lorem

admteof@ukr.net

РЕКОМЕНДАЦІЙНИЙ ПЕРЕЛІК інформаційно-довідкових матеріалів з питань цивільного захисту Теофіпольського району

Приймальням «гарячої телефонної лінії» для надання консультативної допомоги населенню щодо дій у разі загрози та виникнення надзвичайних ситуацій
Телефони " Гарячої лінії" Райдержадміністрації:3-12-34; 3-06-63

Все про субсидії

БЕЗПЕКА ГРОМАДЯН
Безпека громадян
Меню сайту
Повідомлення
Голодомор
Податкова
Головна » 2015 » Липень » 8 » Президенти України та Болгарії обговорили питання безпеки та впровадження реформ
08:44
Президенти України та Болгарії обговорили питання безпеки та впровадження реформ

Президенти України та Болгарії під час переговорів у Києві обговорили питання європейської та глобальної безпеки у контексті ситуації на Донбасі, а також болгарський досвід на шляху реформ та його уроки для України.

«Ми використаємо цю можливість, щоб розвинути нашу позицію з таких дуже важливих питань, як європейська та глобальна безпека, особливо – після дуже важливого рішення Ради Європейського Союзу про продовження санкцій щодо Росії за невиконання Мінських угод», – сказав Петро Порошенко на переговорах делегацій у розширеному складі.

Президент наголосив на готовності до політичного процесу задля врегулювання ситуації на Донбасі, але за умови повного виконання Мінських угод. Єдиним шляхом політичного врегулювання є проведення чесних та прозорих виборів у відповідності до стандартів та при спостереженні Бюро демократичних інститутів та прав людини ОБСЄ. «Тільки шляхом вільних виборів ми можемо отримати законних представників Донбасу, з якими ми за тиждень вирішимо всі питання без російської зброї та російського впливу», – наголосив Петро Порошенко.

Глава держави особливо наголосив на необхідності виконання пункту Мінських домовленостей щодо звільнення всіх заручників – як тих, кого утримують на окупованій території, так і тих, кого утримують у Москві. «Росія має продемонструвати готовність до повного виконання Мінських угод», – заявив Президент.

Президент України також звернув увагу на питання анексії Росією Криму, яке є цинічним порушенням міжнародного права та післявоєнного світового порядку. «У XXI столітті це абсолютно не прийнятний підхід. І позиція Болгарії, Європейського Союзу, сотні країн, які на Генеральній Асамблеї ООН підтримали Україну, привела фактично до повної ізоляції Росії», – заявив Глава держави, висловивши подяку Болгарії та її Президенту за таку солідарність.

У свою чергу, Президент Болгарії наголосив на тому, що «кризові явища у світі відбуваються там, де порушується верховенство права». «Ми віримо в те, що кожна нація, незалежно від того, велика вона чи мала, багата чи бідна, маючи свою територію, свої кордони і свою Конституцію має право самостійно вирішувати свою долю. І ніхто не має права втручатися, порушувати і пересувати кордони, вторгатися і анексувати чужі території», – заявив Росен Плевнелієв. Президент Болгарії наголосив на відповідальності країн-підписантів Будапештського меморандуму і важливості дотримання своїх зобов'язань.

Росен Плевнелієв висловив переконання, що Україна, попри своє сусідство з Росією, має право і можливості бути демократичною і належати до країн-членів Європейського Союзу.

Президент Болгарії запевнив Президента України в тому, що його країна рішуче виступає за дотримання міжнародного права та захист і збереження суверенітету України та невід'ємного права українців обирати своє майбутнє. «Голос Болгарії на Генеральній Асамблеї ООН, яка запланована восени цього року, буде на захист України та миру», – сказав Росен Плевнелієв.

Президент подякував Болгарії за її підтримку співпраці України з НАТО та допомогу, яку надає ця країна у лікуванні та реабілітації воїнів АТО та відпочинку дітей з Донбасу.

Окрему увагу Глава держави приділив ролі Болгарії у підтримці євроінтеграційних прагнень України та сприянню у запровадженні у 2016 році безвізового режиму між Україною та ЄС. Президент повідомив, що під час Саміту «Східного партнерства» Болгарія підтримала ініціативу щодо започаткування нової стратегії Європейського Союзу по відношенню до країн-сусідів ЄС з урахуванням індивідуальних особливостей цих країн, в першу чергу для України, Грузії та Молдови – країн, які демонструють більші прагнення до інтеграції з Європейським Союзом.

Зазначивши, що обидві наші країни у минулому мають тісні відносини з Росією, Петро Порошенко наголосив: «Це – два різні всесвіти. Наш всесвіт – європейські цінності, свобода, демократія, модернізація країни, економіки, політичної системи».

Співрозмовники також обговорили болгарський досвід суспільно-економічних реформ та впровадження реформ в Україні. Петро Порошенко нагадав, що у 1997 року Болгарія також перебувала у важкому економічному стані та постала перед необхідністю запроваджувати реформи. Середня зарплата була 10 доларів, а пенсія – два долари на місяць. «Єдиний шлях для країни у такій ситуації – реформи та єдність нації. Це саме те, чого ми потребуємо зараз», – наголосив Петро Порошенко, відзначивши важливість болгарського досвіду для України.

Президент акцентував увагу на значенні прозорої та ефективної приватизації, яку свого часу було проведено у Болгарії.

Глава держави особливо відзначив дружню та надійну підтримку Болгарією енергетичної незалежності України. «Коли були спроби обійти Україну, побудувати газогони в обхід нашої країни, найрішучим і проєвропейським голосом був голос наших болгарських партнерів», – сказав Петро Порошенко.

Президент Болгарії нагадав про давні дружні стосунки між народами двох країн і наголосив на тому, що Болгарія цього ніколи не забуде: «Наша історія робить нас сильними, нам залишається лише оновити наші давні теплі взаємовідносини і спільно рухатися далі».

Глава держави відзначив, що нарешті, після 12-ти річної перерви, Президент Болгарії прибув до України з візитом. «Ваш візит є підтвердженням нашої дружби, довіри, надійності наших відносин та демонстрацією нашої особистої дружби. Протягом року мого президентства ми зустрічалися десять разів, інтенсивність наших зустрічей дуже символічна, бо ніколи до того відносини між нашими країнами не були на такому рівні», – сказав Президент, відзначивши особистий внесок в це Президента Плевнелієва.

Переглядів: 541 | Додав: Sapelkin | Рейтинг: 0.0/0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Історія
Герб
Вибори 2015
Вибори
Реформи в Україні
РЕФОРМИ
Підтримай АРМІЮ
Відправ СМС на номер 565
Пошук
Форма входу
Меню
Підписка

Введіть свою email адресу:

Отримуйте свіжі новини

Календар
«  Липень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Банери
Установите Flash player для просмотра!
Вверх
Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz