lorem

admteof@ukr.net

РЕКОМЕНДАЦІЙНИЙ ПЕРЕЛІК інформаційно-довідкових матеріалів з питань цивільного захисту Теофіпольського району

Приймальням «гарячої телефонної лінії» для надання консультативної допомоги населенню щодо дій у разі загрози та виникнення надзвичайних ситуацій
Телефони " Гарячої лінії" Райдержадміністрації:3-12-34; 3-06-63

Все про субсидії

БЕЗПЕКА ГРОМАДЯН
Безпека громадян
Меню сайту
Повідомлення
Голодомор
Податкова
Головна » 2015 » Листопад » 4 » Семінар з енергоефективності
12:49
Семінар з енергоефективності

За дорученням голови Хмельницької обласної державної адміністрації Михайла Загородного, на виконання листа державного агентства з енергоефективності та енергозбереження України, на виконання рішення селекторної наради під головуванням Прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка з питань виконання заходів з енергоефективності, а саме, забезпечення  на постійній основі проведення широкомасштабної роз’яснювальної роботи серед населення, спрямованої на популяризацію механізмів державної підтримки населення, у тому числі ОСББ та ЖБК Теофіпольською  райдержадміністрацією, 4 листопада, в  залі засідань районної ради, під керівництвом першого заступника голови райдержадміністрації Петра Вільшинського було проведено семінар з енергоефективності.

Державну програму підтримки утеплення житлових будівель в Україні презентувала начальник відділу економічного розвитку і торгівлі районної державної адміністрації Валентина Жилюк. Вона, зокрема, наголосила, що питання енергоефективності та енергозбереження на сьогодні є найактуальнішим як для всієї країни, так і для кожного її мешканця. Підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги та нестабільна ситуацію з імпортованим природним газом, особливо з наближенням опалювального періоду, змушує задуматись про застосування енергоефективних заходів.

 Доступну та вичерпну інформацію про умови кредитування банками  заходів з утеплення будинків представила керуюча районним відділенням АТ "Державний ощадний банк України" Алла Амеліна. Працівник банку розповіла, що на сьогодні держава робить рішучі кроки щодо створення максимально сприятливих умов щодо утеплення житлових будинків, адже в Україні 80 % будівель потребують утеплення. Урядом запроваджено державну програму утеплення, якою передбачено компенсацію для населення (з державного бюджету) у розмірі від 20 % тіла кредиту на утеплення. Поінформувала про вигідність придбання кредиту на утеплення своєї оселі чи придбання енергозберігаючого твердопаливного котла. Зокрема, "Ощадбанк" надає кредит на строк до 5 років. Ставка – 25% річних, обов’язковий початковий внесок – 10% від вартості котла. Мінімальна сума кредиту – 1000 грн., максимальна – 50 000 грн., разова комісія за надання кредиту– 3 % від суми кредиту.

Механізм отримання державної підтримки передбачає:

1. Потенційний позичальник обирає товар у магазині та, отримавши рахунок-фактуру, надає його до установи банку разом з усіма необхідними документами для отримання кредиту.

2. Після визначення банком можливості надання кредиту банк приймає рішення щодо видачі кредиту.

3. Позичальник сплачує продавцю обов’язковий початковий внесок у розмірі від 10% від вартості котла та надає до банку відповідні підтверджувальні документи.

4. Після укладення кредитного договору з фізичною особою банк надає позичальнику кредит .

5. Державне агентство з енергоефективності та енергозбереження України на підставі зведених реєстрів банків перераховує банку кошти для відшкодування кожному позичальнику.

У Теофіпольському відділенні Ощадбанку з даного питання ви можете звернутися до керівництва, де отримаєте більш детальну інформацію щодо даного кредиту.

Представник регіональної компанії «Епіцентр» ознайомив учасників семінару із сучасними енергоефективними технологіями (обладнанням) при проведенні утеплення будинків і умовами їх співпраці із замовниками даних робіт.

Наприкінці заходу керівник підприємства «Добрий господар» Володимир Мельничук звернувся до присутніх з роз’ясненням переліку послуг для населення щодо утеплення своїх домівок чи придбання енергозберігаючих твердопаливних котлів.

Під час семінару його учасники обмінялись думками щодо шляхів співпраці з розглянутих питань.

Переглядів: 572 | Додав: Sapelkin | Рейтинг: 0.0/0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Історія
Герб
Вибори 2015
Вибори
Реформи в Україні
РЕФОРМИ
Підтримай АРМІЮ
Відправ СМС на номер 565
Пошук
Форма входу
Меню
Підписка

Введіть свою email адресу:

Отримуйте свіжі новини

Календар
«  Листопад 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Банери
Установите Flash player для просмотра!
Вверх
Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz