lorem

admteof@ukr.net

РЕКОМЕНДАЦІЙНИЙ ПЕРЕЛІК інформаційно-довідкових матеріалів з питань цивільного захисту Теофіпольського району

Приймальням «гарячої телефонної лінії» для надання консультативної допомоги населенню щодо дій у разі загрози та виникнення надзвичайних ситуацій
Телефони " Гарячої лінії" Райдержадміністрації:3-12-34; 3-06-63

Все про субсидії

БЕЗПЕКА ГРОМАДЯН
Безпека громадян
Меню сайту
Повідомлення
Голодомор
Податкова
Головна » 2015 » Липень » 13 » Проведено комісію з визначення та відшкодування збитків власникам землі та землекористувачам
10:19
Проведено комісію з визначення та відшкодування збитків власникам землі та землекористувачам

Голова райдержадміністрації Юрій Маєвський провів засідання комісії з визначення та відшкодування збитків власникам землі та землекористувачам за участю першого заступника голови райдержадміністрації Петра Вільшинського, прокурора Теофіпольського району Віктора Сарафіна, помічника прокурора, старшого прокурора прокуратури у Теофіпольському районі Віталія Радчишина та членів робочої групи.

Розпочинаючи засідання Юрій Францович зазначив: «Є великі бюджетні боржники в Теофіпольському районі, до яких потрібно донести необхідність сплати податку за користування земельною ділянкою і об’єктами, розташованих на них. Притягнувши декілька чоловік, ми навчимо в подальшому працювати всіх інших. Ми повинні спільно працювати заради наповнення районного бюджету».

Прокурор Теофіпольського району Віктор Сарафін проінформував, що вже рік працює над даним питанням. В районі є багато підприємців, які користуються земельними ділянками, не сплачуючи за них податку. Таких боржників наразі налічується двадцять шість. На дане засідання підготовлено справи на п’ятьох. Існують істотні розбіжності в договорах усіх боржників, що вважає недоліком селищної ради.

Валентина Грицаюк - заступник начальника-начальник Теофіпольського відділення  Красилівської ОДПІ, зазначила, що боржники повинні сплачувати податок за користування земельною ділянкою з моменту заключення договору про оренду. Відсутність даного договору оренди відкидає необхідність сплати податку.

Галина Андрощук, начальник юридичного відділу райдержадміністрації, повідомила, що документи боржників розглядалися на попередніх засіданнях комісії, але питання відшкодування боргу відкладалися за відсутністю повного пакету документів у справі.  

Віктор Сарафін зазначив, що все це унеможливлює процес подання справи боржників до суду. Всі інші райони працюють у даному питанні злагоджено. «Не можливо ухилитися від сплати податку за користування земельною ділянкою» - зазначив він.

Віталій Радчишин повідомив, що основним документом є рішення на виготовлення технічної документації або договір передачі в оренду земельної ділянки. Якщо не встановлені межі ділянки, яка віддана під оренду, то в розрахунок береться тільки земля під об’єктами. В іншому випадку розрахунок проводиться за розміром площі.

«Коли є межі, але орендар не оформляє договір з невідомих причин з нього потрібно витребувати наступні документи: заяву про бажання взяття у користування земельної ділянки, акт обстеження земельної ділянки, кадастровий план», - пояснив він.

Члени комісії розглянули пакети документів боржників.

Валентина Грицаюк надала роз’яснення стосовно площі під нерухомістю – це тільки 3% від нормативної оцінки землі і розрахунок проводиться за останні три роки.

Юрій Маєвський дав доручення Валентині Губіній – секретарю Теофіпольської селищної ради спільно з заступником начальника-начальником Теофіпольського відділення  Красилівської ОДПІ Валентиною Грицаюк та з начальником фінансового управління райдержадміністрації Олександром Сапугою провести розрахунки та встановити чіткі межі земельних ділянок, відданих під оренду.

Також голова райдержадміністрації дав вказівку Галині Андрощук оновити склад комісії з визначення та відшкодування збитків власникам землі та землекористувачам і винести на наступний розгляд комісії справи боржників з відповідно проведеними розрахунками.

Юрій Францович зазначив, що зацікавленість у наповненні районного бюджету повинна стосуватися всіх працівників райдержадміністрації. «Це наша спільна робота. Кожен член комісії з визначення та відшкодування збитків власникам землі та землекористувачам повинен сприяти її кращій діяльності».

«Після процесу подання справ до суду доцільно буде оприлюднити результати нашої роботи в місцевій газеті, що дасть можливість іншим боржникам не допускати ухилення від сплати за користування земельними ділянками в районі» - зазначив голова райдержадміністрації. Також дав доручення провести всі необхідні розрахунки зі справами боржників до наступної середи, щоб мати змогу запросити їх на наступне засідання відповідної комісії.

Переглядів: 738 | Додав: Sapelkin | Рейтинг: 3.0/2
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Історія
Герб
Вибори 2015
Вибори
Реформи в Україні
РЕФОРМИ
Підтримай АРМІЮ
Відправ СМС на номер 565
Пошук
Форма входу
Меню
Підписка

Введіть свою email адресу:

Отримуйте свіжі новини

Календар
«  Липень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Банери
Установите Flash player для просмотра!
Вверх
Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz