lorem

admteof@ukr.net

РЕКОМЕНДАЦІЙНИЙ ПЕРЕЛІК інформаційно-довідкових матеріалів з питань цивільного захисту Теофіпольського району

Приймальням «гарячої телефонної лінії» для надання консультативної допомоги населенню щодо дій у разі загрози та виникнення надзвичайних ситуацій
Телефони " Гарячої лінії" Райдержадміністрації:3-12-34; 3-06-63

Все про субсидії

БЕЗПЕКА ГРОМАДЯН
Безпека громадян
Меню сайту
Повідомлення
Голодомор
Податкова
Головна » 2014 » Грудень » 12 » Програма діяльності Уряду: нова антикорупційна політика та нова система правосуддя
15:39
Програма діяльності Уряду: нова антикорупційна політика та нова система правосуддя

Програма діяльності Уряду передбачає реалізацію антикорупційного законодавства, створення Національного агентства з питань запобігання корупції та Національного антикорупційного бюро, моніторинг способу життя держслужбовців, реформування судової системи та МВС. Про це повідомив Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк на засіданні Уряду, представляючи програму діяльності Кабінету Міністрів.
Арсеній Яценюк нагадав, що Урядом та Президентом України було розроблено пакет із п’яти антикорупційних законів, які вже ухвалені Парламентом: «Тепер йде мова про реалізацію прийнятих законів. У першу чергу - створення і запуск роботи Національного антикорупційного бюро, створення і ефективна діяльність Національної агенції з питань запобігання корупції, яка є превентивним органом по боротьбі з корупцією».
Також Глава Уряду наголосив на необхідності запровадження електронного декларування доходів і витрат всіх державних чиновників та моніторингу життя державних службовців на предмет відповідності витрат деклараціям.
Окреме питання, за його словами, – ухвалений закон щодо розкриття інформації про реальних власників всього бізнесу та майна, яким володіють українські громадяни, в тому числі чиновники: «Країна повинна знати, чим володіють, хто володіє і на яких підставах це було придбано».
Говорячи про реформування правоохоронної системи, Арсеній Яценюк нагадав, що Міністерство внутрішніх справ розробило концепцію реформи МВС, і до Парламенту вноситься законопроект про національну поліцію: «Скасовується низка невластивих функцій МВС, у тому числі й ті пострадянські департаменти по боротьбі зі злочинністю і корупцією, які очолювали злочинність і корупцію».
Ще одним завданням Арсеній Яценюк назвав створення Державного бюро розслідувань: «Прокуратура відповідно до ухваленого закону позбавляється функцій загального нагляду та, відповідно, слідства. І Державне бюро розслідувань візьме на себе функції незалежного слідчого органу по відповідних складах злочинів».
«Усе це нічого не вартує без того, щоб в Україні були чесні і прозорі суди. Корумпована система в судах знищує державу, знищує власність в державі, знищує будь-які сподівання на майбутнє. Треба відверто визнати - за останні дев’ять місяців саме в судовій системі не було проведено реальних змін, не було проведено очищення судової системи», - сказав він.
«Наше завдання спільно з Парламентом і Президентом України – ухвалення нового закону України про статус суддів і судоустрій. Повна переатестація всіх суддів України. Для цього Вища рада юстиції повинна бути сформована і діяти ефективно», - наголосив він.
Арсеній Яценюк також повідомив, що Уряд ініціює внесення змін до Конституції України щодо запровадження три-ланкової системи судів, «де Верховний Суд України, як передбачено в Конституції держави, нарешті отримає права найвищої судової інстанції в країні».
Також передбачено спрощення низки судових процедур та забезпечення доступу до судової системи: «Щоб не їздити в Київ відсуджувати свої права. Місцеві суди повинні взяти на себе левову частку відповідальності за встановлення справедливості по відношенню до громадянина України». Глава Уряду повідомив, що в рамках цієї роботи до Парламенту будуть внесені зміни до всіх процесуальних кодексів України.

За матеріалами департаменту інформації та комунікацій з громадськістю секретаріату КМУ

Переглядів: 508 | Додав: Sapelkin | Рейтинг: 0.0/0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Історія
Герб
Вибори 2015
Вибори
Реформи в Україні
РЕФОРМИ
Підтримай АРМІЮ
Відправ СМС на номер 565
Пошук
Форма входу
Меню
Підписка

Введіть свою email адресу:

Отримуйте свіжі новини

Календар
«  Грудень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0

Банери
Установите Flash player для просмотра!
Вверх
Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz