Петро Порошенко відзначив, що багато хто у нас говорить російською. «Але думають тут інакше, ніж у Росії», - сказав він, висловивши впевненість, що тепер за мовною ознакою країну вже ніхто і ніколи не розколе.

«Принципово залишаючись на тій позиції, що єдиною державною мовою має залишатися українська, маємо належно оцінити внесок російськомовних громадян України в захист нашої спільної Вітчизни», - зазначив Глава держави.

Президент висловив впевненість в тому, що спільна воля більшості мешканців України полягає в тому, щоб жити разом в єдиній, соборній, унітарній, демократичній та європейській державі. «У минуле стрімко відходить поділ України на Схід та Захід, Центр та Південь. Це значить, що ми остаточно і безповоротно відбулися як нація, як український народ», - заявив Президент.

Державний Прапор України був урочисто піднятий під час виконання військовим оркестром Державного Гімну України. Воїни Почесної варти пройшли перед Президентом урочистим маршем.

Глава держави разом із родиною взяв участь у молитві за Україну, яку відслужили у древньому Софійському соборі предстоятелі українських церков.

23 серпня в Україні відзначається державне свято – День Державного Прапору, який встановлений Указом Президента Україні від 23 серпня 2004 року.

 

Переглядів: 489 | Додав: Sapelkin | Рейтинг: 0.0/0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Історія
Герб
Вибори 2015
Вибори
Реформи в Україні
РЕФОРМИ
Підтримай АРМІЮ
Відправ СМС на номер 565
Пошук
Форма входу
Меню
Підписка

Введіть свою email адресу:

Отримуйте свіжі новини

Календар
«  Серпень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Банери
Установите Flash player для просмотра!
Вверх
Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz