lorem

admteof@ukr.net

РЕКОМЕНДАЦІЙНИЙ ПЕРЕЛІК інформаційно-довідкових матеріалів з питань цивільного захисту Теофіпольського району

Приймальням «гарячої телефонної лінії» для надання консультативної допомоги населенню щодо дій у разі загрози та виникнення надзвичайних ситуацій
Телефони " Гарячої лінії" Райдержадміністрації:3-12-34; 3-06-63

Все про субсидії

БЕЗПЕКА ГРОМАДЯН
Безпека громадян
Меню сайту
Повідомлення
Голодомор
Податкова
Головна » 2013 » Липень » 9 » Профілактика роботи щодо соціального сирітства
16:09
Профілактика роботи щодо соціального сирітства
Відповідно до реалізації та популяризації у районі  нових соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича „Діти- майбутнє України” („Сімейний затишок кожній дитині”) та з метою запобігання сирітства 8 липня під головуванням керівника апарату О.Юрчука  відбулась нарада з сільськими та селищними головами; працівниками районного центру соціальних служб для сім”ї, дітей та молоді; спеціалістами управління соціального захисту населення райдержадміністрації та директором Кунчанського реабілітаційного центру для дітей-інвалідів.
Сьогодні саме практична реалізація курсу нових соціальних реформ Президента України на усіх щаблях влади покликана забезпечити соціальну підтримку материнства та батьківства, захист прав дитини на турботу в сім’ї, надання необхідної допомоги сім’ям, які виховують дітей з особливими потребами, виявлення та усунення причин, що зумовлюють сімейне неблагополуччя чи невиконання батьківських обов’язків, розширення мережі центрів денного перебування для дітей-інвалідів.
Головним питанням порядку денного було питання профілактики соціального сирітства. З цим питання ознайомила присутніх начальник служби у справах дітей О.Федорчук, яка зокрема говорила про те що найбільш соціально-вразливими є сім'ї, які опинились у складних життєвих обставинах, насамперед сім'ї, де батьки з певних причин (через тривалу хворобу, інвалідність, малозабезпеченість, безробіття тощо) не можуть забезпечити належного утримання та догляду за дитиною; сім'ї в яких дитини або декілька дітей відібрані за рішенням суду без позбавлення їх батьківських прав тощо.
Наявність дітей, які проживають у малозабезпечених сім'ях, створює ризик їх влаштування до інтернатних закладів за заявою батьків у зв'язку з неспроможністю задовольнити потреби дітей через бідність чи безробіття. Перебування дітей у спеціалізованих закладах розглядається батьками як єдина можливість для їх дитини отримати належну медичну допомогу та освіту.
    Керівник апарату  районної адміністрації наголосив, що сьогодні підтримкою жінок, яких спіткали життєві труднощі опікується влада на всіх рівнях та в кожному регіоні України. А для організації результативної роботи з профілактики соціального сирітства, розвитку сімейних форм виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, удосконалення системи соціальної роботи з сім'ями, що мають дітей і перебувають у складних життєвих обставинах, необхідно забезпечити комплексний підхід до вирішення цих питань.
Для забезпечення реалізації кожною дитиною права на виховання в сім'ї, зростання в безпечному сімейному оточенні, підвищення ефективності роботи державних органів та органів місцевого самоврядування із запобігання соціальному сирітству, вдосконалення системи надання соціальних послуг дітям і сім'ям з дітьми затверджено Національну стратегію профілактики соціального сирітства на період до 2020 року.
Переглядів: 795 | Додав: andriy | Рейтинг: 0.0/0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Історія
Герб
Вибори 2015
Вибори
Реформи в Україні
РЕФОРМИ
Підтримай АРМІЮ
Відправ СМС на номер 565
Пошук
Форма входу
Меню
Підписка

Введіть свою email адресу:

Отримуйте свіжі новини

Календар
«  Липень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Банери
Установите Flash player для просмотра!
Вверх
Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz