lorem

admteof@ukr.net

РЕКОМЕНДАЦІЙНИЙ ПЕРЕЛІК інформаційно-довідкових матеріалів з питань цивільного захисту Теофіпольського району

Приймальням «гарячої телефонної лінії» для надання консультативної допомоги населенню щодо дій у разі загрози та виникнення надзвичайних ситуацій
Телефони " Гарячої лінії" Райдержадміністрації:3-12-34; 3-06-63

Все про субсидії

БЕЗПЕКА ГРОМАДЯН
Безпека громадян
Меню сайту
Повідомлення
Голодомор
Податкова
Головна » 2015 » Березень » 27 » «Про небезпеку виникнення пожеж при спалені сухої трави».
11:14
«Про небезпеку виникнення пожеж при спалені сухої трави».

З початку 2015 року в Хмельницькій області виникло 249 пожеж. Збитки від пожеж склали понад 4,5 мільйона гривень.

Як відомо вогонь, при невмілому та недбалому поводженні, може завдати великого лиха, привести до загибелі людей, значних матеріальних збитків  та взагалі до катастрофи...

Із встановленням сонячної погоди люди частіше відвідують власні дачні масиви, почастішали походи до лісу, щоб відпочити від напружених буднів. Але із-за нехтування правил пожежної безпеки нерідко виникають пожежі саме на відкритих територіях власних домоволодінь, лісових масивах та степових зонах.

Головне управління ДСНС України в Хмельницькій області вкрай стурбоване ситуацією з спалюванням сухої трави, що склалась останнім часом в області. Нерідко такі пожежі призводять до пожеж розташованих поруч будівель, відключень повітряних ліній електропередач надвисокої напруги, а також пожеж лісових насаджень та торфовищ, у зв’язку з чим державі наносяться значні матеріальні та екологічні збитки.

Враховуючи досвід попередніх років в найближчий час можливо спрогнозувати виникнення загорань сухої трави в лісових масивах області, особливо під час весняних свят.

Відповідно до статті 77-1 «Кодексу України про адміністративні правопорушення»  Самовільне випалювання рослинності або її залишків.

Випалювання стерні, луків, пасовищ, ділянок із степовою, водно-болотною та іншою природною рослинністю, рослинності або її залишків та опалого листя на землях сільськогосподарського призначення у смугах відводу автомобільних доріг і залізниць, у парках, інших зелених насадженнях та газонів у населених пунктах без дозволу органів державного контролю у галузі охорони навколишнього природного середовища або з порушенням умов такого дозволу, а так само невжиття особою, яка одержала дозвіл на випалювання зазначеної рослинності або її залишків та опалого листя на землях сільськогосподарського призначення, заходів щодо своєчасного їх гасіння тягнуть за собою накладення штрафу.

Відповідно до статті 245 «Кримінального кодексу України»

1. Знищення або пошкодження лісових масивів, зелених насаджень навколо населених пунктів, вздовж залізниць, а також стерні, сухих дикоростучих трав, рослинності або її залишків на землях сільськогосподарського призначення вогнем чи іншим загальнонебезпечним способом -

караються штрафом або обмеженням волі на строк від двох до п'яти років, або позбавленням волі на той самий строк.

2. Ті самі дії, якщо вони спричинили загибель людей, масову загибель тварин або інші тяжкі наслідки, караються позбавленням волі на строк від п'яти до десяти років.

У ЗВ’ЯЗКУ З ЦИМ, ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ ДСНС УКРАЇНИ В ХМЕЛЬНИЦЬКІЙ ОБЛАСТІ ЗВЕРТАЄТЬСЯ ДО ВСІХ ГРОМАДЯН  З СУВОРИМ ЗАСТЕРЕЖЕННЯМ:

Шановні громадяни! В суху пору року і в пожежонебезпечних місцях слід  бути особливо обережними при поводженні з вогнем: очищайте місце, призначене для вогнища, від сухої трави, листя, гілля та іншого лісового сміття; не розкладайте вогнище поблизу звисаючих крон дерев, в хвойних молодняках, серед сухого очерету, на торфовищах тощо; не залишайте вогнище без нагляду; не залишайте місце відпочинку, не впевнившись, що вогнище погашено.

Переглядів: 621 | Додав: Sapelkin | Рейтинг: 0.0/0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Історія
Герб
Вибори 2015
Вибори
Реформи в Україні
РЕФОРМИ
Підтримай АРМІЮ
Відправ СМС на номер 565
Пошук
Форма входу
Меню
Підписка

Введіть свою email адресу:

Отримуйте свіжі новини

Календар
«  Березень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Банери
Установите Flash player для просмотра!
Вверх
Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz