lorem

admteof@ukr.net

РЕКОМЕНДАЦІЙНИЙ ПЕРЕЛІК інформаційно-довідкових матеріалів з питань цивільного захисту Теофіпольського району

Приймальням «гарячої телефонної лінії» для надання консультативної допомоги населенню щодо дій у разі загрози та виникнення надзвичайних ситуацій
Телефони " Гарячої лінії" Райдержадміністрації:3-12-34; 3-06-63

Все про субсидії

БЕЗПЕКА ГРОМАДЯН
Безпека громадян
Меню сайту
Повідомлення
Голодомор
Податкова
Головна » 2013 » Грудень » 17 » Президенти України та Росії обговорили питання торговельно-економічних відносин
17:01
Президенти України та Росії обговорили питання торговельно-економічних відносин
Відновлення обсягів торгівлі між Україною і Російською Федерацією потребує активних дій з боку обох держав. Про це Президент України Віктор Янукович сказав під час зустрічі з Президентом РФ Володимиром Путіним у Москві.
«Те падіння обсягів взаємної торгівлі, яке у нас відбулося за останні два роки… воно вимагає сьогодні екстреного втручання. І я думаю, що цю роботу ми в найближчій перспективі зможемо скоординувати, і не тільки між нашими державами, Росією і Україною, але і з іншими країнами СНД, щоб повною мірою запрацювала зона вільної торгівлі», - сказав Віктор Янукович.
Президент зазначив, що Україна як головуюча країна у СНД у 2014 році зробить усе для координації такої роботи. За словами Віктора Януковича, через падіння обсягів торгівлі українські підприємства опинились у складній економічній ситуації.
Президент підкреслив, що на рівні урядів були відпрацьовані ті питання, які є «дуже чутливими в економічному плані».
«Ті угоди, які підготовлені, і заходи, яких ми будемо вживати, - вони дозволять нам значною мірою покращити ситуацію найближчим часом», - сказав Віктор Янукович.
Глава держави також наголосив, що Україна і Росія сьогодні можуть спільно випускати окремі види продукції нової якості на взаємовигідній основі.
Крім того, Глава держави зазначив, що дуже чутливими є питання енергетичного, транспортного машинобудування, суднобудування, авіабудування та співпраці у космічній галузі. «Всі ці програми або допрацьовані, або залишилося зовсім мало часу, щоб допрацювати», - сказав він.
Він додав, що у разі, якщо якісь із цих програм не будуть підписані під час нинішнього візиту, то це повинно відбутися найближчим часом.
«Наша сьогоднішня зустріч, враховуючи обсяг тих рішень, які підготовлені у питаннях двосторонньої торгівлі, вона певною мірою є стратегічною. Ми повинні не зупинятися на цьому і далі розвивати стратегічне партнерство», - сказав Президент.
Глава Української держави також наголосив на важливості розвитку міжрегіональної співпраці та прикордонної торгівлі.
Президент нагадав, що у 2014 році в Україні буде відзначатися 200-річчя з Дня народження Тараса Шевченка. «Це той поет, який об’єднує наші народи», - сказав Віктор Янукович.
У свою чергу, Президент Російської Федерації Володимир Путін висловив сподівання, що Україна і Росія зможуть просунутись у вирішенні найбільш чутливих для обох країн питань. «Україна без жодних сумнівів у повному значенні цього слова - наш стратегічний партнер, союзник», - сказав він.
Володимир Путін нагадав, що за два останні роки спостерігається певне зниження товарообігу між країнами: минулого року - на 11%, у поточному – на 14,5%.
«Настав час вжити енергійних дій для того, щоб повернутись на рівень попередніх років і створити умови для руху вперед. У нас сьогодні є всі шанси укріпити нашу договірну правову базу в цьому відношенні, створити всі умови, щоб торговельно-економічні зв’язки між Україною та Росією просунути вперед», - сказав Президент РФ.
 
Переглядів: 584 | Додав: Sapelkin | Рейтинг: 0.0/0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Історія
Герб
Вибори 2015
Вибори
Реформи в Україні
РЕФОРМИ
Підтримай АРМІЮ
Відправ СМС на номер 565
Пошук
Форма входу
Меню
Підписка

Введіть свою email адресу:

Отримуйте свіжі новини

Календар
«  Грудень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Банери
Установите Flash player для просмотра!
Вверх
Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz